Hjemmetrening

Utstyret du trenger til effektiv hjemmetrening

Det er mye motivasjon i riktig utstyr! Her er det du trenger for å gjøre hjemmeøkta litt morsommere.

TREN HJEMME: Med det riktige utstyret kan du enkelt trene hjemme. Slyngeapparat fra record trainer kr 3790
TREN HJEMME: Med det riktige utstyret kan du enkelt trene hjemme. Slyngeapparat fra record trainer kr 3790 Foto: FOTO: Vegard Kleven / Produsenten
Publisert Oppdatert

Ingenting slår en deilig treningsøkt, spesielt ikke hvis du kan gjøre treningen hjemme på eget stuegulv.

Da trenger du ikke kjempe mot dørstokken, lure på hva du skal ta med deg i treningsbaggen eller ha på deg av treningsklær.  

Det er heller ikke lang vei til kjøkkenet etter treningsøkten. Hva med å prøve deg på hjemmelagde eggmuffins,  grove havrescones, grove vafler eller supersunne polarbrød.

Unn deg en sunn middag

Ønsker du deg en større middag kan du jo lage burger av kikerter, en deilig kyllingrett eller et sunt taco-måltid.

Kettlebell på 8 kg er et trenings-redskap alle bør ha hjemme. Bruk den for eksempel som vekt når du tar knebøy, markløft, roing eller skulderpress.

Slyngen kan henges opp i taket eller i døråpningen, og er lett og praktisk å ta med seg på reise. Kjøper du treningsstrikk fra Casall følger et treningsprogram for hele kroppen med i pakken.

Hjemmetrening for hele kroppen

Hoppetau med vekt er perfekt til oppvarming eller kortintervaller i løpet av en økt. For pulsøkning kan du hoppe i cirka fem minutter eller 200-250 hopp.

Medisinballen kan brukes til styrkeøvelser for bein, kjernemuskulatur eller balansetrening. Medisinballen som treningsredskap er undervurdert, noe du kommer til å merke på kroppen etter bare en treningsøkt. Du kan trene hele kroppen med den, den tar opp lite plass og den tvinger deg til å jobbe ekstra godt med kjernemuskulaturen. Se treningsprogrammet med Eirin for inspirasjon!

Allsidig redskap

Yogamatte kan brukes til styrkeøvelser, yoga og pilates. Den har godt feste og er enkel å rengjøre. Yogatrening er både praktisk og tidsbesparende, og med dette yoga-programmet kan du trene hele kroppen - nesten uten utstyr.

Ab wheel, eller «magehjul», setter kjernemuskulaturen på en skikkelig prøve. Prøv først med knærne i gulvet og rull deg utover.

Doorgym fra Iron Gym kan enkelt henges opp i døråpningen og kan brukes til både pullups, chins og diverse andre øvelser.

Treningsstrikk kan brukes til oppvarming og mobilitets-øvelser, eller til å trene hele kroppen på kort tid.

Minibands er strikker som gir ulik motstand, avhengig av hvilken strikk du velger. Fargene på strikken sier noe om hvor mye motstand du får av den. Ministrikk fra X-life er perfekt for styrketrening på stuegulvet. Bruk den for eksempel rundt beina eller rundt armene for ekstra tung økt.

Ankelvekter fra Casall gir det lille ekstra til vanlige kroppsvektsøvelser. Fest vektene rundt anklene når du trener styrke eller på neste løpetur.

En fitnessball er et allsidig redskap som egner seg spesielt godt til balanse- og stabilitetstrening.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning