Det Nye-jenta

- En bra hårdag gjør underverker for selvtillitten

Sara Skarstein Rytterager (22) er en av finalistene i Det Nye-jenta. Hun tror hun har det som skal til for å dra seieren i land.

FINALIST: Sara er en av de fire gjenværende finalistene i Det Nye-jenta 2013.
FINALIST: Sara er en av de fire gjenværende finalistene i Det Nye-jenta 2013.
Publisert Oppdatert

Det nærmer seg finale i Det Nye-jenta, og enten Karn, Marit, Martine eller Sara vil om noen uker vinne konkurransen og dermed komme på coveret av Det Nye og få en blogg på detnye.no.

22 år gamle Sara fra Olden i Sogn og Fjordane tror hun har egenskapene som gjør at hun skiller seg ut og kan stå igjen som vinneren.

- Jeg skiller meg ut fordi jeg har utstråling, tilstedeværelse og en veldig variert klesstil. Samtidig elsker jeg å skrive, fotografere og bruke kreativiteten min. Kanskje jeg har det lille ekstra?

- GYLLEN MULIGHET

Sara blogger på Sarainstyles.femelle.no der hun stadig oppdaterer med nye antrekksbilder.

- Jeg vil vinne Det Nye-jenta fordi det hadde vært utrolig kult å blogge på detnye.no, men også fordi jeg tror det vil gi meg mange interessante erfaringer og opplevelser jeg ellers ikke hadde fått. Det er en gyllen mulighet og et innpass til moteverdenen.

I forrige episode (som du ser gratis her) fikk jentene i oppgave å lage en videoblogg. Sara valgte å lage en tutorial på dip dye-hår, laget med Colour Bugs, et farget kritt for håret. Er du klar for en fargerik frisyre må du få med deg videoen hennes. Selv elsker hun sterke farger, men kan også gjerne kle seg helt klassisk.

- Stilen min er veldig varierende, den rommer alt fra det klassiske til det urbane med fargesprakende statmentklær og kontraster. Jeg er veldig opptatt av at det skal være balanse i antrekket, men mis-match kan også være kult. Jeg elsker å leke med ulike materialer i antrekket.

DAGENS: Sara er komfortabel foran kameraet. Går hun til topps i Det Nye-jenta havner hun på coveret av Det Nye.
DAGENS: Sara er komfortabel foran kameraet. Går hun til topps i Det Nye-jenta havner hun på coveret av Det Nye. Foto: Privat

DRØMMER OM LUKSUSKÅPE

Som mange andre fashionistaer har Sara denne høsten lagt sin elsk på en av de pastellfargede kåpene fra Carven. Hun skulle gjerne pakket seg inn i drømmekåpen, som forøvrig koster rundt 8500 kr, og en stor, deilig strikkegenser.

- I tillegg ønsker jeg meg blant annet et stort skjerf og en enkel, sort skinnveske. Et typisk hverdagsantrekk jeg alltid føler meg bra i, er en svart skinnyjeans, med svarte hæler og en oversized strikkagenser eller bluse, sier hun.

STIL OG SELVTILLIT

SARAS ØNSKELISTE: Kåpe fra Carven (ca. kr 8500), paljettbukser fra Nelly.com (kr 599), strikkegenser fra d. brand (kr 799), skjerf fra Filippa K (kr 900) og veske fra Saint Laurent hos Netaporter.com (kr 21 100).
SARAS ØNSKELISTE: Kåpe fra Carven (ca. kr 8500), paljettbukser fra Nelly.com (kr 599), strikkegenser fra d. brand (kr 799), skjerf fra Filippa K (kr 900) og veske fra Saint Laurent hos Netaporter.com (kr 21 100). Foto: Produsentene

Gjennom sin egen blogg håper Sara at hun kan være en inspirasjon for andre.

- Selv blir jeg inspirert av de to svenske motebloggerne Fanny Lyckman og Victoria Törnegren, de har veldig kule klesstiler.

- Når føler du deg aller best?

- Rett etter en treningsøkt, og etter en lang, effektiv og innholdsrik dag.

- Hva fikk deg til å melde deg på denne konkurransen?

- Jeg meldte meg fordi jeg selv synes jeg har de egenskapene dommerne ser etter. I tillegg er dette en utrolig morsom opplevelse i seg selv. Jeg får møte så mange flinke mennesker, og bare det å se hvordan et tv-program blir laget er veldig spennende siden. Dette er noe jeg kommer til å huske resten av livet, jeg tror ikke jeg kommer til å anger på at jeg har vært med på dette.

- Hva gir deg selvtillit?

- Komplimenter og bekreftelser fra nære venner, familie og kjæresten. Men også en bra hårdag gjør underverker for selvtillitten min.

- Hva er dine beste egenskaper?

- At jeg er positiv, ler mye, er tullete, perfeksjonistisk, hjelpsom, jordnær, forståelsesfull, har respekt for andre mennesker og selvinnsikt.

- Når blir du sur?

- Når jeg ikke får til ting, frekke mennesker, juks og falskhet.

- Hva gjør deg glad?

- Jeg blir glad av å oppnå mål jeg har satt meg og å mestre ting, omgås med gode venner, kjæresten og familien. Mennesker som er ærlige og tør å være seg selv.

Se Det Nye-jenta på TV2 Bliss mandag kl. 21.25 og gratis på Detnye.no.

Les også:

Genseren alle kommer til å gå med i høst

Slik vil kjæresten at du skal kle deg

Vi har testet 17 populære nettbutikker

Trenger du hårinspirasjon? Sjekk ut Det Nyes store hårguide

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning