Brazilian bikinivoksing

Så ofte bør du vokse bikinilinjen

For langt hår kan gi sårhet og blåmerker.

SMAK OG BEHAG: Mens noen vil ha en full brazilian, vil andre beholde en liten stripe. Uansett hva du velger kan du jo friske opp garderoben med en nye bikini. Disse bikiniene fra Triangl er noe av det fineste mote- og skjønnhetsredaktøren i Det Nye Cecilie Mevatne har sett på lenge.
SMAK OG BEHAG: Mens noen vil ha en full brazilian, vil andre beholde en liten stripe. Uansett hva du velger kan du jo friske opp garderoben med en nye bikini. Disse bikiniene fra Triangl er noe av det fineste mote- og skjønnhetsredaktøren i Det Nye Cecilie Mevatne har sett på lenge. Foto: www.triangl.com
Publisert Oppdatert

For mange er ikke bare sommeren synonymt med soling og bading. Sesongen er også forbundet med fjerning av uønsket hårvekst.

Noen vil ha en full brazilian, hvor du fjerner absolutt alt håret, mens andre ønsker å beholde en liten stripe.

Verst første gang

Den første gangen du intimvokser bør håret være ca én cm langt.

Det er langt nok til at voksen tar skikkelig, selv om hårene sitter godt.

Trim håret selv hjemme før timen, for eksempel med en hårtrimmer som du stiller inn på ønsket lengde.

- For langt hår gjør at håret tvinner seg inn i hverandre, noe som kan resultere i at man drar av et større område enn planlagt, det kan mildt sagt gjøre vondt. I tillegg kan det gi sårhet og blåmerker, forteller hudterapeut og voksspesialist Tanja Jasmin Kvamsdahl som har jobbet med brasiliansk bikinivoks i over seks år.

Aller første gang du gjør dette, er definitivt den verste.

Les også: Busk eller barbering?

Bedre og bedre

- Det blir bedre for hver gang. Hårene vokser etter hvert ut mye tynnere, lysere, og færre i antall. I tillegg sitter de ikke så godt forankret i hårsekken. Det gjør at det oppleves som mindre smertefullt allerede gang nummer to, forklarer Kvamsdahl.

Det anbefales å vokse bikinilinjen hver tredje til femte uke.

Når du har vokset tidligere, trenger ikke hårene være fullt én cm for å bli med voksen, da de ikke sitter så hardt nede i hårsekkene som tidligere.

På tre til fem uker vokser hårene fra ca fem til åtte millimeter.

Men hva gjør man når håret har begynt å vokse ut igjen, men det fortsatt er noen dager igjen til vokstimen din?

- Lysere og færre

- Den perioden er jo litt kjedelig, og det skjønner jeg jo, sier Kvamsdahl.

- Men etter hvert som du har vokset noen ganger, blir hårene tynnere og mer fjonete, i tillegg til at de blir både lysere og færre - så de synes ikke så godt.

VOKSING: Etter hvert som du har vokset noen ganger, blir hårene tynnere og mer fjonete, i tillegg til at de blir både lysere og færre
VOKSING: Etter hvert som du har vokset noen ganger, blir hårene tynnere og mer fjonete, i tillegg til at de blir både lysere og færre Foto: Oda Berby

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning