30 enkle tips

Slik får du stjernehår

Ikke alle gode råd er dyre.

SPENNENDE HÅRTIPS: Kjendisene og deres stylister har mange snedige råd for å unngå bad hair days. Her Blake Lively fra Gossip Girl.
SPENNENDE HÅRTIPS: Kjendisene og deres stylister har mange snedige råd for å unngå bad hair days. Her Blake Lively fra Gossip Girl. Foto: Foto: Stella
Publisert Oppdatert
Jessica Simpson er så heldig å være bestevenn med hårstylisten Ken Paves, som også passer på at det ikke kommer vann i lokekne hennes.
Jessica Simpson er så heldig å være bestevenn med hårstylisten Ken Paves, som også passer på at det ikke kommer vann i lokekne hennes. Foto: Foto: Stella

De skyller håret med fransk kildevann, blander ut sjampoen med hodepinetabletter og ville aldri drømme om å vaske håret før de går på fest...

Det svenske nettstedet Sofis Mode har samlet de aller snedigste tipsene fra kjendiskvinnene og deres gode hjelpere.

1. Redd håret med talkum

Har du fett hår, men rekker ikke å vaske det? Da kan du redde deg i land med litt babypudder som du masserer lett ned i hodebunnen.

- Det gir volum umiddelbart, og du slipper den uttørrende effekten som tørrsjampo kan gi, sier Jessica Simpsons hårstylist, Ken Paves.

2. Vask håret med Evian

- I 20 år har jeg rådet mine kunder til å vaske håret med flaskevannet Evian før en foto shoot eller et større arrangement. Det gjør virkelig en forskjell. Håret blir enestående vakkert, sier Jonathan Antin i boken «The black book of Hollywood beauty secrets». Han har blant annet har stylet håret til Madonna og Kate Bosworth.

Les også:

Styr unna hårfargeskandalene

Elsk håret ditt som det er

3. Bli bestevenn med rettetangen

Glansfulle Megan Fox.
Glansfulle Megan Fox. Foto: Foto: Stella

I dag kan du bruke rettetangen til mye mer enn bare å flate ut håret. Har du langt hår, kan du lage stilige lange bølger. Er du korthåret, kan du bruke tangen til å øke volumet. Bruk spray for å løfte røttene, føn med en rundbørste og avslutt med tangen.

- Victoria Beckham drar aldri noe sted uten å ta med seg rettetangen sin, sier hennes stylist Jessica Galvan till Allure.

4. Få glans som Megan Fox

Gi frisyren ekstra glans ved å blande litt gull- eller sølvfarget øyenskygge i stylingvoksen. Dra voksen gjennom håret med fingrene, og voilà!

5. Tenk på tilbehøret

Når Eva Longoria Parkers stylist Ken Paves er i New York pleier han å besøke antikvitetshandlere der han shopper gamle hårsmykker- og spenner.

- To stjerner kan komme til å ha den samme kjolen på den røde løperen, men hårsmykkene er de alltid alene om, sier han til Oprah Winfrey.

6. Få det opp!

- Hvis jeg har dårlig tid, pleier jeg å hekte opp håret med en hel mengde hårspenner. Da får jeg en ganske sofistikert look på rekordtid, sier supermodellen Heidi Klum til svenske Sofis Mode.

Blake Lively sverger til hårprodukter fra Kérastase.
Blake Lively sverger til hårprodukter fra Kérastase. Foto: Foto: Stella

7. Kjøp gode produkter

- Når vi spiller inn «Gossip Girl» holder stylistene hele tiden på med håret mitt. De føner og børster det, så det blir veldig slitt og skadd, sier Blake Lively. Men etter at jeg begynte å bruke produkter fra Kérastase er det blitt sterkere og bedre. Nå høres jeg ut som en dårlig TV-reklame, men det er faktisk helt sant, sier hun.

8. Bygg med proteiner

- For å holde håret glansfullt og sterkt er en proteinbehandling i måneden den beste resepten, sier Angelina Jolies hårstylist Ted Gibson till Allure.

9. Bli kvitt krushåret

- Jeg har kjempekrøllete hår, men jeg liker å ha det rett. Derfor må jeg kjempe med rettetang og slikt. Men for en stund siden ble jeg tipset om et produkt; «Outshine anti frizz polishing milk» fra Redken som tar bort tar bort kruset og gjør håret superrett. For fuktige dager i produktet helt fantastisk, sier Malin Åkerman til Sofis Mode.

10. Bruk tannbørste

Reese Witherspoon bruker tannbørste på håret.
Reese Witherspoon bruker tannbørste på håret. Foto: Foto: Stella

Gjør som Reese Witherspoon og slipp irriterende babyhår. Ha fikseringsspray på en tannbørste og gre håret ned ved tinningene.

- Da får du ned alle småhår uten å ødelegge frisyren, sier hårstylisten hennes, Mark Townsend, til In Style.

11. Strål med strass

Gi håret umiddelbar Hollywood-glans ved å gre det over på den ene siden, fest en strasspenne over øret og bruk en krølltang til å bølge håret langs ansiktet.

- Det gir en glamorøs Old Hollywood-look, tipser Eva Longoria Parkers stylist, Ken Paves i Oprah Winfreys talkshow.

12. Lugg framfor Botox

Stylisten Ken Paves elsker å klippe såkalte Bardot-lugger på sine kunder. Luggen, som er inspirert av dyrevenn og 60-tallsikon Brigitte Bardot, er kort i midten og lengre på sidene. Det gjør at du kan velge mellom å gre den til siden eller fram i pannen.

13. La håret puste

- Jeg vasker håret annenhver dag og lar det selvtørke. Jeg tror hemmeligheten er ikke å bruke for mye varme og for mange produkter på håret, sier Whitney Port til Sofis mode.

Whitney Port - lar håret tørke i vinden.
Whitney Port - lar håret tørke i vinden. Foto: Foto: Stella

14. Hippiechic med hårbånd

Har du bare et minutt på deg til å fikse en anstendig fasong på håret? Gjør som Mischa Barton. Hun går aldri hjemmefra uten et hårbånd over frisyren. Det gir en stilig ramme på et ellers ugreit morgenhode.

15. Føn som en proff

T3-føneren beskrives som hårtørkernes Rolls Royce, ettersom teknikken med negative ioner både føner håret dobbelt så fort og gjør det ekstra glansfullt og sexy. Så vel Sienna Miller, Keira Knightley og Kate Beckinsale skal være frelst på T3.

16. Vær ute i god tid

Skal du på en stor fest? Vask håret dagen i forveien! Hår som ikke er helt nyvasket er mye lettere å jobbe med, hvis du har planer om å sette det opp i en frisyre.

17. Bruk mineralvann

Dette er i hvert fall et snedig tips hvis du har vært i svømmebassenget.

- Sprudlevannet hjelper til med å skylle bort klor og andre kjemikalier som kan misfarge håret, sier filmstjernen Katie Holmes' stylist Michael Murphy til In Style.

Stylisten til Katie Holmes anbefaler minrealvann til hårvasken.
Stylisten til Katie Holmes anbefaler minrealvann til hårvasken. Foto: Foto: Stella

18. Gi håret superglans

Gjør det til en vane å vaske håret i lunkent vann og avslutt med en kald skylling. Den lave temperaturen booster glansen.

19. Bruk keratinserum

- Jag elsker Pantenes sjampo for blondt hår ettersom det lukter så godt. En gang i måneden sprayer jeg keratinserum i håret og dekker til med et varmt håndkle i 20 minutter. Det gjør håret mitt kjempemykt, sier supermodellen Gisele Bündchen til Cosmogirl.

20. Løshår er lov

Gjør som Jessica Simpson og Paris Hilton sats på avtagbare extensions.

- Å sette på seg et løshår er den kjappeste måten å fikse en stilig frisyre, og et vakkert hår er det beste accessoir du kan ha, sier Paris Hilton til Hollyscoop TV.

21. Solkyss i håret

Solgyllen Jennifer Aniston.
Solgyllen Jennifer Aniston. Foto: Foto: Stella

- For å gi Jennifer Aniston en solvarm nyanse lager jeg mange smale, honningblonde striper i overhåret og legger noen ekstra striper rundt ansiktet, sier Michael Canele til bransjebladet Cut & Color.

22. Spray i stedet for gele

- Sommerstid bruker jeg alltid hårspray i stedet for gele på kundene mine, sier Sarah Jessica Parkers hårstylist Eugene Souleman til Sofis mode.

- Sprayen tørker mye fortere enn gele, og holder seg bedre i fuktig vær, tipser han.

23. Oljeinnpakning

- Jeg pleier å legge olivenolje i håret før jeg legger meg, som en kur over natten. Når jeg vasker det ut på morgenen er håret mykt og fullt av næring igjen, sier Victoria's Secret-modellen Miranda Kerr til Sofis mode.

24. Hold flasset borte

Unngå flass ved å knuse en hodepinetablett i sjampoen din. Acetylsalicylsyre tar bort tørrheten i hodebunnen og du unngår å bli en vandrende snøstorm.

Miranda Kerr bader håret over natten i olivenolje.
Miranda Kerr bader håret over natten i olivenolje. Foto: Foto. Stella

25. Sats på naturlige farger

Dropp de ekstreme fargerskalaene. Akkurat nå er det mange naturlige og enkle farger som gjelder.

- Tenk jordbærblondt eller karamellbrunt, sier Kate Moss' kolorist Christophe Robin.

26. Hold bølgene på plass

40-tallsbølger har vært en tydelig trend på den røde løperen i år. For å få dem perfekte tipser Katherine Heigls stylist Jonathan Joseph Hanousek om å spraye hårbørsten heller enn å spraye rett i håret. Med børstespray kommer det til rundt samtlige hårstrå og gir støtte til bølgene.

27. Vind og fingre

Prøv å la håret tørke naturlig ettersom det gir det beste grunnvolumet. Må d bruke føner? Bruk i så fall fingrene i stedet for børste.

28. Bruk volumsjampo

- Paris Hiltons hår blir konstant stylet, og ser derfor slitt og tynt ut. Hvis du, som Paris, har tynt eller fint hår, er det en fordel å bruke volumsjampo og så lite balsam som mulig.

- Bruk håndkle til å tørke. Mmassér inn litt volummousse og proteinspray, så får du raskt fyldigere hår, sier frisør Steve Terry til Sofis mode.

29. Ta ettermiddagen i bruk

Tynnhårede Paris bruker volommousse.
Tynnhårede Paris bruker volommousse. Foto: Foto: Stella

Skal du på frisørsalongen før en fest?

- Pass på å booke tid på ettermiddagen - ikke altfor tett opptil selve festen. Da får du tid til å venne deg til den nye frisyren og håren tilpaser seg været, sier Cameron Diaz' stylist, Jonathan Antin i boken «The black book of Hollywood beauty secrets»

30. Lag på lag

Hvis du har lang hår, så gå for «lag på lag». Oppklipte frisyrer gjør at du ser yngre ut og det skaper en løftende effekt. Lange, rette lengder kan fort gi deg «hestefjes».

Cameron Diaz'  på shopping med Robin Antin, tidligere Pussycat Doll og søsteren til stylistguru Jonathan Antin.
Cameron Diaz' på shopping med Robin Antin, tidligere Pussycat Doll og søsteren til stylistguru Jonathan Antin. Foto: Foto: Stella

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning