Høstens klokker

- Denne kan det fort bli venteliste på

Høstens heteste herreklokker, for deg med fet lommebok.

VENTELISTE: Urmaker Thomas Gulbrandsen spår venteliste på denne mystiske skjønnheten fra Maurice Lacroix.
VENTELISTE: Urmaker Thomas Gulbrandsen spår venteliste på denne mystiske skjønnheten fra Maurice Lacroix. Foto: FOTO: Produsent
Publisert Oppdatert

Thomas Gulbrandsen

Thomas Gulbrandsen (32) er utdannet ved Urmakerskolen Tinius Olsen på Kongsberg. Han er også etterutdannet ved flere fabrikker i Sveits på eksklusive ur. Thomas jobber nå som fast klokkeekspert for bladet MANN, i tillegg til at han til vanlig er servicesjef hos Urmaker Christensen på Storo Storsenter, og driver Urmaker Gulbrandsen.

Etter at prangende oversize-klokker har stått i fokus de siste ti årene, er de mindre og mer elegante urene tilbake for fullt.

Klokker skal ikke lenger skrike «se på meg», men være en subtil accessoir til antrekket.

Dét er hva man kan kalle klasse og kjærlighet til klokken sin.

Her er noen eksempler.

Maurice Lacroix Masterpiece Seconde Mysterieuse

Det er på tide at vi nordmenn får øynene skikkelig opp for dette fantastiske merket. Maurice Lacroix utvikler snart alle sine ur med in-house-urverk av ypperste klasse.

Den siste nyheten deres ble presentert på årets Basel World 2013-messe og er min personlige messefavoritt; Masterpiece Seconde Mysterieuse. For noen år siden kom de ut med verdens første urverk med et firkantet sekundhjul som jeg tidligere har skrevet om. Med dette nye mesterverket tar Lacroix et steg videre, og sekundhjulet er igjen sentralt.

Det er vanskelig å forklare hvordan det fungerer, men geometrisk genialitet, deilig design og en viser som nærmest flyter i løse lufta, gir en pekepinn.

Og er man opptatt av «value for money», er dette helt klart rett sted. Maurice Lacroix' seneste klasseklokke kommer til Norge i løpet av høsten, og her kan det fort bli venteliste.

Prisen vil ligge på kr 87 500.

MAURICE LACROIX: Urmaker Thomas Gulbrandsen spår venteliste på denne mystiske skjønnheten fra Maurice Lacroix. - Det er på tide at vi nordmenn får øynene opp for dette fantastiske merket, sier han.
MAURICE LACROIX: Urmaker Thomas Gulbrandsen spår venteliste på denne mystiske skjønnheten fra Maurice Lacroix. - Det er på tide at vi nordmenn får øynene opp for dette fantastiske merket, sier han. Foto: FOTO: Produsenten

Longines Conquest Classic

Conquest Classic er en av de mest solgte modellene i Norge to år på rad nå.

Markedet ville imidlertid ha den litt mindre i omfang, og gjerne med skinnrem eller rosegull. Som ønsket, så imøtekommet av Longines. Dermed ble denne nye utgaven en realitet, og med en «liten» 40 mm kasse og mer avrundede detaljer i kassen, fremstår den nå som mer elegant.

Nyheten for året er allerede godt mottatt hos det norske publikum og selges også mer og mer med kalveskinnrem.

Min personlige favoritt er helt klart stål med rosegull i både kassen og lenken. Er du ute etter en som er litt tøffere i uttrykket, ville jeg gått for den nydelige stålutgaven med blå skive.

Conquest Classic er vanntett ned til hele 300 meter, og med mekanisk urverk av meget høy kvalitet sikres du her en arbeidshest i mange år fremover.

Prisen er kr 32 190.

Carl F. Bucherer Manero Bigdate Power

LONGINESS: En av de mest solgte modellene i Norge, ifølge Gulbrandsen.
LONGINESS: En av de mest solgte modellene i Norge, ifølge Gulbrandsen. Foto: FOTO: Produsenten

Manero er Carl F. Bucherer sin elegante og tidløse kolleksjon, med valg fra helt enkle og stilrene modeller til mer avanserte utgaver med kronograf og perpetual-kalender.

Her snakker vi urverk i eliteserien innenfor klokkeindustrien. Nytt for året er at Manero-serien utvides med enda flere og stilrene eksemplarer i mindre størrelser - som 37-38 mm kasser.

Det er bare å velge etter hva lommeboken ønsker å betale, da man får alt fra gull og diamanter til supertynne elegante stålkasser med rem i kalveskinn og krokodilleskinn. Vil du heller ha en lenke, er dette også mulig.

Kvaliteten er enestående på alle Carl F. Bucherer sine modeller, så hvis man ønsker å investere i en klokke for livet, er dette et merke verdt å sjekke ut.

Prisen er kr 112 500.

Omega De Ville

Dette tynne og elegante dressuret har vært på markedet i mange år, men har ligget litt under radaren inntil nå. Modellen kan leveres med et mangfold av lenker, skinnremmer og skiver i gull og stål.

CARL F. BUCHERER: Du får velge etter hva lommeboken ønsker å betale for en klokke, for mulighetene er mange. Denne er av det, mildt sagt, litt dyrere slaget.
CARL F. BUCHERER: Du får velge etter hva lommeboken ønsker å betale for en klokke, for mulighetene er mange. Denne er av det, mildt sagt, litt dyrere slaget. Foto: FOTO: Produsenten

Kvaliteten på Omega-urene har i alle år vært i verdenstoppen, og Omega De Ville tilbys også med produsentens fantastiske in-house-urverk calibre 8500.

Vi har vel alle sammen hørt om Omega i oppveksten, og noen av oss har kanskje også vært så heldige å ha arvet et slikt smykke.

Disse arvestykkene er fortsatt bare å levere inn til din nærmeste autoriserte Omega-urmaker og få restaurert til perfekt stand.

Prisen er kr 177 900.

Tissot Powermatic 80 Hours

I 2013 er det 160 år siden Tissot startet sin klokkeproduksjon i Le Locle i de sveitsiske daler.

Og i et jubileumsår vil det også komme noen fine nyheter. Denne gangen har Tissot - som en del andre - satset på mer elegante modeller med valgfri skinnrem eller lenke, men de har også utviklet urverket.

OMEGA: Et tynt og elegant dressur som dette er en fin og subtil accessoir til antrekket ditt.
OMEGA: Et tynt og elegant dressur som dette er en fin og subtil accessoir til antrekket ditt. Foto: FOTO: Produsenten

Vanlige automatiske urverk har en gjennomsnittlig gangtid på cirka 40 timer fra du legger bort klokken til den stopper. Tissots splitter nye Powermatic urverk har doblet dette til imponerende 80 timers gangreserve.

Prisen er likevel ikke verre enn kr 6895.

Tag Heuer Heritage Carrera

Dette er en nydelig klokke fra ende til annen, spør du meg. Med fargekombinasjonene, den 39 mm store skiven og en herlig liten blåfarget sekundviser er denne klokken ren klasse.

Den leveres med Tag Heuers mekaniske urverk Calibre 6, som garanterer deg en følgesvenn for resten av livet. Kassen har selvfølgelig ripefritt safirglass, og den er vanntett ned til 100 meter.

Klokken er i det hele tatt «et ekko av den raffinerte elegansen fra en svunnen tid», som det heter fra Tag Heuer selv.

TAG HEUER: Ren klasse, omtaler Gulbrandsen en slik klokke som.
TAG HEUER: Ren klasse, omtaler Gulbrandsen en slik klokke som. Foto: FOTO: Produsenten

Prisen er kr 22 000.

Les også:

Denne mannen ville vi snudd oss etter på gata

Her snoker menn på badet

Dette plagget er ikke blant guttas favoritter. Så hvordan vil de egentlig at damer skal kle seg?

Følg oss på Facebook!

TAG HEUER: Denne elegante modellen fra Tag Heuer er kalt Heritage Carrera.
TAG HEUER: Denne elegante modellen fra Tag Heuer er kalt Heritage Carrera. Foto: FOTO: Produsenten

Vi har testet 17 populære nettbutikker

Meld deg på Klikk Motes nyhetsbrev og hold deg oppdatert på det siste innen mote og skjønnhet

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning