Utdrikningslag

Skal du arrangere utdrikningslag?

Da bør du lese denne først.

UTDRIKNINGSLAG: Christel Ane Solheim ble svært overrasket da hun kom hjem fra en avtale i byen og hele stuen var full av venninnene sine. Få tipsene til hvordan du arrangerer det beste utdrikningslaget for din bestevenninne!
UTDRIKNINGSLAG: Christel Ane Solheim ble svært overrasket da hun kom hjem fra en avtale i byen og hele stuen var full av venninnene sine. Få tipsene til hvordan du arrangerer det beste utdrikningslaget for din bestevenninne! Foto: FOTO: Privat
Publisert Oppdatert

Din beste venninne skal gifte seg, og du har fått æren av å være forlover. Og blant oppgavene dine er å arrangere utdrikningslag.

- Utdrikningslaget er en uformell innledning til bryllupsfeiringen. Bruden blir ofte «kidnappet» i forkant av bryllupet, hun blir utkledd og plassert på en offentlig plass hvor hun må synge eller opptre. Andre består av en deilig dag på et spa, men en god middag som avslutning.

Det forteller Pia Haraldsen, forfatter av boken «Kunsten å feire bryllup».

- Hvis det faller seg naturlig, kan forlover dele en historie fra utdrikningslaget i bryllupstalen, så lenge den ikke fornærmer bruden, legger hun til.

Men hva skal dere gjøre? Og hvor lenge før bryllupet bør det arrangeres? Hvor mye skal hver enkelt betale?

Kan gjøres på budsjett

Et utdrikningslag trenger ikke koste en formue. Det er fullt mulig å arrangere en minnerik kveld for bruden, uten å skrape lommeboken.

- Du kan for eksempel arrangere en temakveld med italiensk mat, prosecco og romantiske bryllupsfilmer. Be gjestene om hjelp til å lage maten, råder Haraldsen.

Hun tipser også om at hvis dere vurderer å ta manikyr og pedikyr, er dette noe som kan gjøres rimelig av lærlinger.

- Alle deltakere i utdrikningslaget skal betale for seg selv, samt spleise på kostnadene for bruden, sier hun.

Når det gjelder tidspunkt for når dagen skal skje, bør den ifølge Haraldsen arrangeres tre til fire uker før bryllupet.

- Det er viktig å være tidlig ute med planleggingen, det krever mer tid enn du tror, sier hun.

Dildo, drinker og peniskaker

Kommende brud Kristin Hatlevoll, som nettopp fikk oppleve utdrikningslaget sitt, måtte blant annet bytte batteri på en dildo inne på en bensinstasjon, og hun ble lurt med bind for øynene til å tro at hun skulle isbade.

- Jeg fikk massasje på spahotell og drakk drinker ved bassenget der, måtte selge 100 poser med kaker formet som peniser og vaginaer til 20 kroner stykket, og til slutt dro vi på glow party, sier hun.

- Jeg ville ikke gjort noe annerledes, det var den beste kvelden i mitt liv. Det morsomste var å bytte batteri på dildoen. Stakkars gutten bak kassen! Han ble skikkelig flau, forteller Hatlevoll.

- Det var deilig å ikke ha kontroll

Christel Ane Solheim, som nå har en gullring på høyre hånd, ble vekket halv ti en lørdag morgen. Hun fikk beskjed om å kle på seg, og forloveren kjørte av sted til Bergen sentrum. Der ble hun satt av på et spahotell og fikk manikyr og pedikyr.

- Da forloveren min kjørte meg hjem igjen, ble jeg overrasket av at stuen min var fylt med mine nærmeste venninner. De hadde stelt i stand champagnelunsj med masse deilig mat, sier hun.

- Alle venninnene mine hadde tatt med seg en presang hver, og jeg fikk i oppgave å gjette hvilken gave som var fra hvem. Det var en veldig morsom lek, som gjorde at vi fikk mimret om gode minner, forteller Solheim.

Artikkelen fortsetter under bildet.

- UTDRIKNINGSLAGET MITT VAR PERFEKT: Christel Ane koste seg sammen med venninnene sine på utdrikningslaget. Dagen besto av både champagnelunsj, drinkkurs, god middag og tur på byen. - Utdrikningslaget mitt var perfekt, det var deilig å ikke ha kontroll, sier hun om dagen.
- UTDRIKNINGSLAGET MITT VAR PERFEKT: Christel Ane koste seg sammen med venninnene sine på utdrikningslaget. Dagen besto av både champagnelunsj, drinkkurs, god middag og tur på byen. - Utdrikningslaget mitt var perfekt, det var deilig å ikke ha kontroll, sier hun om dagen. Foto: FOTO: Privat

Videre fikk hun beskjed om å pynte seg. Da hadde alle venninnene tatt med sminke og kjoler, og de 12 venninnene drakk vin og gjorde seg klare til nye overraskelser.

- Plutselig sto det en blinkende maxitaxi utenfor, som tok oss til Hotell Norge. Der fikk vi drinkkurs, og lærte blant annet å lage Cosmopolitans. Og etter et par drinker og vel så det, gikk vi over gaten til en nyåpnet restaurant og spiste en god middag, sier Solheim.

Etter middagen dro de videre på nattklubb, og festen varte til i halv to-tiden. Da var de alle slitne etter en hel dag med festligheter.

- Kvelden endte med sleepover hos meg, hvor vi spiste restene fra lunsjen til nattmat, danset, pratet, og hygget oss med enda litt mer vin før vi la oss, forteller Solheim.

- Utdrikningslaget mitt var perfekt, det var deilig å ikke ha kontroll, sier hun.

De beste tipsene

- Ikke overtenk det, og ikke planlegg for mange aktiviteter, sier Hatlevoll.

Solheim er enig med Hatlevoll i at det ikke er antall aktiviteter som avgjør om utdrikningslaget blir en suksess.

- Det viktigste er å ha tid til å være sammen, prate og ha det gøy. Det er sjelden man får tid til å samle hele venninnegjengen en hel dag, sier Solheim.

Hun legger til at det var deilig å ha en hel dag der hun ikke gjorde annet enn å bli dullet med.

Husk at du som forlover har lov til å hente hjelp til planleggingen hos andre venninner.

Ikke skjenk bruden full

Forslag til aktiviteter

Spille inn musikkvideo eller CD

Stand-up show

Afternoon tea

Karaoke

Fotoshoot

Bowling

Rebusløp

Shoppe undertøy

Hjemmespa

Vinsmaking

Champagne-frokost

Quiz: Hvor godt kjenner du din kommende ektemann?

- For mange er alkohol en viktig del av utdrikningslaget, men pass på å ikke skjenke bruden for full. Du må være nøye med at bruden får i seg mat før drikkingen, råder Haraldsen.

Utdrikningslag er en dag den kommende bruden skal se tilbake på med et smil.

- Det at bruden skal drites ut på utdrikningslaget, synes jeg er en rar tradisjon. Det er merkelig, fordi denne dagen er ment til å hedre bruden, og ikke henge henne ut, sier Solheim.

Som forlover er det din oppgave å tilpasse aktivitetene til brudens personlighet.

- Ikke send en med høydeskrekk opp i en fallskjerm, råder Solheim.

Haraldsen er enig med Solheim i at det er brudens interesser som skal stå i fokus.

- Og for all del, ikke gjør noe som fører til at bryllupet blir avlyst!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning