Camilla Pihl

Superblogger Camilla Pihl har vært forlovet i sju år

..men hun aner ikke hvor hun skal begynne med bryllupet.

CAMILLA PIHL: - Mange damer har det sånn at de ser for seg drømmebryllupet fra de er små og har hele planen klar. Jeg er ikke hun dama, sier Camilla Pihl. (Info om antrekkene finner du nederst i artikkelen).
CAMILLA PIHL: - Mange damer har det sånn at de ser for seg drømmebryllupet fra de er små og har hele planen klar. Jeg er ikke hun dama, sier Camilla Pihl. (Info om antrekkene finner du nederst i artikkelen). Foto: FOTO: Renate Torseth/Pudder Agency
Publisert Oppdatert

Leser du denne teksten i Internet Explorer? Da kan deler av teksten ha falt ut. Vi er på saken!

Camilla er på ferie på Maldivene. Hun drister seg ut på en snorkletur, til tross for haiangst. For som hun selv sier:

- Man må snorkle når man bor på et reef, hvis ikke er man jo fullstendig tjukk i huet, sier hun til magasinet Ditt Bryllup.

Likevel: Planen for å unngå haiangrep er å holde seg innenfor revet, der det ikke er så dypt og haien sikkert ikke kan nå henne.

Det er fisker og koraller overalt, et fantastisk skue. Camilla Pihl, hun med den ekstreme haiangsten, glemmer seg bort og flyter av sted – bokstavelig talt. Grønt, gult, rosa, blått. Det er et yrende liv rundt henne, til å bli helt salig av.

Og plutselig endrer havbunnen seg, blir dypere og mørkere, hun snur seg, og det er ikke tusenvis av fargerike småfisk hun ser.

Det er ikke en hai heller, om det var det du trodde. Camilla stirrer inn i den store, blå veggen av hav. Og hun ser skygger, gjør hun ikke, i den massive blå veggen? Og hun får panikk. Husker ikke om hun skal være musestille eller plaske masse, husker ikke hva hun har lært at hun skal gjøre nårhvithaien kommer.

For nå kommer den, det er hun sikker på. Hvis det er noe den store, blå veggen skjuler, så er det hvithai.

Katastrofetanker

Det gikk bra. Det kom ingen hai. Ikke denne gangen heller. Men den store blå veggen finnes ikke bare i havet utenfor Maldivene. Det finnes også en stor, blå vegg i Camillas liv som heter Bryllup.

En vegg hun jevnlig stirrer på, for hun lengter jo også etter å stupe inn i den. Men hvordan angriper man noe som er så enormt og uendelig? Hvor i all verden starter man?

I tillegg er du verdens største katastrofetenker?

- Det stemmer, svarer Camilla kontant.

- Jeg tror alltid at det verste kan skje. Jeg kan tenke at herregud, tenk om jeg får utslett den dagen! Jeg kan tenke sånn nå – på et bryllup som ikke er satt en dato på. Det skjer jo svært sjelden katastrofer, jeg har ikke blitt slått ned av lynet eller blitt spist av hai. Det er sånn tullekatastrofetenking på et helt usannsynlig nivå, jeg er klar over det.

Camilla varmer seg med en kopp grønn te. Vi sitter på restauranten Bølgen og Moi i nabolaget hennes i Oslo. Et par bord nedenfor sitter Peter Peters, Camillas forlovede gjennom ...?

- Ja, ikke sant.

Camilla ler og må tenke seg om.

- Vi har vært sammen i ... Herregud, når man begynner å miste tellinga, da skjønner man at man har vært sammen lenge. Er det femten år nå? Vi har kjent hverandre siden jeg var atten, ble sammen da jeg var tjueen. Vi ble forlova på åtteårsdagen vår, så det vil jo da bli sju år ... Tullete.

Artikkelen fortsetter under bildet.

HAORA: «Haora» kjole fra Cymbeline hos Diin, kr 16 900. Giftering i gult gull fra Tesori Diamanter, kr 4000. Sko fra Jimmy Choo hos Høyer Luxury, kr 3799.
HAORA: «Haora» kjole fra Cymbeline hos Diin, kr 16 900. Giftering i gult gull fra Tesori Diamanter, kr 4000. Sko fra Jimmy Choo hos Høyer Luxury, kr 3799. Foto: FOTO: Renate Torseth/Pudder Agency

Camilla Pihl og Peter Peters er superparet vi i flere somre har ventet å få se i brudestasen. Men så langt har ingenting skjedd.

- Egentlig er jeg verdens dårligste person til å ha på forsiden av et bryllupsmagasin, sier Camilla unnskyldende.

- Jeg vil veldig gjerne gifte meg, men jeg er ikke så kjempeopptatt av det bryllupet – er det lov å si det? Vi er ikke i tvil om at vi vil være sammen, men det er jo en veldig fin ting å være gift. Det er noe med at da har man tatt den kjærestetingen et steg videre, man har liksom valgt hverandre enda sterkere.

Camilla stirrer på ringen med en stor blank stein.

- Det var jo ikke meningen at vi skulle vente så lenge. Vi tenkte vel at vi iallfall skulle være gift innen sju år.

Fridde i Barcelona

Det var i Barcelona det skjedde. Som Madcons manager hadde Peter vært mye ute og reist den siste tiden, og Camilla fløy ned for å være sammen med kjæresten sin på åtteårsdagen deres.

De sjekket inn på hotellet, og ved frokosten dagen etter fortalte Peter at det hadde skjedd noe kluss med bookingen, så de måtte bytte rom.

- Jeg tenkte at det var litt rart, men greit nok.

De har en hyggelig dag i Barcelona, og tilbake på hotellet henter Peter det nye nøkkelkortet. De går inn i heisen og han trykker på den øverste knappen, den det står P på.

- Vi har da penthouse-suiten på toppen, med utsikt over hele Barcelona, og jeg bare: «Okei? Det var da litt voldsomt.»

På kvelden skal de ut og spise. Camilla pynter seg og holder på som jenter flest. Skal hun ha på seg det eller det? Den eller den? Skal hun ha på dette smykket eller det andre?

- Og så sier Peter: «Du Camilla, jeg lurer på om du kanskje skulle hatt på deg noe mer, jeg.» Så viste han meg ringen og gikk ned på kne og fridde, med La Sagrada Familia i bakgrunnen. Jeg begynte å grine og måtte sminke meg på nytt. Det var veldig romantisk, smiler Camilla.

Aldri drømt om bryllup

Noen dager før dette intervjuet finner sted, ble bildene til saken tatt. Camilla fikk prøve kjole etter kjole, ble sminket og stylet etter alle kunstens regler – levde alle kommende bruders drøm.

- Det er jo veldig gøy å ha på seg de kjolene, selv de kjolene som ikke er meg. De er jo så voldsomme. Jeg hadde egentlig aldri prøvd en brudekjole før, og det var én ... to ... som jeg tenkte at jeg kunne hatt. Det var en kjole som var enkel, rett, veldig fin i utringningen – jeg tror den var fra Elie Saab. Men det var jo den dyreste kjolen også, så det er jo typisk, sier Camilla til magasinet Ditt Bryllup.

Hun kjøpte bryllupsmagasiner etter frieret i Barcelona. På mac-en har hun fremdeles en mappe som heter «Wedding» hvor hun samlet inspirerende bilder.

- Og så bare føyk livet av gårde, og så sitter vi her, da, sju år senere, sier Camilla.

Det er den blå veggen. For hvor skal de begynne? Skal de sette dato, eller må hun først finne kjolen? Og for å finne kjolen, må de ikke vite hva slags bryllup de vil ha? Camilla hadde ikke brukt mange kalorier på å drømme om bryllupet sitt før hun fikk ring på fingeren.

- Mange damer har det sånn at de ser for seg drømmebryllupet fra de er små og har hele planen klar. Jeg er ikke hun dama. Jeg har lyst til å gifte meg, men vi må tørre å gjøre det litt annerledes. De tradisjonelle rammene er ikke helt oss.

Artikkelen fortsetter under bildet.

LOUISSE: Bildet til venstre: «Louisse» kjole fra Elie by Elie Saab hos Kristins Brudesalong, pris på forespørsel. Giftering i gult/hvitt gull, 4 mm bred, fra Tesori Diamanter, kr 4000. Diamantarmbånd i hvitt gullt, 0,21 ct TW/VS, 14KT fra Tesori Diamanter, kr 7900. Blomster fra Eucalyptus blomster i Sarpsborg. KALA: «Kala» kjole fra Pronovias hos Brudekjolen, kr 33 500. Tennisarmbånd 3,20 carat TW/VS i hvitt gull fra Tesori Diamanter, kr 38 990. Diamantringen er Camillas egen forlovelsesring.
LOUISSE: Bildet til venstre: «Louisse» kjole fra Elie by Elie Saab hos Kristins Brudesalong, pris på forespørsel. Giftering i gult/hvitt gull, 4 mm bred, fra Tesori Diamanter, kr 4000. Diamantarmbånd i hvitt gullt, 0,21 ct TW/VS, 14KT fra Tesori Diamanter, kr 7900. Blomster fra Eucalyptus blomster i Sarpsborg. KALA: «Kala» kjole fra Pronovias hos Brudekjolen, kr 33 500. Tennisarmbånd 3,20 carat TW/VS i hvitt gull fra Tesori Diamanter, kr 38 990. Diamantringen er Camillas egen forlovelsesring. Foto: FOTO: Renate Torseth/Pudder Agency

Trenger hjelp

Men noen valg har hun allerede tatt.

Egentlig er jeg verdens dårligste person til å ha på forsiden av et bryllupsmagasin. Jeg vil veldig gjerne gifte meg, men jeg er ikke så kjempeopptatt av det bryllupet.
Camilla Pihl

- Det blir ikke kirkebryllup. Men når vi velger bort kirke, er det veldig viktig for meg å ha en seremoni som føles litt høytidelig. Det er jo en stor dag som man har tenkt å gjøre én gang i livet.

Og nettopp derfor kan Camilla føle seg litt lammet av alle valgene hun står overfor.

- Det er jo så mange muligheter, jeg merker at jeg blir helt sånn! sier hun og slår ut med hendene.

Hvem skal de be, hva slags blomster, hva slags musikk, hvilket lokale, hvor går grensen for familie, skal de be gamle venner, nye venner, hvordan skal hun se ut?

- Og jeg tror det blir enda mer når man hopper i det. Sko, neglelakk, hvilken musikk skal vi spille, bordkort, fotograf – det er mye.

Det lukter litt bryllupsplanlegger dette her?

- Ja, er du gærn! Hundre prosent. Vi trenger hjelp.

Men noen valg er altså tatt. Ikke kirke. Og det blir hvit kjole.

- Jeg har sett for meg noe veldig enkelt, ikke så mye puff, og heller ikke for romantisk, for da føler jeg at jeg går i nattkjole. Så det må være et strammere design, ikke så mye dill og dall. Men den var jo ikke så dum den der verdens dyreste kjole, ler Camilla og sikter til favorittkjolen fra fotoshooten.

Peter pusher

Og så har hun jo selvfølgelig brudgommen på plass. Mannen hun har kjent siden hun var atten år, siden den gangen de var bestevenner. Det er de forresten fortsatt.

- Peter har veldig stort hjerte for meg. På mange måter er vi veldig forskjellige, men vi utfyller hverandre godt. Han er veldig pushy, og han har pusha meg til å gjøre ting jeg ikke hadde trodd jeg ville turt. Peter kan ha veldig intens energi. Jeg er roligere og har en energi som kan roe han ned.

De er bestevenner, hverandres coach, businesspartnere og kjærester. Det er minst én rolle mer enn de fleste av oss har overfor partneren sin.

- Jeg vet at det ikke er for alle, men for oss funker det kjempebra. Det er deilig å komme hjem og ha en person der som vet akkurat hva jeg holder på med.

Men det kommer ikke uten utfordringer.

- Jeg er ikke så veldig åpen for kritikk, så hvis jeg får beskjed om at jeg bør gjøre noe annerledes, kan jeg ta det som at det er kjæresten min Peter som kritiserer meg, når det egentlig er i businessammenheng. Men sånn har vi nå holdt på i femten år.

Hva er dine kvaliteter som kjæreste, forlovede, snart kone?

- Jeg tenker at jeg er snill. Og ganske morsom, he-he. Jeg tror at en av de tingene Peter liker, er at jeg får han til å le hver eneste dag. Det sier han ganske ofte, at jeg får han til å le hele tiden.

Så du er morsommere enn Peter?

- Jeg er ganske morsom, ja! Peter er mer sånn ufrivillig morsom, he-he.

Forvirrende prosess

Og når man snakker om sola, skinner den som kjent. Camillas forlovede har pause mellom to møter og kommer bort for å si hei.

- Jeg er verdens dårligste bryllupsperson, jeg vet jo ingenting, klager Camilla.

- Du er ikke verdens dårligste. Du er verdens nest dårligste i så fall, sier Peter før han må gå tilbake til neste møte.

Peter har fortalt oss at hans drømmebryllup er ditt drømmebryllup.

- Ja, ikke sant. Da pusher han det over på meg. Det er skikkelig sleipt sagt, og det er sånn vi holder på. Vi er like surrete begge to, sier Camilla.

Så da spørsmålet fra Ditt Bryllup kom, øynet de sjansen. Kanskje kunne dette være sparket de trenger for å gjøre seg selv til rettmessige ektefolk.

- Jeg tenkte at jeg kunne få inspirasjon til å ta tak i ... Camilla stopper seg selv.

- Det høres veldig fælt ut, å «ta tak i» bryllupet – det må man ikke si. Men iallfall bli inspirert, da. Og så tenker jeg at det kanskje er andre som er i min båt, som er litt forvirra på hele den prosessen.

Artikkelen fortsetter under bildet.

SIENA: «Siena» skjørt med tilhørende body fra Rosa Clara hos Brudekjolen, kr 27 500.
Sølvarmbånd med zirkonia-stener fra Gullfunn, kr 299. Ringen er Camillas egen forlovelsesring. MERAS: «Meras» tyllskjørt fra Pronovias hos Brudekjolen, kr 7000. Genser i merinoull fra FWSS, kr 1599. Sko fra Valentino hos Høyer Luxury, kr 4099. «Aspen Barette» hårpynt fra Jennifer Behr hos Gimle Parfymeri, kr 1800. Øredobbene er Camillas egne.
SIENA: «Siena» skjørt med tilhørende body fra Rosa Clara hos Brudekjolen, kr 27 500. Sølvarmbånd med zirkonia-stener fra Gullfunn, kr 299. Ringen er Camillas egen forlovelsesring. MERAS: «Meras» tyllskjørt fra Pronovias hos Brudekjolen, kr 7000. Genser i merinoull fra FWSS, kr 1599. Sko fra Valentino hos Høyer Luxury, kr 4099. «Aspen Barette» hårpynt fra Jennifer Behr hos Gimle Parfymeri, kr 1800. Øredobbene er Camillas egne. Foto: FOTO: Renate Torseth/Pudder Agency

Party på Løkka

Hun gir vennekretsen noe av skylda for at hun ikke er gift selv ennå.

- Vi har bare sånne dumme venner som ikke gifter seg, ler hun.

- Vi har vært i ett vennebryllup, that’s it.

En av de «dumme» vennene er Liv Opsahl, som Camilla møtte den gangen hun selv hadde kort, svart hår og var frisørlærling og hårmodell. De to jentene satt i hver sin frisørstol hos Adam & Eva, falt pladask for hverandre og flyttet sammen i en leilighet på Grünerløkka i Oslo. De hadde mye gøy og var ganske party, kan Liv avsløre.

I dag lever de helt andre liv. Liv har fått to barn, og Camilla mater 20 000 unike bloggbrukere hver dag og reiser land og strand rundt for å promotere blogg, sko og smykker.

Til tider ser Liv bestevenninnen sin oftere i magasiner enn hun gjør i virkeligheten.

- Liv er nok den eneste vennen jeg har hatt veldig lenge. Og hun er helt utenfor min bransje og det jeg holder på med. Man må selvfølgelig pleie vennskapet, men det er så deilig å vite at man har folk som alltid er der uten at man må ringe annenhver dag og sjekke om man er venner, sier Camilla.

Liv er Camillas selvsagte forlover. Hun har ikke egentlig sagt det til henne, men hun regner med at Liv vet det.

Hva slags utdrikningslag kommer hun til å gi deg?

Camilla må tenke seg om.

- Jeg skal ikke stå på Karl Johan med et morsomt skilt. Det kommer heller ikke til å skje, for det ville aldri Liv gjort mot meg.

Jobber sinnsykt mye

Foruten Peter, er det Liv som kjenner Camilla best. Og hun kan se for seg at venninnen blir en aldri så liten håndfull for bryllupsplanleggeren når datoen er satt og detaljene skal på plass.

- Å, jada. Det blir mye planer og lister, ler Liv da vi ringer til henne.

- Men samtidig kommer det til å bli et magisk bryllup, nært og personlig.

- Jeg er litt detaljfreak, innrømmer Camilla.

- Det skal være tipp topp, hundre prosent. Jeg kan bli irritert hvis en blomst er litt feil – det bare ødelegger helheten på en måte. Jeg kommer til å bruke lang tid på å bestemme meg og skjønne hva jeg vil ha. Jeg liker at ting er ordentlig, jeg liker ikke slurv.

Gjør det ordentlig, eller drit i det. Det er Camillas tips.

- Jeg er en sånn enten-eller-person. Enten har jeg kjempeinteresse, eller så gir jeg fullstendig beng.

Og kanskje burde vi ta det til oss, for det har unektelig funket for Camilla.

Hun har en av Norges største blogger, sin egen skokolleksjon for Bianco, er ansikt utad for Nuxe Paris og Nespresso, designer smykker for David-Andersen. Og så videre.

- Kanskje jeg kan kalle meg en slags gründer på noe vis? Gründer, slash businessdame, slash blogger, slash modell, slash designer ... Det blir så mange titler. Jeg må finne en catchy tittel som jeg virker litt oppegående med, sier hun.

- Jeg må innrømme at når jeg møter nye folk, og de spør hva jeg driver med, og jeg svarer «nei, jeg driver med blogg» ... Da føler jeg at jeg høres så dum ut, for å være helt ærlig. I media har blogg blitt et skjellsord. Når man har bloggere fremme i media, er det ofte for å le av dem, rett og slett. Jeg elsker å blogge, men jeg føler jeg må forklare.

For Camilla er mer. Hun driver ikke bare en av landets mest populære blogger – som er en heltidsjobb i seg selv, understreker hun.

- Jeg har jo bygget meg opp ... Jeg hater å snakke sånn om meg selv, for det høres så ...

Camilla famler.

- Men det er nå engang sånn det har blitt, at jeg har bygget meg opp til å bli en merkevare. Noe som er kjemperart å sitte og si om seg selv.

Hun forstår at folk lurer på hva hun egentlig holder på med. Hun sliter jo med å sette ord på det selv.

- Det er veldig lett at man bare ser sluttproduktet og glemmer at det var en lang prosess bak. Jeg tror ikke du møter et menneske i verden som gjør ting bra, og som ikke jobber helt sinnssykt mye.

Artikkelen fortsetter under bildet.

JESUS PEIRO: «5072» kjole fra Jesus Peiro hos Brudesalongen i Stavanger, kr 22 900. Diamantring på til sammen 1,50ct TW/ VS, med en GIA-sertifisert senterdiamant på 1,00ct TW/VS, fra Tesori Diamanter, kr 87 900. CALLA: «Calla» kjole fra Olivia Grace hos Ski Brudesalong, kr 14 900. Diamantring i hvitt gull, 0,15 ct HWE si, fra Gullfunn, kr 5 399. Sko fra Saint Laurent hos Høyer Luxury, kr 4199.
JESUS PEIRO: «5072» kjole fra Jesus Peiro hos Brudesalongen i Stavanger, kr 22 900. Diamantring på til sammen 1,50ct TW/ VS, med en GIA-sertifisert senterdiamant på 1,00ct TW/VS, fra Tesori Diamanter, kr 87 900. CALLA: «Calla» kjole fra Olivia Grace hos Ski Brudesalong, kr 14 900. Diamantring i hvitt gull, 0,15 ct HWE si, fra Gullfunn, kr 5 399. Sko fra Saint Laurent hos Høyer Luxury, kr 4199. Foto: FOTO: Renate Torseth/Pudder Agency

Kobler av med trash-tv

Men ingen kan jobbe hele tiden. Til og med hardtarbeidende Peters/Pihl må trykke på pauseknappen av og til.

- Det vi er gode på er sommerferie, da skrur vi helt av. Da er det sånn «send en faks», liksom. Juleferier er vi også ganske gode på, da pleier vi å reise bort.

Men hun må ikke nødvendigvis være på en eksotisk strand for å lade batteriene. På ingen som helst måte.

- For meg er den ultimate relaxing å se noe crap reality-tv. Det syns jeg er helt strålende, gliser Camilla.

- Eller legge meg i badekaret mens laptopen står på en stol, så jeg kan ligge og se på The Kardashians og bare zoome helt ut. Når jeg virkelig skal slappe av, så bare elsker jeg amerikansk reality. Jeg har ikke engang en nedre grense for hvor crap det kan være. Jeg tror jeg kunne ligget fjorten dager på et hotell, jeg, og bare sett på reality.

Camilla smiler og koser seg med tanken.

- Men apropos reiser, sier hun og blir alvorlig igjen.

- Mange tror nok at jeg alltid er på ferie, men jeg er jo ikke på ferie. Det kan være turné med skokolleksjonen, eller at man er i Paris for å møte Nuxe eller Nespresso. Som bare er hyggelige ting, men det er ganske hardt å reise mye.

Likevel kunne hun aldri jobbet på en annen måte. For henne er dette den mest fantastiske jobben. Det er en livsstil, og hun kan vanskelig si hvor privatlivet slutter og jobben begynner.

Heldigvis jobber Peter på samme måte, ellers hadde det aldri gått, tror Camilla, da hadde de knapt sett hverandre. Men det kan ikke vare for alltid. Hun elsker jobben sin, virkelig elsker den, men hun vil ha andre ting i livet også. Barn, for eksempel.

- Vi skjønner jo at den dagen det skjer er vi nødt til å roe ned. Det sier seg selv. Men vi kommer til å få tidenes sjokk, tror Camilla.

Hun har valgt en utradisjonell jobb, og hun ønsker et utradisjonelt bryllup. Men når hun skal stifte familie, gjør hun det helst på den tradisjonelle måten.

- Nei, jeg er nok ikke så tradisjonell, og jeg er ikke vokst opp i en kjernefamilie på noen som helst måte, så jeg vet ikke helt hva det er. Men jeg håper jo at vi kan lage en fin og trygg plattform den dagen vi selv får barn. Jeg ser jo hvordan venner har det med sine foreldre og tenker: «Å ja, er det sånn det egentlig skal være?» Det kan være en sårhet jeg har, sier hun til magasinet Ditt Bryllup.

New York , to gjester

Utradisjonelle Camilla lengter etter å bli kona til Peter, til å kunne kalle han mannen sin. Han kaller henne av og til «kona mi» allerede, kan hun avsløre. Hun liker så godt tanken på å være gift. Så om hun bare kunne finne en måte å angripe det store, blå havet av bryllupsvalg på.

Camilla om:

Hår

- Det er veldig fint med litt oppsatt hår. Når man ikke kjører kirkebryllup, føler jeg det blir så voldsomt å komme med slør, men det er kult med håraccessories.

Sminke

- Ganske naturlig. Mye øyne. Det er veldig fint med røde lepper, men jeg tror jeg hadde måttet sjekke i speilet hele tiden om jeg hadde fått noe på tenna.

Smykker

- Kanskje jeg skal designe mine egne? Jeg har faktisk fått mail og bilder fra bruder som har giftet seg med de små hjerteøredobbene jeg designet for David-Andersen. Det setter jeg utrolig stor pris på.

Kjole

- Hvit. Noe veldig enkelt, ikke for romantisk. Det må være et strammere design, ikke så mye dill og dall. Jeg liker ermer, men det kommer jo an på årstid. Og litt hvor man er også. Jeg føler at kjolen må matche lokalet man er i.

Brudebukett

- Hvorfor har man egentlig blomster? Hvor kommer den tradisjonen fra? Må man ha blomst? Jeg kan ha blomst i håret.

Sko

- Jeg syns det er kult å bruke sorte sko til. Jeg tenker at folk må tørre å bryte.

- Det er ikke det at jeg ikke er åpen for ting – jeg er kanskje åpen for litt for mye. Jeg trenger noen til å narrow it down.

Og når Camilla Pihl trenger hjelp, kan vi ikke annet enn å stå til tjeneste:

Nå må du svare, uten å tenke. Hvor skal du gifte deg?

- New York.

Camilla svarer uten å blunke.

Hvor mange gjester?

- To. Hahahaha! Må man ikke ha forlovere, da?

Kjolen din?

– Enkel. Hvit. Ikke lang.

Musikk?

- Jeg ser for meg at vi går inn på et kontor og gjør de tingene. Det er ikke musikk da?

Og maten?

- Gå ut og spise en god middag. Hjemmelagd pasta med trøffel. Og champagne.

Og så går bryllupsreisen til?

- Da er jeg i New York, så kanskje vi skulle tatt en tur til LA? Eller kanskje Hawaii? Der har jeg aldri vært. Eller begge deler? Det hadde vært deilig å ta fri en stund, kanskje en måned, og reist forskjellige steder, en blanding av storby og slappe av. Men det blir bryllupsreise iallfall.

Du vet at du må gifte deg for å få bryllupsreise?

- Ha-ha. Ja, det stemmer det.

Wow, se på hun pene!

Mannen i Camillas liv kommer bort til oss igjen. Han er ferdig med dagens møter, og han synes kanskje at det ser ut som vi nærmer oss slutten også. Camilla vil vise sin kommende ektemann hvordan hun ser ut som brud. Peter blar frem bilde etter bilde på mobilen.

- Wooow, sier han.

- Very beautiful bride.

- Eller så kan jeg se sånn ut, fniser Camilla og blar videre.

- Wow, se på hun pene der, da!

- Eller så kan du få en sånn brud, sier Camilla og blar igjen.

- Så fiiin, jenta mi! sier han.

- Okei, nå fikk jeg lyst på ordentlig bryllup igjen, da, hvis jeg kan se så fin ut, sier Camilla og studerer bildet hvor hun har på en av yndlingskjolene.

Hvilken kjole ville du valgt? spør vi Peter, i håp om å kunne avgjøre noe før vi går.

- Jeg liker veldig godt den som har litt blonder på ermene, tror jeg. Jeg vet ikke. Huff, det er vanskelig. Rød sminke-looken, kanskje? Den her er også veldig fin, da. Men denne er finest. Eller? Denne her er også veldig fin ...

Vi begynner å skjønne hva Camilla mener.

Trosser angsten

- Jeg har ekstremt haiangst, det er helt tullete. Jeg kan bade i et norsk tjern og få litt panikk. Skjønner du? Camilla rister på hodet av seg selv.

- Jeg bader i saltvann, men jeg er litt forsiktig. Hver gang jeg bader ser jeg meg selv fra haiperspektiv, med sånne dumme føtter som plasker rundt. Men man kan jo ikke la være å bade i Oslofjorden fordi man er redd for hvithai. Jeg har angsten, men jeg er jo såpass voksen og oppegående at jeg gjør det likevel.

Camilla skal få skyss med Peter hjem. Arbeidsdagen er ikke over for noen av dem, selv om klokka nærmer seg fire.

- Vet du hva som er greia? sier hun.

- Egentlig elsker jeg situasjoner jeg blir litt redd av. Jeg har angsten i forkant, og tenker at nå blir jeg trampa ihjel, spist av en løve, aper kidnapper meg, det er ikke måte på. Men når jeg først er i situasjonen er det som å skru på en bryter. Da blir jeg helt med på hva enn som skjer. Og sånn er jeg i alle situasjoner. Jeg kan engste meg for ting i forkant, men når jeg kommer i situasjonen, er det som om det slås på en bryter.

Så da blir det bryllup om et års tid, da?

- Ja, du ... Det er faktisk ikke så usannsynlig, altså, smiler hun.

Forhåpentligvis diskuterer de bryllupsdato i bilen hjem.

 

Bidragsytere:

AD: Charlotte Morits

Styling: Karen Elieson

Hår & makeup: Sissel Fylling/Pudder Agency

Info om bildene øverst i artikkelen:

Bildet til venstre: «5088» kjole fra Jesus Peiro hos Kristins Brudesalong, kr 33 900. Hårpynt «T2-2587» fra Pronovias hos Brudekjolen, kr 650. Diamantring i hvitt gull, 0,40 ct HWE si, fra Gullfunn, kr 19 499. Giftering i gult/hvitt gull, 4 mm bred, fra Tesori Diamanter, kr 4000. Bildet i midten: «Carla» kjole fra Mori Lee by Madeleine Gardner hos Evabrud, kr 10 500. Hårbøyle fra Jenny Packham hos Diin, kr 3200. Ring i hvitt gull, topas med diamanter rundt (lyseblå stein), diamantene tot 0,04 ct W/P, fra Bjørklund, kr 3698. Bildet til høyre: Kjole fra Snow by Annasul Y hos Brudesalongen i Stavanger, kr 15 900. Diamantring på til sammen 1,20 ct TW/VS, med en GIA-sertifisert senterdiamant på 1,00 ct TW/VS, fra Tesori Diamanter, kr 87 900. Giftering i gult gull, 4 mm bred, fra Tesori Diamanter, kr 4000. Øredobber fra Jenny Packham hos Diin, kr 1698.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning