Bryllupsreise til Maldivene

- Ikke reis hit om du er ute etter shopping og action

Vil du derimot bare nyte hverandre og total avslapping, ja da er Maldivene paradiset for deg.

RO OG ROMANTIKK: TIl Maldivene reiser de som drømmer om en ferie hvor man ikke trenger å ha på seg sko eller å drive med noe som helst annet enn å nyte livet.
RO OG ROMANTIKK: TIl Maldivene reiser de som drømmer om en ferie hvor man ikke trenger å ha på seg sko eller å drive med noe som helst annet enn å nyte livet. Foto: FOTO: Star Tour
Publisert Oppdatert

For dere som rett og slett søker etter å tilbringe hvetebrødsdagene i paradis, langt vekk fra hverdag, mas, bråk og kjas, ja da bør dere kanskje satse på bryllupsreise til Maldivene i det Indiske Hav for noen uforglemmelige hvetebrødsdager.

Her får du alt du drømmer om når du det gjelder paradis. Silkemyke hvite strender, palmer som vaier mykt i varm vind og turkisblått hav så langt du kan se. Men Maldivene er mer enn bare sol. Å feriere her handler også om en ferie helt uten sko, med bare tær i varm sand og svarte tropenetter hvor bare stjerner er synlig.

For ikke å snakke om snorkling i krystallklart vann. Grillmat på stranda. Massasje og nytelse på spa i verdensklasse og mat du kommer til å drømme om lenge etter at du har kommet hjem.

Dette må du få med deg på Maldivene

Maldivene er ikke stedet å dra til om du er av typen som krever konstant "action". Det er ikke så mange ting å gjøre og se her bortsett fra snorkling, dykking, soling og spa. Men til gjengjeld er alle disse i verdensklasse nettopp her på disse små-øyene i det Indiske Hav.

- Maldivene er perfekt om det du drømmer om er å nyte hverandre, livet og omgivelsene, forklarer bryllupsreiseansvarlig hos det eksklusive hotellnettstedet Mr & Mrs Smith, Baiba Grase, til Kvinneguiden.

- Her kan dere finne tilbake til roen og romantikken, nyte en luksus man fortjener når man er på bryllupsreise og kjenne på at hjemme og hverdagen er så langt, langt unna.

POPULÆRT: Mange velger å legge bryllupsreisen til øygruppen Maldivene i det Indiske Hav. Det er nok ikke så rart.
POPULÆRT: Mange velger å legge bryllupsreisen til øygruppen Maldivene i det Indiske Hav. Det er nok ikke så rart. Foto: FOTO: Ving

PR-ansvarlig hos Ving, Sophie Frisholm, tror også mange har fått øynene opp for Maldivene som et perfekt sted å tilbringe bryllupsreisen på.

- Mange har sett bilder av Maldivene og disse øyene er akkurat like paradisisk i virkeligheten som de er på bilder, forklarer Frisholm til Kvinneguiden.

- Her strekker kokospalmene seg utover det turkisblå havet og dagene er frie til å fylle med ro og romantikk, en spasertur rundt på øyen du bor på og snorkling blant fargerike fisk. Maldivene er hjem til noen av verdens vakreste korallrev, så å snorkle og dykke her er en opplevelse i seg selv.

Drar du med Ving til Madivene reiser du på egen hånd.

- Vi tilbyr rutefly og hotell, men ikke reiseleder-service, forklarer Frisholm.

- Du velger derfor selv hvor lenge du vil være borte. Flyet du ankommer med lander på Male flyplass, og derfra reiser du videre ut til hotellet ditt med båt eller sjøfly.

Verdt å vite

Maldivene er en øygruppe i det Indiske Hav som ligger rundt ekvator og cirka 650 kilometer fra Sri Lanka. Landet består av ca. 1.192 koralløyer fordelt på 26 atoller.

En atoll er en øy som har sunket så langt ned i havet at det kun står et ringformet korallrev igjen.

200 av øyene som utgjør Maldivene er bebodde, mens 87 av øyene er hotelløyer for turister. På hotelløyene bor det som hovedregel ikke lokale, utover de som jobber på hotellet. Folktetallet på Maldivene er ca. 114.000.

Maldivere er sunni-muslimer og av respekt for den lokale kulturen er det nødvendig å dekke til skuldre og kle seg anstendig ved besøk på lokale øyer.

Hovedstaden er Male, hvor hovedflyplassen ligger og hvor du reiser ut fra for å komme deg til de andre øyene og atollene.

Maldivene er et muslimsk land, slik at det faktisk er forbudt å innføre alkoholholdige drikkevarer samt religiøs og pornografisk litteratur. På hotelløyene serveres det alkohol som vin, øl og brennevin. Det er kun hotellrestauranter på øyene, og når det gjelder uteliv er dette begrenset til kvelder med dans og underholdning som arrangeres av de ulike hotellene enkelte kvelder.

- På Maldivene er man nokså prisgitt hotellets fasiliteter, forklarer Grase.

- Dette er fordi at hver turistøy kun består av én resort.

Dette fører til at prisnivået er nokså høyt.

- Mange velger derfor å reise til hoteller hvor man kan bestille all-inclusive, slik at man slipper å tenke på hva man trenger av penger med seg for å dekke dette, forklarer reiseeksperten.

- Det er ofte slik at jo dyrere hotellet er i utgangspunktet, jo dyrere er mat og drikke på hotellet også.

På grunn av det strenge religiøse samfunnet er det ikke lov å sole seg toppløs på Maldivene.

Shopping er begrenset til souvernirbutikker på hotellene hvor man kan kjøpe is, frimerker, strandklær, bøker og dykke- og snorkleutstyr.

Mest luksuriøse hoteller

Maldivene er hjem til noen helt fantastiske hoteller, og er det luksus du drømmer om på bryllupsreisen, har du mange å velge mellom. Her er ifølge hotellnettstedet Fivestaralliance 5 av landet absolutt beste og mer luksuriøse hoteller:

1. Maalifushi by COMO, Thaa Atoll

Helt nyåpnede Maalifushi by COMO er det første luksushotellet som åpner dørene i denne atollen og føles litt som å ha ditt eget private paradis til din disposisjon. Hotellet har et anerkjent spa og eget yoga-studio, slik at dere kan nyte å la dere fullstendig skjemme bort på bryllupsreisen.

UNDER VANNET: Få steder i verden kan skryte av å ha så mange fargerike og fantastiske fisker som Maldivene.
UNDER VANNET: Få steder i verden kan skryte av å ha så mange fargerike og fantastiske fisker som Maldivene. Foto: FOTO: Star Tour

Hotellet består av 33 villaer som står på stylter i vannet og også 33 hage-villaer, som er plassert midt i den eksotiske grønne naturens om som omgir hotellet. Veggene er byttet ut med vinduer slik at dere alltid kan nyte den spektakulære naturen utenfor.

2. Banyan Tree Madivaru

Banyan Tree Madivaru er et femstjernes hotell som tilfredstiller alle drømmer for hvetebrødsdagene. Fra luksushytten din - med privat basseng - trår du direkte ned på den melhvite sandstranden, klar for nok en dag i solen.

Du kan spise middag for to på en sanddune eller leie hotellets seilbåt med glassbunn for en dag på sjøen du sent vil glemme.

Hotellet er berømt for sin fantastiske sjømat.

3. Anantara Kihavah Villas

Anantara Kihavah Villas består hele hotellet av vakre private villaer. Her kan du spise under havoverflaten, bade i en hemmelig lagune og sole deg ved ditt eget infinity-basseng, bare noen korte skritt fra det blå blå havet.

Om natten faller du i søvn til lyden av bølgene som skvulper mot stranden og om morgenen vekker sollyset deg ved å sakte krype inn gjennom vinduene.

PARADIS: Det er ingen tvil om at Maldivene er et av de aller vakreste stedene i verden.
PARADIS: Det er ingen tvil om at Maldivene er et av de aller vakreste stedene i verden. Foto: FOTO: Star Tour

Hotellet er et riktig luksushotell og kan i tillegg skryte av å være hjem til verdens eneste undervannsrestaurant.

4. Dusit Thani Maldives

På dette store 5-stjernes hotellet finner du luksus du ellers skal lete lenge etter. Dusit Thani Maldives har egen lagune, hvite strender og ligger bare 35 minutter med sjøfly fra hovedstaden Male. Hotellet består av 100 ulike villaer og residenser og kombinerer gammel nostalgi med moderne design og interiør.

Alle villaene her kommer utstyrt med eget boblebad, wi-fi og ipad. Og på dette hotellet trenger du ikke beskymre deg for hva du skal spise, for her finner du faktisk flere restauranter .

Tips: Ta med deg drinken ut og se på solnedgangen fra balkongen utnfor Sala Bar.

5. Cocoa Island

Om dere drømmer om å kutte kontakte med omverdenen mens dere nyter hverandre og kjærlighten, så har du muligehten til det her på Cocoa Island. Dette hotellets store stolthet er evnen de ansatte har til gjøre at besøkende føles som de viktigste i verden - selv de små.

Hotellet har et eget vannsport senter og kjører også dykkeklasser de som har lyst til å være med på det.

Les også:

Er du klar for å ødelegge brudekjolen din?

Neida, det trenger ikke koste en formue

Du kan droppe å ta med lommeboken når du reiser hit

ROLIGE DAGER; Det er ikke så mye annet å drive med her enn soling, snorkling og romantikk.
ROLIGE DAGER; Det er ikke så mye annet å drive med her enn soling, snorkling og romantikk. Foto: FOTO: Ving

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning