brudekjole med lommer

Brudekjole med lommer

For deg som ønsker en avslappet look på bryllupsdagen.

LOMMER PÅ KJOLEN: En brudekjole med lommer på er en morsom og fin detalj.
LOMMER PÅ KJOLEN: En brudekjole med lommer på er en morsom og fin detalj. Foto: FOTO: Getty Images
Publisert Oppdatert

Å finne den perfekte brudekjolen kan ta uendelig mye tid, og det er mye man må finne ut av.

Skal den være kort eller lang? Med armer eller uten armer? Og kanskje med blondeermer? Eller hva med en brudekjole med lommer?

- Brudekjoler med lommer er så gøy og søtt som det kan bli, sier brudekjoleekspert Sandra Calderón hos Kristins Brudesalong i Oslo.

Mest typisk på store kjoler

For noen handler brudekjolen om å være prinsesse for en dag, mens for andre handler det kanskje også om å være praktisk.

- Noen syns kanskje dette er rart på en bryllupsdag, men å ha lommer på kjolen kan være en lifesaver når veska eller forlover ikke er i nærheten og du trenger et lommetørkle eller leppestift, forteller Marthe Børset hos brudesalongen Agape i Oslo.

- Det å ha lommer kan være praktisk og funksjonelt, men også mer sporty og casual eller lekent, legger hun til.

Børset forteller videre at det ikke bare er én type brudekjoler som har lommer, men det er mest typisk på de kjolene som har et stort skjørt så det ikke synes så godt om du har hendene i lommene.

 - Det er fint med lommer om du har ballgown-snitt på kjolen, altså mer prinsessesnitt med for eksempel et bredt belte i livet og spagettistropper. Dette er en veldig fin kjole som kan passe mange!

Eier og daglig leder ved Brudekjolen i Oslo, Ellen Borgen Fegth, er enig.

- Det er i dag mange brudekjoler som har lommer, men i hovedsak brudekjoler med store skjørt i, for eksempel silke og sateng eller organza.

BRUDEKJOLE MED LOMMER (f.v.): Marchesa Bridal SpringSummer 2016, Oscar De La Renta Bridal SpringSummer 2016 og 2015 Pronovias Bridal Collection.
BRUDEKJOLE MED LOMMER (f.v.): Marchesa Bridal SpringSummer 2016, Oscar De La Renta Bridal SpringSummer 2016 og 2015 Pronovias Bridal Collection. Foto: FOTO: Getty Images

En kjole for unge og sofistikerte bruder

Hun mener videre at en brudekjole med lommer både er moderne og lekent.

- Rosa Clara var den første av våre kolleksjoner som hadde brudekjoler med lommer, og deres designere bruker lommer til å fremheve ungdommeligheten i brudekjolen, sier Fegth.

Calderón hos Kristins Brudesalong synes denne trenden passer fint til unge bruder, siden lommer vanligvis følger med store prinsessekjoler.

- Brudekjoler med lommer kler også sofistikerte bruder som liker et minimum av detaljer, spesielt fordi majoriteten av disse kjolene er laget av silkeblandinger med litt blonder eller teksturer, sier hun.

Børset hos Agape synes brudekjole med lommer-trenden er en morsom trend, og at lommene er det perfekte sted for å legge "something borrowed" og for eksempel løftene om man skriver de selv.

- Også leppestiften kan jo være grei å ha i nærheten, den er jo et must gjennom kvelden.

INSPIRASJON (f.v.): La Sposa - Eled, Rosa Clara - Samba og Charlie Brear - Arlette.
INSPIRASJON (f.v.): La Sposa - Eled, Rosa Clara - Samba og Charlie Brear - Arlette. Foto: FOTO: Produsenten (hentet fra Ditt Bryllup 20/2015)
INSPIRASJON (f.v.): Rosa Clara - Sensual, St. Patricks - Soleil og Jesus Peiro - 5029.
INSPIRASJON (f.v.): Rosa Clara - Sensual, St. Patricks - Soleil og Jesus Peiro - 5029. Foto: FOTO: Produsenten (hentet fra Ditt Bryllup 20/2015)

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning