Bonderomantikk

Den store dagen gikk ikke helt etter planen

..den ble nemlig ti ganger bedre.

BONDEROMANTIKK: Ellen Marie og Sigmund giftet seg i Ålgård kirke, og hadde festen på Vitengarden på Nærbø i Rogaland.
BONDEROMANTIKK: Ellen Marie og Sigmund giftet seg i Ålgård kirke, og hadde festen på Vitengarden på Nærbø i Rogaland. Foto: FOTO: Mari Halvorsen
Publisert Oppdatert
HOS FRISØREN: Inger Therese Auestad hos Forandring Frisør stod for brudens makeup og hår.
HOS FRISØREN: Inger Therese Auestad hos Forandring Frisør stod for brudens makeup og hår. Foto: FOTO: Mari Halvorsen

Sommeren for to år siden ga Ellen Marie og Sigmund sitt ja til hverandre, og de ser tilbake på dagen med fantastiske minner.

- Det var virkelig en dag hvor vi nøt hvert sekund! Vi var i tillegg fantastisk heldige med været da dagen startet med ekstreme regnbyger og tordenvær, men endte opp i strålende sol som brøt skydekket i det vi kom ut fra kirken, forteller Ellen Marie.

- De to første årene som mann og kone har vært fantastiske. I år feiret vi to års bryllupsdag to dager før sønnen vår ble født, så nå koser vi oss masse med å være familie på tre, legger hun til.

Under kan du lese om Ellen Marie og Sigmund sin historie, bryllupsforberedelsene og den store dagen, som de delte med magasinet Ditt Bryllup.

Hvordan var bryllupet?

- Det som fra morgenen så ut til å bli sommerens mest regnfulle dag i Rogaland, endte opp med å bli en strålende sensommerdag som dannet en nydelig ramme rundt dagen vår.

- Vi giftet oss i Ålgård kirke som ligger på stedet hvor bruden er født og oppvokst, og hadde deretter en fantastisk middag og fest på Vitengarden på Jæren, før vi avsluttet med et uforglemmelig nachspiel til langt utpå morgenkvisten hjemme hos brudeparet.

Hvordan møttes dere?

- På videregående, hvor vi gikk i samme klasse.

Hvordan fridde han?

- På fisketur på hytta, en fin lørdagskveld sommerferien 2012.

Hva slags bryllup ønsket dere?

Vi ønsket et bryllup hvor gjestene kunne slappe av, et bryllup med god stemning, samtidig som de tradisjonelle elementene var på plass.

- I tillegg er vi glade i å ha en finger med i spillet selv, og ønsket oss derfor et lokale der vi kunne stå for organisering av mat, drikke og borddekking, og kunne styre det meste.

VIELSEN: Å gå opp kirkegulvet til nydelig inngangsmarsj var en sterk opplevelse for både brud og brudens far.
VIELSEN: Å gå opp kirkegulvet til nydelig inngangsmarsj var en sterk opplevelse for både brud og brudens far. Foto: FOTO: Mari Halvorsen
NYGIFTE: Vielsen fant sted i Ålgård kirke. Brudeparet gikk ut til "Love story meets Viva La Vida".
NYGIFTE: Vielsen fant sted i Ålgård kirke. Brudeparet gikk ut til "Love story meets Viva La Vida". Foto: FOTO: Mari Halvorsen

Planleggingsfasen

Hvor lang tid brukte dere på å planlegge?

BRUDEBUKETTEN: Den ble laget av Blomst i Sandnes, inspirasjonen fant bruden på Pinterest.
BRUDEBUKETTEN: Den ble laget av Blomst i Sandnes, inspirasjonen fant bruden på Pinterest. Foto: FOTO: Mari Halvorsen

Fem tips til kommende brudepar

- Bruk tid på å finne en dyktig fotograf.

- Kos dere med planleggingen.

- Gjør ting på deres egen måte slik at bryllupet gjenspeiler dere.

- Prøv å bli ferdig med alle gjøremål en uke før bryllupet, slik at de siste dagene kan nytes uten stress og mas.

- Vær tilstede og nyt hvert øyeblikk på selve bryllupsdagen.

- Litt over et år. Vi var tidlig ute med å booke kirke og lokaler, resten av forberedelsene gjorde vi hovedsakelig de siste to månedene før bryllupet.

Hvor hentet dere inspirasjon fra?

- Norwegian Wedding Blog var en stor inspirasjon, i tillegg til Pinterest og enkelte amerikanske bryllupsblogger.

Hva gjorde dere for å sette særpreg på bryllupet?

- Vi la stor vekt på trykksaker og borddekking. Vi ønsket at uttrykket skulle være organisk og funksjonelt og valgte derfor urter og norgesglass med lys i som bordpynt istedenfor mer tradisjonelle blomsterdekorasjoner.

- Bruden sydde linserviettene selv i naturfarget grov lin, og vi designet og printet alt av trykksaker selv i matt papir med skrivemaskinskrift og hamptråde som gjennomgangstema.

Hvor mye var bryllupsbudsjettet på?

- Et sted mellom 150 000 og 200 000 kroner.

Hvem av dere tok størst del i planleggingen?

- Bruden hadde en finger med i spillet på det meste, men med brudgommen som god støttespiller gjennom hele planleggingsfasen.

Var dere noen gang uenige?

- Ikke som vi kan komme på i etterkant.

Ble bryllupet slik dere hadde sett for dere?

- Det ble MYE bedre! Vi hadde store forventninger i forkant, men det gikk ikke an å forestille seg på forhånd hvor fantastisk fint det er å gifte seg med den man elsker og samtidig ha alle de personene som betyr mest for en tilstede en hel dag til ende.

ETTER VIELSEN: Etter et kraftig tordenvær, slo været om idet vielsen var over.
ETTER VIELSEN: Etter et kraftig tordenvær, slo været om idet vielsen var over. Foto: FOTO: Mari Halvorsen
MED FORLOVERE: Brudeparet hadde to forlovere hver, noe både brudeparet og forlovere satte pris på.
MED FORLOVERE: Brudeparet hadde to forlovere hver, noe både brudeparet og forlovere satte pris på. Foto: FOTO: Mari Halvorsen

Er det noe dere ville gjort annerledes?

- I ettertid ser vi at vi hadde litt for mange jern i ilden de siste månedene før bryllupet – vi solgte leilighet, sa opp jobber, flyttet fra den ene siden av Norge til den andre og prøvde å komme i orden i nytt hus samtidig som vi planla bryllup.

- Til tider var det i travleste laget,  og hadde vi kunne spole tilbake tiden hadde vi kanskje ikke satset på å gjøre alle disse elementene samtidig en gang til.

Hva er dere mest glad for i etterkant at dere la mye vekt på?

- I ettertid er vi utrolig glade for at vi valgte å ha med oss fotograf Mari Halvorsen hele dagen. Det er bildene og minnene man sitter igjen med i etterkant, og da er det utrolig viktig å velge en fotograf man har god kjemi med og som forstår hvilket uttrykk man er på jakt etter.

Nattmat og 90-tallsslagere

Hva var det beste øyeblikket i løpet av dagen?

- Det er umulig å trekke frem et enkelt øyeblikk. Minnene vi sitter igjen med fra bryllupsdagen er helt fantastiske – det var virkelig en dag hvor vi nøt hvert sekund! Vielsen i seg selv er et av høydepunktene, og det var mye følelser i sving, spesielt til inngangsmarsjen "Love story meets Viva La Vida" spilt av en fantastisk dyktig pianist og cellist. Ellers var hele bryllupsmiddagen et høydepunkt med god mat og vin, og utrolig mange flotte, velformulerte og rørende taler.

- Nachspielet etter bryllupsfesten med nattmat, 90-tallsslagere og kjempestemning var også legendarisk, og et minne vi sent kommer til å glemme.

Hvordan var deres taler til hverandre?

- Følelsesladde og humoristiske i fin harmoni.

Danset dere brudevals? Til hvilken sang?

Vår bryllupsliste

Brudekjolen: Fra Lusan Mandogus kjøpt hos Brudesalongen i Stavanger.

Sko: Marc by Marc Jacobs kjøpt hos Shoe Lounge i Oslo.

Brudgommens antrekk: Smoking fra Tiger kjøpt hos Rolfsen i Stavanger.

Frisør og makeup: Inger Therese Auestad på Forandring Frisør i Stavanger.

Fotograf: Mari Halvorsen, Marihalvorsen.no

Lokale: Vitengarden på Nærbø.

Vielsesmusikk: "Love story meets Viva la Vida" av John Schmidt.

Musikalske innslag: "Et liv for meg" av The Real Group og "Songbird" av Christine McVie.

Blomster: Brudebukett og corsager fra Blomst i Sandnes.

Kake: Chelsea's Cool Cakes.

Dekor: Selvplukkede strå i kirken, urter på bordene levert av Kryddergarden på Horpestad, egne norgesglass og håndsydde linservietter med stoff fra Stoff og Stil.

Invitasjoner: Eget design, papir kjøpt på Staples.

Ringer: Gullsmed Christophersen.

Nettsider: Brudepikene.no.

Bordkort: Eget design, papir kjøpt på Staples.

- Vi danset engelsk vals til "Three times a lady" med Lionel Richie.

RUSTIKK STIL: Bildene ble tatt på Limagarden på Ålgård. Brudeparet ønsket en rustikk stil på bildene, og hadde sett seg ut stedet på forhånd.
RUSTIKK STIL: Bildene ble tatt på Limagarden på Ålgård. Brudeparet ønsket en rustikk stil på bildene, og hadde sett seg ut stedet på forhånd. Foto: FOTO: Mari Halvorsen

Brudeparets beste tips videre

Deres beste tips til kommende brudepar?

- Om dere kan velge, er det lurt å legge vielsen til tidlig på dagen for å gjøre bryllupsdagen så lang som mulig.

- Og som brudepar anbefaler vi virkelig å være med helt til festen er slutt! Vi valgte å invitere alle gjester til en samling på fredagen der vi la opp til mingling og serverte enkle salater og litt å drikke. Dette opplevde vi som en veldig god måte for gjestene å bli litt kjent i forkant av selve bryllupsdagen, og det fungerte som en god oppladning til bryllupet.

Brudens beste tips til kommende bruder?

- Gjør en skikkelig god planleggingsjobb i forkant, slapp helt av på selve dagen – da er det lite du kan forandre på uansett! Og prøvegå skoene i forkant!

Brudgommens beste tips til kommende brudgommer?

- Ikke la bruden gjøre alt selv og ta alle avgjørelsene. Ta del i planleggingen og bidra ekstra på de tingene som betyr mest for deg. Det skal sies at bruden gjorde den desidert største jobben i planleggingen, men jeg jobbet mest med det som betydde mye for meg, nemlig mat, drikke og musikk. Husk også å teste brudevalsen ut på forhånd med sko og antrekk som du selv skal bruke, og hvor bruden har på seg lang kjole og høye hæler. Det er stor forskjell på dette og vanlige klær!

MAT OG FEST: Bryllupskaken ble levert av Chelsea's cool cakes. Designet er utformet av brudeparet i samarbeid med Chelsea, smaken er delt mellom lagene og er henholdsvis sjokoladekake fylt med german chocolate og oreo cream.
MAT OG FEST: Bryllupskaken ble levert av Chelsea's cool cakes. Designet er utformet av brudeparet i samarbeid med Chelsea, smaken er delt mellom lagene og er henholdsvis sjokoladekake fylt med german chocolate og oreo cream. Foto: FOTO: Mari Halvorsen
DETALJER: Bruden sydde selv linserviettene, og istedenfor blomster ble det brukt urter med gråpapir og hyssing rundt som bordpynt. Norgesglass med lys ble brukt i borddekkingen for å skape en rustikk og varm stemning.
DETALJER: Bruden sydde selv linserviettene, og istedenfor blomster ble det brukt urter med gråpapir og hyssing rundt som bordpynt. Norgesglass med lys ble brukt i borddekkingen for å skape en rustikk og varm stemning. Foto: FOTO: Mari Halvorsen

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning