Unngå skjolder etter spraytan

I kampen om den brune Hollywoodkroppen er det mange som har gjort mer eller mindre vellykkede forsøk på å spraye seg brun. Visst er det fint med en gang, men så begynner brunfargen å flasse av.

Publisert Oppdatert
Foto: Luis Pedrosa/iStockphoto

Det er flott med solbrun kropp i vinterkulda. Særlig når man skal pynte seg med utringet kjole i juleselskapet er det lite fristende å blotte det hvite brystpartiet eller den gustenhvite ryggen sin.

Forberedelser

I slike situasjoner kan kanskje spraytan være løsningen på problemet, men dessverre varer ikke resultatet riktig så lenge som man skulle ønske.

Brunfargen begynner å flasse av og snart er man tilbake til den opprinnelige blåhvite vinterkroppen.

Verst er vel forresten perioden før man blir skikkelig hvit igjen, for en flekkete brun kropp er egentlig enda mindre lekkert enn en jevnt hvit.

At fargen forsvinner er det dessverre ingenting å gjøre med. Ingenting varer evig sies det, og det gjelder i alle fall for brunfargen etter en runde med spaying i hudpleiesalongen.

Men det er mulig å gjøre noen enkle grep for å unngå de verste skjoldene.
Peel før spray

Når man skal ta spraytan, må man peele kroppen godt før man går til salongen for å sprayes. Dette er imidlertid noe man bør få informasjon om når man bestiller timen.

- Ved å bruke peeling i forkant fjerner man hudcellene i det ytre laget av huden, slik at brunfargen setter seg i de dypere hudlagene. Da reduserer man faren for å bli flekkvis blek, sier hudterapeut Ane Solheim ved Velværesenteret i Sørumsand.

Hun forteller at hun selv har jobbet med spraytan, men at hun sluttet med dette nettopp fordi hun syns det var vanskelig å få et så godt resultat som hun ville ha.

- Men jeg vet at det er mange som er veldig fornøyd med spraytan og altså, legger hun til.
Bruk selvbruningskrem

- Når fargen begynner å gå bort, ville jeg kjørt på med selvbruningskrem. Bland den gjerne litt ut med fuktighetskrem, for særlig i ansiktet kan det fort bli litt for kratig med ren selvbruningskrem. En skikkelig selvbruningskrem må man ut med 2-300 kroner for, men det skal ikke så mye til - særlig ikke dersom man blander den ut, sier Solheim.

Hun legger til at det er viktig at man etter spraytan smører seg godt hver dag slik at man holder huden fuktig. Dette er også med på å forsinke skjoldene litt.

- En del av fargen fra spraytan forsvinner i løpet av den første tiden. Husk derfor å ikke bruke det nye undertøyet eller flotte, hvite laken med en gang. Brunfargen setter seg da i stoffet og det er dessverre ikke bare, bare å vaske det av igjen, sier hun.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning