Tjuvstart med nyttårs-forsettene

Det kan være bedre om du begynner med nyttårsløftene allerede på høsten. Sjansen for at du holder løftene blir dermed mye, mye større.

Publisert Oppdatert
Foto: iStockphoto

Årets første dag er blitt dagen da alle skal starte et nytt og bedre liv. Dagen da man skal slutte å røyke, begynne å trene, få et bedre kosthold og begynne å feste mindre.

Litt av gangen

Listen over aktuelle nyhetsforsetter er lang, men dessverre er ikke nødvendigvis den 1. januar den beste dagen å igangsette dem alle. Et nytt og bedre liv kan du egentlig starte når som helst, så hva med å tjuvstarte litt med årets forsetter?

Da kan du jo ta dem litt 'pø om pø' og så har du muligheten til å forberede deg litt bedre. Det er jo en kjensgjerning at man av og til blir litt grepet av situasjonen og lar seg rive med når venner og familie sprer om seg med forsetter i takt med champagnekorkenes smell.

Les mer: Dårlig dag for forsetter! Slipp treningskøen

Nå kan du derimot gjør ting i ditt eget tempo, og det du skal gjøre kan være veloverveid og fornuftig. For det er selvfølgelig ingen dum idé å begynne å trene litt, og det kan helt klart være enklere å gjøre det når man ikke har ribbe, kalkun, medisterpølse og marsipan skvulpende rundt i magen.

Sjelden er vi vel tyngre i kroppen enn akkurat i begynnelsen av januar! Så hva med å melde deg inn på treningssenteret nå i stedet. Da slipper du også å stå i kø ved hvert eneste apparat, for nå har de aller fleste av dem som meldte seg inn i januar allerede falt av opplegget sitt.

Er du ikke typen som trives på treningssenteret, er det selvsagt ikke noe i veien med en morgen- eller kveldstur heller. Det positive da er at du slipper å kjempe med glatte veier og minusgrader når du skal ut. Vær realistisk

Men det var kanskje røyken du hadde planer om å legge bort i januar? I så fall var du garantert ikke alene, for det er vel ikke få "siste røyker" som blir stumpet når klokken slår tolv slag på årets siste dag.

Dessverre er det nok mange som tar sin første igjen ganske raskt, for det å slutte å røyke krever for de fleste mer enn et nytt år. Du må virkelig ville slutte, og du kan ikke ville det bare fordi det er 1. januar. Gi deg selv litt mer tid til å tenke gjennom valget og bli sikker på at du virkelig er motivert.

Det er jo ikke noe som er så deprimerende som å sprekke og det gjelder enten det dreier seg om røyk eller en diett. Starter du forberedelsene allerede i dag - velger deg en dato du mener er realistisk og setter deg realistiske mål - skal du se at du er røykfri lenge før 1. januar.

Tenk helhet

Og når vi først er inne på dietter så er vel dette det mest utbredte forsettet sammen med røykekutt. Mange setter seg selv på en knallhard slankekur når det nye året begynner, bare for å oppleve det nederlaget det er å sprekke& igjen.

Prøv å gå nye veier denne gangen. Ikke vær så opphengt i antall kilo som forsvinner, men fokuser heller på å leve sunnere på alle måter. Kostholdet er selvsagt en viktig del av dette, og dersom du spiser riktig vil du etter hvert også føle deg mer vel meg deg selv og kroppen din.

Tjuvstart litt med årets nyttårsforsetter så har du sannsynligvis bedre odds for å lykkes, og tenk så deilig det vil være å stå der på nyttårsaften og tenke at i år kan du konsentrere seg om nyttårsønsker i stedet for nyttårsforsetter.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning