Ta kontroll på krøllen

Er krøllene dine ute av kontroll? Her får du noen tips om hvordan du kan temme dem uten å drepe dem.

Slik vil vi helst ha krøllene: Kontrollerte og på plass. Med riktig pleie og med riktige produkter får du det til! (Foto: iStockphoto)
Slik vil vi helst ha krøllene: Kontrollerte og på plass. Med riktig pleie og med riktige produkter får du det til! (Foto: iStockphoto) Foto: iStockphoto
Publisert Oppdatert

Mens de uten krøller betaler i dyre dommer for å få seg noen lokker, er det ikke uvanlig at krølltoppene skulle ønske de slapp unna.

Det er nemlig ikke til å stikke under en stol at det er litt ekstra jobb med et krusete hode på morgenen, men så kan også et krøllete hår se fantastisk ut hvis man gir det den rette pleien.

Bruk krøllene

- Det fineste hvis man har krøller er å bruke krøllene sine, og ved hjelp av gode serum- og glansprodukter kan håret bli flott. Problemet er ofte at håret blir veldig frizzy. For å unngå det bør man bruke produkter som samler krøllene, sier skjønnhetsekspert i Det Nye, Julie Botnen.

Hennes anbefaling er å gå til anskaffelse av Redkens Fresh Curls - et produkt som gjør håret blankt samtidig som det temmer krøllene og forsegler dem. Da er sjansen større for at krøllene holder også dersom håret blir utsatt for fukt, noe som ofte kan være et problem for folk mer krøller.

En liten teskje er nok

Julie Botnen legger til at de fleste produsenter av produkter du får kjøpt hos frisøren eller i parfymeriet har produkter som hjelper mot brusete hår, og at det akkurat på dette området kan være verd å legge litt ekstra penger i hårpleie.

- Det er ikke store mengden man trenger å ha i håret hver gang. Bruker man for mye blir håret bare seende fett ut. Skal man investere i noen gode produkter for håret, vil jeg anbefale å legge pengene i skikkelig sjampo og balsam som pleier håret. Når man på denne måten tilfører håret nok fukt, kan man heller kjøpe seg en billig hårspray og billigere glansprodukter, sier hun videre.

I og med at krøllete hår ofte er tørt, kan det også ha god effekt på spensten i håret å bruke kur jevnlig.

Glatt ut krøllene

Men blir du skikkelig lei de brusete krøllene dine, kan du jo ta en dag fri fra dem og glatt håret helt ut. Dette er ingen umulighet - selv om du er den glade eieren av et ekte Annie-hår.

- Først bruker du en stor rundbørste som du føner håret med til det er ganske glatt. Deretter bruker du et glattejern. Det er en del jobb, men resultatet blir et helt blankt og rett hår, forteller Botnen.

Den eneste ulempen med dette er at sveisen bare holder i tørt vær. Skal du ut i regnet eller det er mye fukt i luften, er jobben bortkastet. Da kommer krøllene krypende tilbake og du er tilbake ved utgangspunktet.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning