Strøken hud på 1-2-3

Denne sesongen skal huden være prikkfri og glatt som silke. Slik gjør du det.

Lær triksene for hvordan du får hud glatt og strøken som en barnerumpe. (Foto: iStockPhoto)
Lær triksene for hvordan du får hud glatt og strøken som en barnerumpe. (Foto: iStockPhoto) Foto: Ekaterina Solovieva
Publisert Oppdatert
Julie Botnen er makeup-artist. (Foto: Joakim Krøvel)
Julie Botnen er makeup-artist. (Foto: Joakim Krøvel)

Det Nyes skjønnhetsansvarlig Julie Botnen svarer på spørsmål om hva du må gjøre for å få huden til å se perfekt ut.

1. Forberedelser

- Bør man bruke scrub/peeling?

- Ja, gjerne en til to ganger i uken. Peeling gjør at huden klarer å ta til seg næringsstoffene i kremene bedre, da døde hudceller slipes bort. Huden blir myk og ser mer glødende ut.

- Hva med fuktighetskrem?

- Ja, ja, ja! Det er kjempeviktig å tilføre nok fukt til huden. Bruk en krem tilpasset din hudtype, og bruk gjerne serum under fuktighetskremen hvis du har spesielle behov. Det kan være ekstra fukt til veldig tørr hud, ekstra glød til grå og gusten hud, oppstrammende for aldrende hud, og så videre.

- Hva hvis du sliter med porer?

- Da finnes det forskjellige spesialprodukter som er tilpasset huden på nesen og på haken, siden det er der de fleste har store porer. Etter min oppfatning kommer den beste kremen for akkurat dette problemet fra et merke som heter Dr. Brandt. Kremen heter Pores No More.

2. Anvendelse av foundation

- Bør man bruke svamp, fingrene eller en foundationkost?

- Det kommer litt an på hva man liker. Det er rett og slett en smakssak hvordan man legger foundation. Jeg personlig liker å legge med kost på andre, for da har jeg mer kontroll. Men på meg selv liker jeg å legge med fingrene. Fordelen med å legge med fingrene er at kremen varmes opp og kan legges veldig naturlig.

- Svamp har nesten samme funksjon som pensel. Forskjellen er at det er lettere å være nøyaktig med pensel, men at svamp kan gi et mer naturlig uttrykk.

- Husk å vaske kost og svamp etter man har brukt dem, da slipper det å bli grobunn for bakterier. Bruk gjerne Zalo, eller Heptan som finnes på apoteket. Hvis man har dyre koster og vil ta vare på dem er sjampo og en hårkur et veldig fint alternativ til vanlig såpe. Det viktigste er at det blir rent slik at det ikke blir mye bakterier i redskapen. Da er det veldig fort at man kan få kviser og urenheter.

3. Finishen

- Flytende, krem, stick eller pulver - hva er best?

- Bruk det som er beregnet på din hudtype. Flytende foundation med både fukt og fett passer fint til tørr hud. En tørr stick kan passe til fet hud, men fet hud er også ofte uren, så pass på at den har nok dekkevne.

- Pudder er til å fiksere makeupkremen med. Funker godt alene, men da på fin hud som bare trenger å bli mattet ned.

- ID Formulations har foundations i pudderform. De påføres med en kost og blir som en makeupkrem på huden. Smelter på en måte, og har både dekkevne og går under betegnelsen mineral makeup som er mye bedre for huden. Min personlige favoritt.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning