Sommerklare legger

Det er klart for hårløse legger når sommerkjolen kommer på.

Publisert Oppdatert
Foto: iStockphoto

For noen ligger leggene i dvale om vinteren. Men nå er det ikke lenger noen unnskyldning for å ikke gidde å barbere leggene. Det er sommer og det betyr glattbarberte, flotte legger.

Mange muligheter

For jo mer solen skinner desto mer lyst har vi til å gå med bare ben i nye sandaler, shoppe nye lekre skjørt og dra med venninner på stranden.

- Det er mange muligheter innen hårfjerning, men man skal ta noen forholdsregler, sier skjønnhetsjournalist i Det Nye, Cecilie Eggen.

Uønsket hårvekst kan fjernes både hjemme og hos hudpleier, og det finnes flere måter å fjerne det på.

Hjemme på badet har du muligheter både med krem, høvel og voks.

Varm voks og skarp høvel

Eggen har erfaring meg de fleste typer hårfjerning, og hun har funnet sine favorittmetoder. Her er hennes tips til hvordan du best fjerner uønsket hårvekst:

Krem (vanlig): Jeg synes hårene vokser like kjapt ut igjen med krem som med høvel, selv om de sier at det tar lenger tid. Men det er praktisk på bikinilinje og litt ømfintlige områder, hvor høvel kan være litt hard og skarp.

Krem som skylles av: Dette funker veldig bra. Tar bare et par minutter, og resten er som den over. Når du bruker krem er det greit å prøve den på et lite hudområde først.

Velvet Touch: Dette er et slags "sandpapir" som sliper bort hårene. det fungerer på et vis, men er mest praktisk på små områder. Det beste tipset her er å følge anvisninger nøye og gjøre det rolig og forsiktig.

Varmvoks (flytende): Pass på at voksen ikke er for varm, det er lett å brenne seg. Mye klin hvis du ikke er litt erfaren, men veldig effektiv metode. Hårene blir borte lenge. Digg!

Kaldvoks (strips): Svært praktisk og min favoritt! Du varmer stripsene i hånda, så drar du av. Jo da, det gjør litt vondt, men ikke så veldig. Mindre søl enn med varmvoks og hårene blir borte lenge. Det kan være kjekt å ha en hjelpende hånd på bakside av legger! Husk å fjerne hårene i vokseretning, så får du enklere med røttene på hårstråene.

Høvel: Enkelt og greit, men den må være skarp og ny. Hvis ikke går det på huden løs!

Hårfjerningsprodukter får du kjøpt både i dagligvare og på apotek.

Og når du er ferdig med hårfjerningen: Husk å bruke en god, alkoholfri fuktighetskrem!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning