Plei håret i luesesongen

Vinterhalvåret være en påkjenning for håret. Men det er mulig å beholde et glansfullt hår også under varme vinterluer!

Publisert Oppdatert
Foto: iStockphoto

Det å kunne trekke av seg lua og riste på plass en flott frisyre er dessverre bare filmstjernene forunt. Selv det flotteste, fyldigste hår blir flatt og livløst etter noen timer under bestemors strikkede lue, og det er vel egentlig en fattig trøst at disse filmstjernene sannsynligvis opplever akkurat det samme til vanlig. Utenfor kinolerretet.

Sunt kosthold

Når det er sagt, finnes det heldigvis råd mot det elektriske, livløse og tørre vinterhåret. Det er faktisk mulig å beholde sommergløden selv om temperaturen synker. Frisør Siv Jane Jahre fra Atene Frisør i Eidsvoll forteller at både valg av kosthold og valg av hårprodukter er avgjørende dersom du ønsker det.

- Både huden og håret tørker inn om vinteren, men man kan unngå det elektriske, tørre håret ved å spise sunn og næringsrik kost. Det er viktig for håret at du tilfører kroppen ekstra vitamintilskudd og da spesielt vitamin B, sier hun.

Frisørprodukter

Med riktig kosthold er halve jobben gjort. Resten må du gjøre med hårpleieprodukter.

- Det er nok dessverre slik at produktene du kjøper i de fleste dagligvareforretninger ikke er tilstrekkelig. Går du i matbutikken får du såpe til håret og kun det, sier Jahre. Skal du skaffe deg noen skikkelig pleiende produkter anbefales det derfor at du tar en kikk i frisørens hyller når du klipper deg neste gang. Prisen er selvfølgelig en del stivere enn på Rimi, men dersom resultatet blir bra, er det kanskje verd investeringen.

- For vinterhåret anbefaler jeg en pleiende shampoo med ekstra vitaminer. For dem som er plaget med tørt hår, er det også lurt å bruke en sjampo som tilfører håret fuktighet. Etter vasken bør man bruke en vitaminberiket balsam, da den hjelper til å lukke skjellaget i håret og gjør det sterkere, sier hun videre.

Håret knekker

Når håret så er vasket etter alle kunstens regler, anbefaler Jahre å la håret tørke godt før du finner fram føneren. Og gå for all del ikke ut i kulda med vått hår.

- Gjør du det kan håret knekke. Du kan også bruke spesielle kremer for at skjellaget skal lukke seg. På den måten kan du forsikre deg ekstra for da er ikke håret så utsatt for ytre påvirkninger, sier Jahre.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning