På jobb i filmens verden

Papirarbeid, lange møter og kaffedrikking er langtfra det som fyller arbeidsdagen til våre venner filmheltene. På det store lerretet skal det helst være sjampis og store pistoler.

På film er jobben så mye enklere: Fra venstre ser vi Johnny Depp som forfatter i "Finding Neverland", Beyonce som detektiv i "Austin Powers in Goldmember" og Halle Berry som spesialagent i "Die Another Day". (Foto: Filmweb)
På film er jobben så mye enklere: Fra venstre ser vi Johnny Depp som forfatter i "Finding Neverland", Beyonce som detektiv i "Austin Powers in Goldmember" og Halle Berry som spesialagent i "Die Another Day". (Foto: Filmweb) Foto: Filmweb
Publisert Oppdatert
Filmarkeologen Indiana Jones (Harrison Ford) er ikke først og frems kjent for å protokollføre potteskår. (Foto: Filmweb)
Filmarkeologen Indiana Jones (Harrison Ford) er ikke først og frems kjent for å protokollføre potteskår. (Foto: Filmweb) Foto: © 2007 by Paramount Pictures. All Rights Reserved.
En helt vanlig arbeidsdag for pol'timannen John McClane, alias Bruce Willis, i "Die Hard 4.0". (Foto: Filmweb)
En helt vanlig arbeidsdag for pol'timannen John McClane, alias Bruce Willis, i "Die Hard 4.0". (Foto: Filmweb) Foto: TM & © 2006 Twentieth Century Fox - All Rights Reserved - Not for sale or duplication.

Lenge siden sist du havnet i en biljakt mens du var på jobb? Her er filmverdenens snodigste yrker:

Sjefen

På film er sjefen en kvinnebedårer, gjerne spilt av Hugh Grant. I virkeligheten er han mest sannsynlig en slesk femtiåring med innbilt dametekke.

Forfattere

Forfattere bruker aldri datamaskin, men sitter i et lite, gammelt hus ved havet og skriver på gamle skrivemaskiner. Og så kaster de arkene i sinne når de får skrivesperre.

Bartendere

På film er bartenderen en livsklok, gammel rådgiver som lytter til det du har på hjertet, og som tar imot bestilling med det samme du entrer rommet. Ingen vimsete 20-åringer som overser deg i evigheter før de endelig tapper i en halvliter.

Leger

Med 99 prosent sannsynlighet er den mannlige filmlegen en riktig kjekkas. Doktoren er aldri en liten, hårete utlending med rare briller, pussig humor og uforståelig aksent.

Journalister

Alle journalister er middelaldrende menn som tenner den ene sigaretten med den andre og drikker et par whisky for mye, gjerne i arbeidstiden. De gjør aldri som redaktøren sier, men driver selvstendig privatdetektiv-research på langt viktigere saker.

Arkeologer

På film er det et av de mest eventyrlige yrkene. Mens filmarkeologen snubler over Den hellige gral og Tut-Ankh-Amons magiske juveler, fryser virkelighetens arkeologer på fingrene, sover i telt og kartlegger kokegroper og skitne potteskår.

Advokater

I tv-seriene kryr det av advokater som forsvarer uskyldige stakkarer. Mens filmadvokaten hindrer 12 justismord hver sesong, prøver virkelighetens advokater å få naboer og fraskilte ektefeller til å bli enige.

IT-folk

På film er dataprogrammerere travelt opptatt med å redde verden fra terroristenes datavirus. I den virkelige verden er IT-folk opptatt med å rette brukerfeil forårsaket av folk som ikke vet forskjell på Word og Excel.

Etterretningstjenesten

Spesialagenter på film hopper rundt mellom kjøretøyer i fart, drikker sjampanje og lever et utsvevende jetset-liv med våpen og vakre mennesker. Hva de gjør i virkeligheten er vi ikke sikker på, men vi tipper at de drikker veldig mye kaffe og dekoder kjedelige, hemmelige beskjeder på et fremmed språk.

Politi

Politifolk på film, som Bruce Willis i Die Hard, ender ofte opp med å bekjempe 100 terrorister på egenhånd. De slipper å rykke ut til husbråk eller fylle ut skjemaer halve dagen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning