Overdådige festfrisyrer

Nå er det overdådighet og maksimalisme som råder. Det tas også opp i frisyrene.

Foto: iStockphoto
Publisert Oppdatert
Supereksklusiv
Supereksklusiv
Klassisk
Klassisk
Etno-urban
Etno-urban

Sjefstylist hos Wella, Tomas Edlund, er en av Nordens fremste stylister. Nå gir han deg de beste tipsene til en knall festfrisyre.

- På fest er glitter, glans og glam selve prikken over i-en, og vi venter på det største hår-nyttåret noensinne der det supereksklusive dominerer, sier sjefstylisten.

Her gir han deg tre særegne stiler som du lett kan fikse selv.

Den supereksklusive nyttårsstilen:

Aller hetest på festen nå er kvinnen som tar den supereksklusive stilen helt ut.

Slik gjør du det: Begynn med å legge til mousse og føn håret oppover og bakover. Glatt deretter ut overflaten bakover, kam og spray håret lett før du fester håret med et gummibånd lavt nede i nakken, like ovenfor nakkelinjen. Kam senere halen stramt og del den i to deler. Tupér den mot venstre fra bunnen og utover, rett bakover. Kam deretter overflaten underfra og opp, fest den delen av halen i en lett bue oppover med to krysslagte låsenåler. Spray senere og fiksér til formen.

Ta den andre halen fra midten av nakken og dra den ut til høyre. Kam fremsiden så den blir fin og slett og form den fast rundt den andre hårdelen. Fest opp halen nær midtpunktet under sin egen form med to krysslagte låsenåler, for deretter å spraye og fiksere formen. Avslutt med å pynte med velvalgte steiner eller et hårsmykke. Den klassiske nyttårsstilen

Den klassiske stilen vil heller aldri være feil.

Slik gjør du det: Begynn med å fordele mousse og føn håret oppover og bakover. Glatt senere overflaten bakover og fest håret stramt med en gummistrikk ved enden av hårfestelinjen i nakken. Tupér sammen hestehalen hardt nedenfra i nakken og hele veien ut.

Kam sidene og overflaten fra hestehalens innerkant og ta unna en liten hestehale fra siden, i en passelig størrelse for å gjemme strikken. Kam den store hestehalen slik at det blir lett å forme den og vik den utenfra og inn. Deretter festes den under festepunktet med to lukkede hårnåler. Det er viktig at hestehalen ligger stramt mot nakken.

Ta så den lille hestehalen, kam den slett og virr den stramt rundt gummibåndet. Avslutt med å feste den lille hestehalen under festepunktet for å tone ned nålene, og fiksér til med spray. Den etno-urbane nyttårsstilen

En mer romantisk eller bohemsk kvinne velger en mykere og mindre perfeksjonistisk etno-urban stil.

Slik gjør du det: Tillegg mousse i håret og føn oppover og bakover til håret ligger i én og samme retning. Tupér luggen hardt fra bunnen og utover, fra halve hodet og oppover. Resten av håret deles i to hestehaler med gummistrikk, rett nedenfor hårfestelinjen i nakken.

Ta tynne partier fra begge hårdelene og krepp dem hver for seg. Tupér senere i stykker det kreppede hårpartiet for å få fram en ullen overflate. Nakkehårene samles i en pen uregelmessig oval form som er fylt helt ut til under ørene. Fiksér til med hårspray.

Kam overflaten på luggen men vær påpasselig med å beholde det overdrevne volumet. Forme senere luggen stramt over pannen og fest tuppene med sluttede hårnåler under den kreppede delen av håret. Til slutt krydres frisyren med en knyttet piggtråd, spiker eller bøyde sølvgafler, avhengig av hvilken holdning man ønsker å utstråle.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning