Nyt høsten!

Det er mye gøy man kan finne på når høsten herjer.

Publisert Oppdatert
Foto: iStockphoto

Sommeren er forbi, og ute breier høsten om seg med fargerike blader. Akkurat det er ikke nødvendigvis så dumt.

På med smilet

Høstdepresjon er et velkjent uttrykk. Mange føler seg rett og slett triste når sommeren er på hell, og mørket kommer smygende. Men ifølge psykologiprofessor Torill Christine Lindstrømer er det ikke sånn at dårlig vær er ensbetydende med depresjoner.

- Nordmenn syter og klager for mye over været, sier professoren til Aftenposten.

Hun oppfordrer folk til å se positivt på tilværelsen.

- Hvis du ikke har andre problemer i livet enn dårlig vær, så har du virkelig et godt liv, legger hun til. Koselige høstaktiviteter

Dersom du vil snu høsten til en hyggelig opplevelse finnes det nok av ting du kan finne på. Her er noen av dem: Byens beste kaffe

Ingenting er som en kopp nytraktet kaffe i en behagelig setting. Oppsøk en kvalitetscafé, og nyt smaken av førsteklasses kaffe. Et koselig magasin til kaffen er heller ikke å forrakte. Hva med et rykende ferskt nummer av Det Nye?
Høstens go' filmer

Ingenting er bedre enn en skikkelig feel good-film. Den danske filmen Kunsten å gråte i kor har premiere 21. september og skal være en humoristisk og rørende film basert på Erling Jepsens kritikerroste roman.

Dersom du er ute etter en ektefølt romantisk opplevelse bør du vente på den amerikanske filmen Waitress som har premiere på norske kinoer 28. september. Keri Russell spiller Jenna, en servitør på en diner. Hennes eneste flukt fra et nitrist ekteskap er å bake fantastiske paier. Når den sjarmerende nye obstetrikkgynekologen Dr. Pomatter ankommer byen, blir Jenna inspirert til å endre livet til noe langt mer givende.
Fargerik mosjon

Hvem sa at treningsstudioet er det beste treningsalternativet på høsten? Spenn på deg treningsskoene og oppdag hvor vakkert det er ute når løvet faller og farger bakken rød. Jogging, kano, gåtur eller sykling, sett i gang!
Høstbad

Er du ektra dristig og føler for å våkne skikkelig opp fra dvalen, kan du ta deg et iskaldt høstbad. Det er sunt å bade i kaldt vann så lenge du kommer deg fort opp og inn i varme klær igjen.

Synes du det blir litt for drastisk å hoppe i havet i bikini på denne tiden av året? Ta på deg våtdrakt da vel!
Hjemmelaga epleboller

Bruker du ferdigblanding hver gang du skal bake boller? Hvorfor ikke gå tilbake til mors hjemmelaga bolleoppskrift igjen?

Vi gir deg oppskriften på hjemmelaga epleboller.

300 g smør 1 l melk100 g gjær300 g sukker3 ts kardemomme2 kg hvetemel (mulig du må plusse på ca 5 prosent ekstra mel.)5 dl syrlige epleterninger3 dl rosinerVispet egg til pensling, eventuelt perlesukker til dryss

Smelt smør, tilsett melk og varm til blandingen er fingervarm, 37 ºC. Fersk gjær røres ut i litt av den lunkne væsken. Tørrgjær blandes rett i hvetemelet. Tilsett sukker og kardemomme. Elt inn hvetemel til en glatt, ikke for fast deig. Dekk bakebollen med plastfilm og sett til heving på et lunt sted til den har hevet til dobbel størrelse (ca 30 min). Ha deigen over på et melet bakebord, elt inn epleterninger og del opp i 30 emner. Form til glatte runde boller. Legg bollene på smurt eller bakepapirkledt stekebrett, dekk til med et klede og la bollene etterheve i ca 1 time. Pensle bollene med sammenpisket egg og dryss med perlesukker. Stek eple- og rosinbollene i forvarmet stekeovn 225 ºC på midterste rille i 12-15 min. Avkjøl bollene på rist.
Hjemmespa

Har du ikke råd til en dyr spa-behandling, kan det være vel så fint å lage til spa hjemme. Inviter noen venninner, og kos dere med ansiktsmasker, neglelakk og det som måtte være.

God høst!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning