Norges dyreste smykke

Med 22 millioner kroner rundt halsen poserte modellen med overbevisning på catwalken.

Foto: Elin Davidsen
Publisert Oppdatert
Foto: WireImage/All Over

Det dyreste smykke som noengang har vært vist på norsk jord ble vist frem i går. DetNye.no var på plass da Norges Gullsmedforbund fult 100 år og viste frem et diamantsmykke til en verdi av 22 millioner kroner.

Diamanter på den røde løper

Med 16, 5 millioner kroner rundt halsen og 5,5 millioner i ørene bar den norske modellen det rådyre smykke opp og ned catwalken.

Dette er det dyreste smykke som noengang har vært på norsk jord, ifølge Thomas Heyerdahl, daglig leder hos Heyerdahl Juvelèr.

- Dette smykke ble også vist frem under årets Oscar, samt at Jennifer Lopez bar smykket i Cannes tidligere i år, sier Heyerdahl til DetNye.no.

Folk kjøper dyrere

Det skjer nok ikke at mannen i gata kjøper diamanter av dette kaliber. Allikevel tror Heyerdahl at trenden begynner å snu.

- Norge er et lite land, så det tar nok litt tid før folk begynner å kjøpe slike diamanter. Men pendelen begynner å snu, og vi ser at folk er mer opptatt av substans enn av det å ha mye av alt, sier Heyerdahl.

Foreløpig tror han at nordmenn med en tykk lommebok drar til utlandet for å kjøpe diamanter i million-klassen. Men kanskje er det bare et spørsmål om tid?

- Vi selger diamanter til rundt 500 000 kroner. Alle setter jo pris på diamanter, og jeg tror nok at folk kommer til å kjøpe dyrere etterhvert, sier juveleren.

Mont Blanc-smykket som ble vist frem i dag er av 18 karat hvitt gull.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning