Miljøklær fra Hennes & Mauritz

Nå vil også klesgiganten H&M tenke på miljøet.

Publisert Oppdatert
Foto: H&M

Hennes & Mauritz har i flere år i det stille tilbudt klær laget av økologisk bomull i butikkene sine. For eksempel var en av t-skjortene i kolleksjonen til Stella McCartney laget av miljøvennlig bomull, og de har også en miljømerket babykolleksjon med klær produsert av øko-bomull.

Men nå som miljøengasjementet blant publikum blir stadig sterkere, ønsker kleskjeden å gå tydeligere ut med at de tenker på miljøet. I mars kommer den første hele kolleksjonen med økologiske klær i butikkene.

- Fokuset på miljø blir stadig sterkere. Vi vil gjøre det mulig å kjøpe trendy klær som er produsert av økologisk bomull, sier pressetalskvinne Guro Forseth i H&M til DetNye.no.

- Kolleksjon for alle

Forseth tror ikke dette vil føre til at det bare blir det miljøbevisste fotformsko-folket som strømmer inn i H&M-butikkene.

- Dette blir en kolleksjon for alle som bryr seg om miljøet. Men klærne produseres i tråd med resten av motebildet, og vil ikke skille seg utseendemessig fra resten av varene i butikken, sier Forseth.

Kolleksjonen inneholder blant annet tunikaer, jeans, bluser, trikoter og strømpebukser, og lages både for dame, ungdom, barn og baby. Klærne blir merket med en spesiell merkelapp som varsler om at de er produsert av miljøvennlige tekstiler.

Designerne bak klærne har hentet inspirasjon til fargene fra mat som potet, aubergin og lime.

- Et bevisst materialvalg kombinert med den siste moten gir kunden mulighet til både å se bra ut og ha god samvittighet, sier designsjef Margareta van den Bosch i Hennes & Mauritz.

Liten andel økologisk produksjon

Økologisk bomull blir produsert uten skadelige sprøytestoffer eller bruk av kunstig fremstilt gjødsel. Produksjonen av økologisk bomull utgjør en svært liten andel av verdens totale bomullsproduksjon, til sammen er det under én prosent av produksjonen som foregår på en miljøvennlig måte.

Med sitt fokus på den miljøvennlige kolleksjonen ønsker H&M å bidra til at flere begynner å produsere bomull på en måte som ikke skader miljøet.

- Som en av de største moteleverandørene ønsker vi å fremme økologisk bomullsdyrking som et ledd i vårt arbeid for en holdbar produksjon, sier Guro Forseth.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning