Kurtips fra frisøren

Det er ikke lett å finne en god kur for håret. Få hjelp av frisøren din!

Publisert Oppdatert
Foto: iStockphoto

Hvor ofte bruker du hårkur? Det er et spørsmål som ofte dukker opp i løpet av en frisørtime, og du er garantert ikke alene dersom du litt flau må innrømme at du ikke har brukt det siden sist du var og klippet deg.

Vanskelig å velge

Kanskje kjøpte du til og med en krukke med den perfekte kuren som gjør håret ditt helt fantastisk da du var der sist? Feilen er bare at den fortsatt står fin og ubrukt oppe i skapet.

- Jeg anbefaler å bruke kur eller hårmaske en gang i uken. Da får du et finere og glattere hår, sier frisør Siv Jane Jahre fra Atene Frisør i Eidsvoll.

Hun legger imidlertid til at det er viktig å finne den rette kuren for akkurat ditt hår dersom resultatet skal bli bra, og da kan det nok hende at du trenger litt hjelp fra en ekspert.

Har du tørt hår, krøllete hår, fint hår eller normalt hår? Eller har du kanskje både tørt, krøllete og fint hår? Det er ikke så greit å finne veien i jungelen, men en frisør kan helt sikkert fortelle deg hva du trenger.

Litt balsam

Og hva er så egentlig forskjellen på en kur og en maske?

- En maske trenger dypere inn i håret og virker kraftigere enn en kur. Dette kan for noen føre til at håret blir uregjerlig og føles enda verre etter at man har brukt masken enn det gjorde før. Da kan det være lurt å bruke litt balsam etterpå. Man forventer jo at håret blir fint og glatt etter at man har behandlet det, fortsetter Jahre.

Be om hjelp

Ifølge Jahre er det god grunn til å velge riktig hårpleieprodukter, for det er en grunn til at det finnes ulike sjampoer og kurer til ulik hårtype.

Har du tørt hår og tørr hodebunn vil en kur for tørt hår være med på å stimulere blodsirkulasjonen i hodebunnen. Resultatet skal visstnok bli et vakrere hår.

Produkter for farget hår sørger for at skjellaget i håret ikke åpner seg og fargen bevares dermed bedre, mens en rensesjampo gjør det motsatte - den åpner skjellagene.

- Jeg kjenner lite til produktene som finnes i dagligvarebutikkene, men vet at det også der finnes en del kurer. Det viktigste når du skal kjøpe en kur, enten det er i salong eller i matbutikken, er at du velger et produkt som passer håret ditt. Vet du ikke hvilken hårtype du har, bør du spørre frisøren neste gang du er der, avslutter Jahre.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning