Fullt volum på håret

Høres det ut som en umulighet, synes du? Ved hjelp av en føner og metoder fra 60-tallet kan du gi håret et realt løft.

Foto: iStockphoto
Publisert Oppdatert
Foto: Svein-Erik Tøraasen/Blueline Studio

Det er faktisk mulig å gi volum til tynt og fint hår, og løsningen er enklere enn man skulle tro. Akkurat på dette feltet kan du kanskje ha noe å lære av de som var unge på 60-tallet - for var det noen som hadde dreisen på tupering av hår, var det dem!

Bestemors hårspray

- Tupering og hårspray gjør mye med tynt hår. Pass bare på å tupere riktig, slik at du ikke ender opp med floker i stedet for luftigere hår. Tuper rett ned i håret - det skal være lett å gre ut igjen etterpå, sier skjønnhets ekspert i Det Nye Julie Botnen.

Hun legger til at det også finnes en rekke gode produkter som kan være med på å øke volumet, men at du nok må regne med å betale litt da disse stort sett er å få kjøpt i frisørsalongene.

- Men hårsprayen du bruker etter tuperingen kan du gjerne kjøpe i matbutikken. Her gjelder det bare å finne en med skikkelig hold. Elnett er fortsatt en slager når det gjelder å få hold i håret, sier Botnen.

Den beste hårsprayen er det med andre ord ikke umulig at du finner i bestemors baderomskap.
Varmruller eller permanent

Av produkter hun ellers kan anbefale for deg som mangler volum, nevner Botnen Sebastians Texturizer, Big Hair hairspray fra Schwartzkopf og Root Pump fra Big sexy hair.

- De aller fleste frisørmerkene har egne produkter for tynt, fint, nordisk hår. Et annet råd kan være å bruke varmruller og lage løse lokker. Dette gir frisyren et ekstra løft. Det er imidlertid en del som er plaget med at rullene bare detter ut fordi håret er så glatt, sier Botnen.

Hun legger til at en myk permanent kan være en annen mulighet, men ikke be om krampete småkrøller. Sats på de myke, bølgete lokkene. Poenget er jo ikke å få et krøllete hår, men å gi inntrykk av at ditt hår er fyldigere enn det egentlig er.

Ikke bustete

Valg av børste kan for øvrig og ha innvirkning på tuperingen, hvis du går for denne måten å skape volum. Gå innom en frisørsalong og be om råd om hvilken børste du bør bruke når du skal tupere og føne håret ditt.

- Når du skal føne håret kan du gjerne slenge hodet og håret fremover og føne det fra baksiden. Når du er ferdig og reiser deg opp igjen da, har du sannsynligvis mer volum, men pass på at du ikke bare ser bustete ut. Det skal jo helst se litt fint ut også, avslutter Botnen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning