Fabrikkerte kjendisskandaler?

En del kjendiser synes å være omgitt av skandaler. Er dette tilfeldig eller iscenesetter kjendisene selv skandalene for å komme i søkelyset?

Foto: WireImage/All Over
Publisert Oppdatert
Foto: WireImage/All Over
Foto: WireImage/All Over

I Det Nye nummer 15, som er i salg fra førstkommende mandag, kan du se en haug med bilder av kjendiser som er fotografert i situasjoner de kanskje helst ikke ville bli fotografert.

Eller kanskje de nettopp ville det? Noe sikkert svar på det er det nok bare de skandaløse kjendisene selv som kan gi oss, men man kan imidlertid vanskelig se for seg andre grunner til at en del av hendelsene finner sted.

Puppe-flashing

Når Britney tilfeldigvis flasher både pupper og rumpe igjen og igjen, skulle man jo tro hun lærte seg å bli mer forsiktig. Og går man lengre tilbake i tid, til MTV-showet i 2003, slo den samme stjernen til med et heftig pikekyss med Madonna.

For at det skulle ende med en aldri så liten kjendisskandale, kunne da ikke komme som noen stor overraskelse.

Kjendis for ingenting

Markedsføringsekspert ved BI Hans Mathias Thjømøe tror ikke at det er noe uvanlig fenomen at skandaler er iscenesatt av kjendisene selv, men han tør ikke å spekulere i hvilke enkeltsaker dette kan dreie seg om.

- Det vil i så fall være ren gjetting. Men kjendisene er jo avhengig av eksponering, de lever av å synes og informasjonssamfunnet blir stadig verre. Flere og flere er ute etter oppmerksomhet og publikum glemmer raskere og raskere, sier Thjømøe.

Han tror valget for kjendiser som Paris Hilton, som egentlig ikke er kjent for noe spesielt, raskt kan bli å gjøre ingenting eller å dumme seg ut.

- Dette å bli kjendis uten at å gjøre noen ting er et ganske nytt fenomen. Man trenger bare å vise ansiktet sitt på TV en gang før Se og Hør intervjuer både tante, onkel og naboer, mener Thjømøe.
PR-stunt i Afrika

Når det gjelder en del av skandalene - kanskje særlig de som har med seriøse skuespillere og musikere å gjøre - tror han en skal være mer varsom med å hevde at det er behovet for oppmerksomhet som ligger i bunn.

- Enkelte skandaler blir nok vel så mye laget av pressen som av kjendisene selv, men dette er det selvfølgelig ikke bare svart-hvitt. Alle er avhengig av å være tilstede for å bli lagt merke til - både politikere, idrettsutøvere og andre kjendiser. Når Brad Pitt og Angelina Jolie reiser til Afrika for å gifte seg, kan man helt klart se på dette som et PR-stunt. De velger jo å gifte seg der fremfor for eksempel i Karibia fordi det er uventet og vil skape oppmerksomhet, fortsetter Thjømøe.


Og så var det fyllekjørernes skandalesommer 2007:

Lindsay Lohan ble arrestert etter å ha krasjet med bilen i beruset tilstand

Paris Hilton tilbringer 23 dager i fengsel for fyllekjøring

Gravide Nicole Richie sier seg skyldig i tiltalen om fyllekjøring. Hun ble dømt til fire dager i buret.

Den tidligere så uskyldige Britney Spears virkelig forfølges av skandaler. Hennes manglende truser, blottede pupper og glattbarberte hode har satt henne i søkelyset, og bedre ble det ikke da Kevin Federline søkte full foreldrerett på hans og Britneys to barn.

Amy Winehouse følger på som en av mange kjendiser som legger seg inn på rehab.


Du kan se bildene av kjendisene i pikante situasjoner i Det Nye nummer 15, som er i salg fra mandag 22. oktober.

PS! Er du abonnent, får du bladet før alle andre! Klikk her for å få et godt tilbud på abonnement.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning