De beste festivaltipsene

Her er tipsene som gjør at festivalsommeren blir utelukkende en festlig opplevelse.

Publisert Oppdatert
Man kan godt se flott ut selv om man er på festival!
Man kan godt se flott ut selv om man er på festival! Foto: WireImage/All Over

At høyhælte pumps og snertne små håndvesker er upraktisk i et gjørmete menneskehav som hopper opp og ned i takt med musikken, er kjent for de fleste som en gang har satt sin fot på festival.

Av klær er det mest praktisk å pakke for alle typer vær, alt fra en varm genser til bikini.

Men hva skal du ellers fylle baggen med? Her er tipsene som kan gjøre oppholdet litt lettere:

1. Våtservietter. Milde våtservietter som kan brukes både på ansikt og kropp. Våtservietter kan i krisetilfelle brukes som substitutt for iskalde fellesdusjer. Bedre enn ingenting.

2. Sminke. Litt er lov, men du trenger ikke ha med hele arsenalet og fjorten ulike glitterøyeskygger. Er det noe sted "alt-i-ett" løsninger som foundation med puddereffekt og lipgloss med solfaktor er praktisk er det i et kokvarmt telt på "morgenen".

3. Alt av såpe og sjampo du trenger, kan du helle over i reisestørrelseflasker og spare masse plass. Og apropos sjampo: Tørrsjampo kan være redningen for fett festivalhår, spray på og gre gjennom, så kjennes håret nesten rent.

4. Dopapir! Ta med to ruller, så har du litt å bomme bort til de stakkarne som ikke leser dette.

5. Et tips for de med sart nese er å ha med en liten flaske aromatisk olje som lukter sterkt, som lavender, og smøre litt under nesa før du må inn på festivaldoen- så lukter du roser og parfyme i stedet for "bommelom".

6. Ta med håndvask på tube - antibakterielt middel som du bruker før mat og etter andre ting.

7. Kondomer. Sånn for sikkerhets skyld.

8. Regnponcho. Fåes kjøpt på flere butikker, kjempebillig plastovertrekk, det det mangler i stil tar det igjen i nytteverdi når det høljer som verst.

9. Solkrem og solhatt. Det er tross alt sommer, og du er utendørs mesteparten av tiden, og du kjenner ikke smerte før du har ligget med nær-forbrenningskader i et glovarmt telt.

11. Oppblåsbart liggeunderlag, sovepose og telt. Men det sier seg vel selv.

12. Vimpler og flagg er det delte meninger om, men de har en funksjon utenom å se grusomme eller supre ut. Telt ser mistenkelige like ut, og hvis ikke stedssansen din er veldig god og helt upåvirket, kan det være vanskelig å finne igjen teltet. Ha med et landemerke, eller sett teltet opp i nærheten av et.

13. Godt humør. Virkelig. Ingen liker sutreunger som bare klager på festival!

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning