Bruker 31 år på slanking

Det er ikke noe rart at jenter føler at slankingen varer en evighet.

Publisert Oppdatert

Det er en hel haug av dumme dietter på markedet. Og det er kanskje ikke rart at det stadig dukker opp nye dietter som vi blir fristet til å prøve, når en britisk rapport viser at kvinner bruker 31 år av livet sitt på å slanke seg.

Noe som kanskje er like oppsiktsvekkende er at gjennomsnittsmannen, ifølge rapporten, bruker 28 år på å slanke seg.

Humørsyke og dårlig viljestyrke

2500 britiske kvinner deltok i undersøkelsen. Rundt femti prosent sa i undersøkelsen at de var konstant på slanker'n. De sa at hvis du først har begynt å slanke deg, så kommer du aldri ut av det og du blir en evig slanker.

Det er også forskjellige grunner til at jenter ikke klarer å holde seg til dietten de har meldt seg opp til. Er du av dem som gir opp nyttårsløfter på grunn av viljestyrke? Da er du i så fall ikke alene. Halvparten av de som var med i undersøkelsen sier at de har gitt opp slankingen etter jul på grunn av dårlig viljestyrke, mens en av fire sier at de sluttet fordi de ble humørsyke. Bruk tid på å tenke

Klinisk ernæringsfysiolog i DinKost.no, Vibeke Landaas, syntes resultatene i rapporten høres forferdelig ut.

- Det er viktig å ikke slanke seg om du ikke er virkelig motivert for varige livsstilsendringer. Bruk heller litt ekstra tid før du begynner til å tenke gjennom hva du kan leve med av endringer, sier hun til DetNye.no.

Noen råd fra Landaas er at man helst ikke skal slanke seg for fort. Også dette med å sette seg realistiske mål er viktig for å lykkes, eller er det store sjanser for at vi gir opp halvveis.

- Begynn i det små. Store omveltninger der man plutselig skal bli supersunn og sprek holder sjelden. Tenk gjennom hva som er din største fallgruve, og jobb med denne, sier Landaas. Forskjellige grunner

Grunnen til at vi slanker oss varierer. Jenter vil gjerne ned i vekt for å kunne i kle seg moteklær. En tredjedel gjør det for å føle seg mer attraktiv.

Menn derimot gjør det mest for helsens skyld. Over en tredjedel sier at de vil bli slankere for å bli sunnere.

Og selv om mange eksperter mener unge jenter vil se ut som syltynne modeller, viser rapporten noe annet. Det er nemlig ikke modellkropper vi er ute etter når vi slanker oss. Kvinner vil gjerne ha timeglassform på kroppen, slik som Marilyn Monroe, mens menn vil se sportslige ut, som David Beckham. Velvære er viktig

Professor i biopsykologi ved Glasgow Caledonian University, Marion Hetherington, sier til avisen The Herald at det å slanke seg ikke nødvendigvis er en dårlig ting, men at det selvfølgelig må gjøre med måte.

- Det behøver ikke å være negativt å slanke seg, men det kan være negativt å aldri bli fornøyd. Det er viktig for oss mennesker å være fornøyd med hvordan vi ser ut og hvordan vi har det, sier hun.

2500 personer deltok i studien, som ble utført av Laughing Cow Extra Light Diet for Ipsos Mori.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning