Aldersgrense på catwalken

Unge modeller under 16 år er alt for sårbare til å takle den tøffe modellbransjen, mener eksperter.

Publisert Oppdatert
Unge jenter på catwalken kan bli forbudt under London Fashion Week.
Unge jenter på catwalken kan bli forbudt under London Fashion Week. Foto: WireImage/All Over

Dersom et ekspertpanel får det som de vil, blir det ingen modeller under 16 år å se på catwalken under moteuka i London i høst.

Viktig diskusjon

Det siste året har motebransjen krevd to menneskeliv etter at to unge modeller sultet seg til døde. Dette har satt fart i debatten rundt modellbransjens mørkere sider.

Utvalget som har undersøkt modellenes arbeidsforhold, påpeker at spesielt unge jenter er utsatt i modellbransjen. De håper et forbud mot modeller under 16 år på catwalken kan være med å beskytte de yngste modellene.

Den tøffe baksiden

- Panelet har nå lagt fram et forslag som skal beskytte sårbare, unge modeller i en industri som virker glamorøs, men som har skjulte risikoer, og er svært uregulert, sier ankerkvinnen i utvalget, Baronesse Kingsmill til Itv.com.

- Risikoen ved å seksualisere disse barna er høy, og designere kan risikere å bli siktet for seksuell utnyttelse, påpeker hun.

Hun legger til at unge modeller også er særlig utsatt for spiseforstyrrelser.

Den ferdige rapporten, med eventuelt vedtatte aldersbestemmelser, legges frem i september samtidig som den neste moteuka i London går av stabelen.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning