Voksen og vakker

Makeuptips for deg over 40

– En ansiktsprimer er et must for damer over 40.

MAKEUPTIPS: Hilde Ottem gir oss sine beste makeuptips.
MAKEUPTIPS: Hilde Ottem gir oss sine beste makeuptips. Foto: FOTO: Privat og produsentene
Publisert Oppdatert
HILDE OTTEM: Hilde Ottem (53) er makeupartist, og var tidligere også lærer ved Art Complexion makeupskole og kurssenter. Personlig Shopper, stylist og kurs­holder. 15 års erfaring som makeupartist og stylist for magasiner, artister, film, reklame og mote. Elsker å forvandle en kvinne fra gråstein til gull!
HILDE OTTEM: Hilde Ottem (53) er makeupartist, og var tidligere også lærer ved Art Complexion makeupskole og kurssenter. Personlig Shopper, stylist og kurs­holder. 15 års erfaring som makeupartist og stylist for magasiner, artister, film, reklame og mote. Elsker å forvandle en kvinne fra gråstein til gull! Foto: FOTO: Privat

Typiske tabber

  • For mørk foundation
  • Lipliner som er mørkere enn leppestiften
  • For mye rouge og/eller feil farge - for gul eller for rosa - skrekk og gru!
  • For mye av alt: for sterk øyeskygge og eyeliner i knallfarger
  • Hardt tegnede bryn med blyant

Beste tips

Tenk mindre av alt etter at du har fylt 40. Fine, velstelte bryn, sunn hud med riktig foundation, rouge i en naturlig tone og litt leppefarget gloss kan holde i massevis og gir deg et våkent og friskt uttrykk.

Når huden mister elastitet og rynkene begynner å titte frem, er det noen å hensyn å ta på sminkefronten.

Makeupartist Hilde Ottem gir oss sine beste tips.

Hva skal vi ta hensyn til?

- Huden trenger mer fukt, og jeg anbefaler gode oljer som gjør huden smidigere og stimulerer kollagen- og elastinproduksjonen. Jeg synes et velpleid, naturlig voksent ansikt er vakrere enn et som er fylt opp med Botox og andre hjelpemidler. Dette er en smakssak, men jeg går for det naturlige. Vi tåler ikke så sterke farger som da vi var yngre, så velg mer naturlige nyanser.

Hvordan skal vi sminke oss?

Grunnsminke:

Velg en flytende foundation som har lite pudder i seg, og bland den gjerne med litt fuktighetskrem. Voksen hud blir fort tørr, så bruk lite pudder. Foundation finnes også som mineralmakeup, både flytende og som pudder. Jane Iredales produkter er perfekt for voksen hud. Ikke legg foundation under øynene, den fremhever linjer.

- En ansiktsprimer er et must for damer over 40. Den fyller ut porer og linjer og gjør at makeupen sitter bedre.

- Bruk rouge i en naturlig farge som korall eller bringebær. Solpudder frisker opp, velg en tone som ikke er for mursteinsrød. Her gjelder samme regel som for øyeskygger: styr unna skimmer.

Bryn:

Brynene er malen i ansiktet. Tynne og pistrete gjør oss eldre, så litt fyldigere bryn er penere. Bruk en øyebrynsfarge og en god brynspensel. Legg inn farge mellom hårene og tegn opp et fyldigere bryn uten at det blir kunstig.

Øyne:

Det er penere å bruke naturlige jordfarger enn veldig sterke neonfarger. Voksne kvinner kan fint bruke både plommerøde, sjøgrønne, dyp turkise og lilla toner, men i en dempet utgave. Skygger med skimmer fremhever fremfor å skjule linjer og tunge øyelokk. Velg derfor matte skygger. På kvelden kan litt skimmer i øyekroken virke flatterende. Gjør gjerne eyelineren mykere med en pensel eller legg litt skygge fremfor en hard, svart eyeliner.

Lepper:

Leppene blir penere ved å tegne dem opp i samme farge som leppestiften. Velg farger som ligner den naturlige leppefargen din - ikke for bleke, og ikke for mørke. En lipgloss i en frisk korallfarge, gammelrosa eller lyse bruntoner er vakkert. Husk: Mørkt forminsker, og lyst forstørrer.

Beste klestips

Finn en bra stil ved å tone ned antrekket med klassiske plagg. For eksempel kan en klassisk jakke bli fin med et par kule bukser, et frekt skjerf, tøffe ankelboots, veske og solbriller. En skinnbukse kan brukes med ankelstøvletter, men dempes med en klassisk blazer.

MAKEUP: Øyenskygge som ikke skal legge seg i de fine linjene, men lysne og løfte øyepartiet. Beautiful Color Eye Shadow fra Elizabeth Arden i dempede farger, kr 285.Flytende foundation som skal gi ekstra fukt og ha en beroligende 
og pleiende effekt. Dream Tint fra Jane Iredale, kr 465. Lipgloss som også skal jevne ut leppene og gi ekstra pleie. Instant Light Natural Lip Perfector fra Clarins i en naturlig farge, kr 180.
MAKEUP: Øyenskygge som ikke skal legge seg i de fine linjene, men lysne og løfte øyepartiet. Beautiful Color Eye Shadow fra Elizabeth Arden i dempede farger, kr 285.Flytende foundation som skal gi ekstra fukt og ha en beroligende og pleiende effekt. Dream Tint fra Jane Iredale, kr 465. Lipgloss som også skal jevne ut leppene og gi ekstra pleie. Instant Light Natural Lip Perfector fra Clarins i en naturlig farge, kr 180. Foto: FOTO: Produsentene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning