Test av BB cream

Vi har testet syv BB creamer

Vi testet høstens største snakkis: BB cream.

TEST: En av disse fikk best terningkast.
TEST: En av disse fikk best terningkast. Foto: FOTO: Produsent.
Publisert Oppdatert

Monika Tøraasen

Artikkelforfatteren er utdannet motekonsulent, hudpleier og journalist.

Fakta om testen:

Testpanel:

Jenny Langerud - Hudpleier

Mia Fossum - Hudpleier

Monika Tøraasen - Hudpleier og frilansjournalist

Utvalg:

Bestselgere i parfymerier.

Kriterier:

  • Hvor godt kremen jevner ut huden
  • Om den gir glød
  • Om den holder på fuktigheten
  • Konsistens og påføring
  • Generell opplevelse
  • Ingredienser

Utførelse:

Hver krem har blitt testet minst ett døgn.

Det kommer stadig nye kosmetikkprodukter på markedet, men noen skaper en større trend enn andre. Den siste store trenden er BB-cream.

- BB-cream kan oversettes til "Blemish Balm" eller "Beauty Balm". Det er en alt-i-ett krem som skal erstattet både både serum, fuktighetskrem, primer, solbeskyttelse og foundation, forklarer makeupartist Sølvi Strifeldt.

Denne magiske kremen skal i tillegg ha egenskaper som dempe rødhet i huden, bremse aldringsprosessen, regulere talgproduksjonen og lysne pigmentflekker.

Kremen har lenge vært stor på det asiatiske markedet, men i de siste årene har det vestlige markedet fått øynene opp for produktet. Alt fra de billigste til de dyreste merkene har laget sin versjon av kremen.

Forskjellig kvalitet

Kvaliteten på de forskjellige kremene varierer, og det er ikke alle som nødvendigvis holder alt hva de lover.

- Vil du ha en god krem lønner det seg å sette seg godt inn i utvalget. Gå for den med størst mulig hudpleiende egenskaper, siden noen av BB creamene kritiseres for å kun være fuktighetsgivere med farge, og ikke har så mange av de egenskapene en BB cream skal ha, advarer Strifeldt.

Hudpleier Birgitte Hanssen ved Farris Bad sier seg enig i dette.

- Noen av BB creamene på markedet er ikke gode for å regulere talgproduksjonen, og noen kan også virke uttørrende, sier hun.

En god BB cream skal inneholde vitaminer, mineraler og fuktighetsgivende ingredienser, noe alle kremene i testen gjør, men noen i større grad enn andre.

Solbeskyttelse er også en viktig faktor for å kalle et produkt for BB-cream. Alle kremene i testen inneholder dette, men unntak av Maybellines hvor vi ikke kan finne noen solbeskyttende ingredienser i ingredienslisten.

Hva er minuset med BB cream?

Det som antagelig er det største problemet med alle BB-creamene på markedet, er at de finnes i for få nyanser. De fleste kommer i tre til fem nyanser, og dette kan gjøre det vanskelig å finne en farge som ser naturlig ut på huden.

- Noen kremer kan fort gi et grått utseende, eller bli mørkere når de har satt seg ordentlig. Det kan derfor være lurt å prøve ut produktet i noen timer før du går og kjøper, forklarer Strifeldt.

Noen av kremene er farget idet de kommer ut av flasken, disse vil gi samme farge på huden med en gang som den vil etter en stund.

Derimot er noen av kremene hvite idet de kommer ut av flasken, og fargingen skjer ved at pigmenter knuses gjennom massering av kremen mot huden. Disse vil ofte tilpasse seg hudfargen bedre, men de blir mørkere etter en stund, så vent en stund og se før du velger nyansen.

Hvorfor BB cream?

For dagens travle kvinner sier det seg selv at et enkelt produkt som gjør så mye for huden er genialt. Det gjelder bare å finne den som passer nettopp din hud.

Det fine med BB cream i stedet for foundation er også at den ikke er like heldekkende, og dermed gir et mer naturlig utseende. Skulle en ønske et mer heldekkende resultat er det ingenting i veien for å bruke pudder eller eventuelt foundation over om en ønsker.

Synes du at BB creamen gir for lite fukt er det også fullt mulig å bruke din vanlige fuktighetskrem under.

Les også:

Test av ansiktsrens

Test av deodoranter

Komplekser for arr? Les her!

Disse gir mest brunfarge for pengene

Sju hårknep som gjør deg yngre

Epsom salt- mirakelmiddelet alle vil ha

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning