Smink deg yngre

Du klarer neppe å gjette alderen hennes

Feil sminke kan gjøre at du ser eldre ut enn du egentlig er. Slik sminker du deg yngre.

MODELLVAKKER: 43 år gamle Christy Turlington har begynt å få litt linjer og rynker i ansiktet. Her har hun mest sannsynlig fått proff hjelp til sminken. Her er det brukt matte farger, men øynene gnistrer litt ekstra med ørlite skimmer. Rouge på eplekinn gjør at hun ser duggfrisk ut, og leppene er markert i en naturlig og fin farge.
MODELLVAKKER: 43 år gamle Christy Turlington har begynt å få litt linjer og rynker i ansiktet. Her har hun mest sannsynlig fått proff hjelp til sminken. Her er det brukt matte farger, men øynene gnistrer litt ekstra med ørlite skimmer. Rouge på eplekinn gjør at hun ser duggfrisk ut, og leppene er markert i en naturlig og fin farge. Foto: FOTO: Stella Pictures
Publisert Oppdatert
THERESE DOMBEK
THERESE DOMBEK Foto: FOTO: Truls Morten Qvale

Therese Dombek

Artikkelforfatter Therese Dombek er 32 år, utdannet som makeupartist i England og har 12 års arbeidserfaring fra bransjen. Hun var tidligere skjønnhetsredaktør i Costume og Woman. Nå bor og jobber hun i London, og driver også skjønnhetsbloggen Beauty-boks.

Tenk målrettet hudpleie, masse fukt, friske farger og kun skimmer på de glatte flatene!

Det er det mange som ønsker å se yngre ut enn fødselsåret avslører, men man trenger ikke legge seg under kniven av den grunn. Tvert imot - ved å bruke noen gode triks og produkter kan du enkelt hente fram igjen din ungdommelige gnist på en naturlig og flatterende måte!

Hemmeligheten er ikke å bruke mindre eller mer sminke, men derimot å bruke de rette produktene på de rette stedene.

Tenk målrettet hudpleie, masse fukt, friske farger og kun skimmer på de glatte flatene!

1: Øyesminke

Fastheten er ikke som den en gang var, men blikket ditt er mer glitrende og selvsikkert enn aldri før. Øyepartiet er et av stedene der alderen kommer først til syne. De vanligste tegnene og de enkleste grepene for å skjule disse er:

1. Når du skal sminke øyelokket, bruk en skyggebase for at det skal sitte bedre. Husk at sminken beveger seg jo mer huden beveger seg

2. Hold deg til matte farger, da de er mindre avslørende på linjer og ujevnheter. Friske aprikosfarger og varme terracottanyanser er undervurderte skyggefarger som ofte er veldig flatterende i globallinjen.

3. Når du skal sminke øynene, len hodet litt bakover mens du ser deg i speilet. Løft brynene slik at hele lokket kommer til syne. Slik ser du både globallinjen og hele lokket, og det gjør det mye enklere å sminke seg selv. Dobbeltsjekk at det ser riktig ut når du titter rett inn i speilet.

4. Bruk litt skimmer avslutningsvis midt på lokket nærme vippekanten og inni øyekroken. Dit når ikke linjene, og det vil gjøre blikket mer gnistrende og levende.

5. Bøy vippene med en vippetang, det åpner blikket godt. Det finnes minitenger som gjør at man lettere unngår å få huden i klem.

6. Styr gjerne unna de tristeste grå og brunfargene. Prøv heller en dyp grønn, vibrerende lilla eller kongeblå skygge som en myk liner inntil vippekanten og se hvordan det løfter blikket!

7. Er du plaget med at sminken smitter så velg en vannfast maskara. Har du mye poser under øynene, så legg maskara også nede, det vil fjerne litt av oppmerksomheten mot hevelsen.

8. Våtkanten har ofte tendens til å bli litt rødere og mer synlig med årene. Legg en mørkebrun, vannfast liner på våtkanten oppe, så får du en tydeligere vippekant, og en beigefarget kajal på nedre våtkant, så får du et åpnere, klarere blikk.

MATTE SKYGGER: Et stikkord når rynkene melder seg er matte toner, som på Julia Roberts her. En lys kajal på våtkanten på øyet åpner og frisker opp øynene.
MATTE SKYGGER: Et stikkord når rynkene melder seg er matte toner, som på Julia Roberts her. En lys kajal på våtkanten på øyet åpner og frisker opp øynene. Foto: FOTO: Stella og produsentene

Produktanbefalinger for en vellykket øyemakeup

The Balm Meet Matt(e), 269 kr.

En palett full av matte farger sørger for at du har alt på ett sted, både nøytrale hverdagsfargene og de anbefalte dypere fargenyansene som er fine å bruke som en myk kajal smalt langs vippekanten.

Make Up Store Eye Pencil i fargen Vanilla, 135 kr.

En lys kajal vil åpne blikket ditt og redusere rødhet på våtkanten. Bruker du en mer beigefarget variant vil resultatet bli mer naturlig enn den velkjente, hvite 60-talls streken.

MAC Half Lash Curler, 145 kr.

I stede for de vanlige, store vippetengene kan en mini tang være mye lettere å bruke dersom det er mye hud i veien. Vippene blir også gjerne tynnere med årene, men får du en bue og sort maskara på de vil de virke både tykkere og lengre.

2: Pigmentering

Melaninet løper løpsk, hoper seg opp og lager mørke flekker i huden. Dessuten har solskadene etter mange års uforsiktig soling gradvis begynt å sette sine spor, og overflaten har mistet sin ungdommelige, jevne farge.

Her er det fremdeles hjelp å få!

Anbefalte produkter som motvirker og skjuler pigmentflekker

Helena Rubinstein Re-Plasty Laserist Instant Dark Spot Corrector, 640 kr.

Har pigmentflekkene meldt sin ankomst er det likevel mye som kan gjøres. Bruk alltid høy faktor på dagtid, og et pigmentreduserende produkt direkte på de synlige flekkene.

Max Factor Ageless Elixir Foundation, 159 kr.

Det er mange avanserte produkter på markedet, deriblant denne nylanserte foundationen, som ikke bare jevner ut og skjuler, men også reduserer ujevn pigmentering på sikt.

Clinique Even Better Concealer, 175 kr.

Mørke pigmentflekker trenger ekstra dekkevne, og da er en litt tykkere concealer å anbefale.

Clinique Concealer Brush, 145 kr.

Påfør alltid concealeren med en liten kost, så får du dekket akkurat der det trengs! Dus ut ytterkantene med fingertuppen.

3: Definerte lepper

GODE FAVORITTER: Anbefalte produkter som motvirker og skjuler pigmentflekker.
GODE FAVORITTER: Anbefalte produkter som motvirker og skjuler pigmentflekker. Foto: FOTO: Produsentene

Røyking er årsak nummer én til den klassiske, rynkete snurpemunnen. Dessuten blir huden tørrere og leppekonturen ofte mer udefinert grunnet ustabil melaninproduksjon.

Ved hjelp av noen gode sminkeprodukter og reparerende pleie er det enkelt å jukse seg til en yngre, fyldigere munn.

Men ved hjelp av noen gode sminkeprodukter og reparerende pleie er det enkelt å jukse seg til en yngre, fyldigere munn.

Gode sminkeprodukter for definerte lepper

Helena Rubinstein Collagenist Lip Zoom, 410 kr.

Røyking er en av hovedårsakene til rynkete munn. Trenger du hjelp til å få tilbake den glatte fastheten er det mer hjelp å få ved siden av å stumpe sneipen, som for eksempel denne effektive spesialkremen fra Helena Rubinstein.

YSL Rouge Volupté Sheer Candy i farge nummer 2, 295 kr.

En frisk, fuktighetsgivende leppegloss har forstørrende effekt. Bruk den fargen du trives best med, men styr helst unna de matte dype lilla- og bruntonene.

Jane Iredale Lipliner i fargen Spice, 145 kr.

Leppekonturen har tendens til å bli ujevn med alderen. Bruk en nøytral lipliner til å definere kanten dersom du vil gå for en helt naturlig look, etterfulgt av en pleiende pomade.

4: Fuktig, jevn hud

Mange kvinner opplever en forandring i huden rundt overgangsalderen, som for eksempel kviser, større porer og sprukne blodkar.

LEPPEFAVORITTER: Gode sminkeprodukter for definerte lepper
LEPPEFAVORITTER: Gode sminkeprodukter for definerte lepper Foto: FOTO: Produsentene

Et av de aller tydeligste forskjellene på ung og voksen hud, og som er optisk enklest å reversere, er tørrhet.

Styr unna matte pudderfoundationer, det kan fort få huden din til å se tristere og faktisk eldre ut.

Bruk en rik, beskyttende dagkrem, full av fukt, pleie, vitaminer og godsaker, etterfulgt av en fuktighetsgivende, lett dekkende foundation.

Styr unna matte pudderfoundations, det kan fort få huden din til å se tristere og faktisk eldre ut.

Produkter som sørger for glød og fuktighet

Youngblood Mineral Radiance Moisture Tint, 495 kr.

Glød, fukt, og jevn farge. Det er fasiten på en ung og frisk hud, og kan enkelt gjenskapes med et fantastisk produkt som denne fargede lotionen.

Laura Mercier Secret Finish, 315 kr.

Som en avsluttende touch til sminken, klapp denne transparente kremen lett over kinnene med to flate fingre. Det vil gi huden et yngre og fuktigere utseende.

Shiseido Pore Smoothing Corrector, 300 kr.

Få en glattere overflate, reduserte og mindre synlige porer og bedre holdbarhet til makeupen. Påfør i t-sonen og i kinnene under makeupen din!

5: Fasthet

Rynkene har for lenge siden meldt sin ankomst, både rundt øynene og i resten av ansiktet.

Hold deg unna skyggelegging og brunaktige rouger dersom du har fått litt innhulte kinn. Legg heller en kremrouge midt på bollekinnene når du smiler og klapp det lett oppover kinnbena.

FUKTIGHETSFAVORITTER: Produkter som sørger for glød og fuktighet.
FUKTIGHETSFAVORITTER: Produkter som sørger for glød og fuktighet. Foto: FOTO: Produsentene

Bruk lette, gode sminkeprodukter som smelter inn i huden uten å kake seg. Og en lysreflekterende concealer vil ikke bare redusere synligheten av rynker, de kan også løfte enkelte partier.

Produkter som gir ansiktet et løft

E.L.F. Studio Cream Blush i fargen Heart Breaker, 59 kr.

Bruk fingertuppen og klapp denne kremrougen inn på eplekinnene dine. Det gir et pent og plumpt utseende som kan minne om de friske, fyldige rosekinnene man fikk som barn da huden fremdeles var upreget av miljø og skader.

Maybelline Instant Age Rewind Primer, 149 kr.

En silikonbase som denne jevner ut linjer, porer og ujevnheter i huden, og gjør den glatt som et lerret før du påfører foundation.

Lancôme Teint Miracle Concealer, 310 kr.

Klapper du en liten mengde av denne rundt øynene, også litt oppå rynkene, vil den gjøre de mindre synlige. Husk at det er en liten mengde som skal til, påfører du for mye vil det samle seg i linjene. Denne er også et hemmelig redskap til å lysne partier i ansiktet, klapp litt lett inn oppå kinnbena, på haken, langs neseben og under brynene, og du vil få en lett løftende effekt til ansiktet.

Les også:

Tidenes mest geniale sminkeprodukt

Slik bruker du vårtrendene - stylistens anbefalinger

I dag er en størrelse 36 regnet som plus-size!

ANSIKTSLØFT: Litt rouge på eplekinn utråler ungdommelighet som ingenting annet, demonstrert på Christy Turlington her.  Lysreflekterende concealer både skjuler mørke ringer og kan gi løft til kinnbeina.
ANSIKTSLØFT: Litt rouge på eplekinn utråler ungdommelighet som ingenting annet, demonstrert på Christy Turlington her. Lysreflekterende concealer både skjuler mørke ringer og kan gi løft til kinnbeina. Foto: FOTO: Stella og produsentene

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning