Test av wienerpølser

Hvordan gjør din favorittpølse det i testen?

Vi har smakstestet 12 wienerpølser, og for mange er nok resultatet overraskende.

Publisert Oppdatert

Om testen:

Alle produktene er smakt blindt og de er vurdert etter en skala fra en til seks, der seks er best. Pris er ikke med i vurderingen.

Pølsene er trukket etter alle kunstens regler, og deretter smakt av vårt ekspertpanel:

Tore Teigen og Frank Johansen er begge pølsemakermestre, med til sammen over 100 års samlet erfaring fra kjøttbransjen. De har også lang erfaring fra dømming av kjøttprodukter. Blant annet som fagdommere i NM i kjøtt flere ganger.

Vi har testet selveste wienerpølser. Dette er pølsetypen produsentene virkelig legger seg i selen for å lage best mulig, og vi har funnet den som smaker best. Vi har testet 12 forskjellige typer, alle er samlet inn hos de store kjedene.

Hovedkriteriet er smak, men vi har også vurdert konsistens og utseende. En god wienerpølse skal ha en fint balansert smak. Den betyr at den skal være passe røkt, og ha riktig mengde salt, pepper og muskat.

Den skal ha en pen brunrød røykfarge, og når den er varmebehandlet skal den knekke lett. I tillegg skal den være tørr i snittet. Konsistensen skal være fast og god, med god tyggemotstand.

Topp og bunn

Gilde har virkelig tatt storeslem denne gangen med 1. 2. og 3. plass.

Om vinneren skriver panelet: "Kjempeknekk, meget bra å se til, topp utseende, smak og konsistens. Her er alt gjort riktig med farsen, riktig og god krydring. Alt er der selv om ikke noe er fremtredende. Dette er ekte wiener."

Dårligst ut kom Folkets Wiener 80% Kjøtt. Denne falt ikke i smak hos panelet. Kine Søyland er kommunikasjonssjef hos Norgesgruppen. Her er hennes kommentar til resultatet:

- Vi må jo bare beklage at panelet har hatt en dårlig smaksopplevelse. Pølsene har blitt veldig godt mottatt blant kundene våre, og produktet vant nettopp sølvmedalje i NM for kjøttprodukter, med ros for nettopp smak og høy kjøttandel. Dette viser vel igjen at smak er individuelt.

Slik blir pølsene perfekte

Pølsene skal fortest mulig opp i temperatur. Da blir de best. Perfekt kjernetemperatur på en pølse er 72 grader.

Da kommer krydderet best frem samtidig som pølsa ikke er for varm til å spises. Skal du servere mye pølser, kan du dampe dem. Da legger du en rist i bunnen av kjelen og sørger for at temperaturen er 75 grader.

Da skal pølsene ligge minimum i 20 minutter, og de kan ligge slik en time uten at de blir vandige.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning