Ukemeny

Gjør uka til en fest med disse oppskriftene

Ukemenyen alle liker.

OPPSKRIFT PÅ LAMMEKEBAB: Her er oppskriften på en nydelig lammekebab.
OPPSKRIFT PÅ LAMMEKEBAB: Her er oppskriften på en nydelig lammekebab. Foto: Foto: Linnea Press
Publisert Oppdatert

Vi lager med jevne mellomrom matvideoer her på Klikk. I denne ukens ukemeny har jeg linket opp tre videoer som jeg håper kan være til hjelp og inspirasjon.

I denne ukens ukemeny får du pasta, en fiskerett fra Marokko, en rask tomatsuppe, fiskeburger, og så runder vi av med en heidundrende svinestek. Her er menyen!

Mandag: Penne med blåmuggost

Vi begynner uka lett og forsiktig. Her er det simpelthen brokkoli som får lov ti å komme på festen til pasta og blåmuggost. Jepp! Det er kjøttfri mandag.

Tirsdag: Marokkansk fiskerett

Denne tirsdagen får du masse smaker for en billig penge. Den marokkanske fiskeretten kan du se hvordan lages her. Det som gjør den super er krydderblandingen ras el hanout. Den kan være vrien å få tak i, men du kan lage en selv ved å blande malt spisskum, malt paprikapulver, nellik, malt koriander og kardemomme.

Onsdag: Rask tomatsuppe

Dette er den raske versjonen av tomatsuppa (og du ser hvor fort det går i denne videoen). Du kan gjerne ha kjøttboller, eller bare biter av kjøttdeig, i tomatsuppa. Dryss over revet parmesan for å gi den et godt løft.

Torsdag: Fiskeburger

For alle som har barn er dette en suveren oppskrift. Du kan selvsagt bare servere ferdigkjøpte fiskekaker som burger, men du verden så lett og godt det er å lage dem selv. Har du en kjøkkenmaskin er dette en lek!

Fredag: Kjøtt og karri

En skikkelig gryte med karri og kjøtt er deilig å ha en fredags kveld. Ikke la deg skremme av ingredienslisten - det meste er krydderier.

Ikke skipp yoghurt og koriander ved servering - det gir denne retten det friske preget den trenger (får du ikke tak i tykk yoghurt, så siler du ut vannet av vanlig yoghurt gjennom et kaffefilter som du setter i en sil som henger på ei gryte til den blir tykk nok).

Lørdag: Grillspyd med lam og mynteyoghurt

Denne lørdagen blir vellykket med gode grillspyd av lam. Merk deg oppskriften! Den er også svært godt egnet for grillsesongen...

Søndag: Svinestek

Inviter noen venner, kjøp et par flasker rødvin og en svinestek og gjør søndagen til en fest. Om du følger oppskriften (se video her), så får du altså bakte poteter med kryddersmør, glaserte grønnsaker med hakkede nøtter og en saftig stek med svisker og sopp. Det er en skikkelig avslutning på helgen!

Ha en smakfull uke!

Les også:

Billige hverdagsmiddager

Oppskrift på løksuppe

Slik baker du focaccia

Mari Svenningsen

Penne med blåmuggost og brokkoli

Dette er en smakfull vegetarrett for de som er glad i blåmuggost.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

500 g Brokkoli

2 ss Smør

1 stk Løk

1 ts Paprikapulver

0.5 ts Chilipulver

1.5 dl Hvitvin

1.5 dl Kremfløte

150 g Blåmuggost

2 ss Mandelflak

500 g Penne

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning