Ukemeny med oppskrifter

Den kule maten alle kan lage

Her er den.

Publisert Oppdatert

Det er duket for en ny superuke med mat!

Nedenfor finner du både pasta med røkelaks, sprø tortilla med smeltet ost - og ikke minst - den beste oppskriften på bacalao!

 

Mandag: Røkelaks og pasta

En klassiker redder mandagen. Her er prinsippet at man varmer opp crème fraîche og vender inn røkelaks. Jeg liker å ha i rosé-pepper, men det er ikke viktig dersom det er vrient å få tak i.

 

Tirsdag: Franske poteter og gladlaks

Poteter lyonnaise høres flott ut. Men, det er altså ikke så komplisert. Hakk og stek en løk gyllen og bland den med kokte poteter, gressløk (og andre urter om du har) og litt eddik.

Ja, så steker du laksen og serverer til.

 

Onsdag: De nye pannekakene

De morsomme blomkålpannekakene lager du enkelt. Og dersom du ikke sier at det er blomkålpannekaker som serveres (til unga) så kan du være helt sikker på at de kommer til å digge det. De også.

 

Torsdag: Torsk i kul saus

Sennep oppfører seg merkelig. I utgangspunktet er den sterk og kraftig. Men, det er bare så lenge den er kald. I den øyeblikket den utsettes for varme mildner den momentant.

Så, dersom du vil at sausen skal ha litt kick må du vente med å røre inn sennepen helt til slutt.

 

Fredag: Sprø tortilla med smeltet ost

Det som gjør dette så godt er den sprø tortillaen. Poenget er å ha i deilig krydret kjøttdeig (omtrent som til taco) og legge det på en en tortilla. Den tortillaen bretter du i to som en halvmåne. Pass på å legge inn ost.

Nå er den klar til å stekes i stekepanne (du kan også bruke ovn). Stek den til den er sprø på den ene siden. Har du ikke lyst til å utføre c-momentet det er å snu den rundt, kan du la være. Men, jeg sier: Jo sprøere, jo bedre...

 

Lørdag: Sin egen pudding

Det er uvanlig tilfredsstillende å lage sin egen kjøttpudding. Og når du først er i gang kan du gjerne ta høyde for to middager. Eller en lunsj.

I så fall kan du lage en enkel salat, legge den på en toast og legge en skive av kjøttpuddingen på toppen.

Sa noen remulade?

 

Søndag: Den gode, røde gryta

Uka avsluttes med klippfisk. Husk å legge den i vann over natten. Jeg liker også å skifte vann omtrent når jeg står opp.

Denne (nydelige) oppskriften får jeg ofte skryt for. De gode nyhetene er at du også

 

Kos deg meg maten!

 

Erik Hannemann

Røkt laks med rosépepper og crème fraîche

Denne oppskriften er skapt for de aller travleste dagene. Du er ferdig med sausen før du er ferdig med pastaen. Alt du trenger er litt røyket laks, pasta og litt crème fraîche.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

400 g Pasta

200 g Røkt laks

3 ss Crème fraîche

1 ss Rosépepper

8 stk Sukkererter

Salt og pepper

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning