Ukemeny

Ukemeny med tomatsuppe og ostepai

Her er det noe for alle.

Publisert Oppdatert

Vi kan glede oss til en god og smakfull uke! Blant innslagene denne uka er tomatsuppe, løk og egg før vi kommer til helgen og Beef Wellington kommer på bordet.

Her er ukens ukemeny!

Mandag: Tomatsuppe

Det er bare å merke seg denne tomatsuppa. Det er nemlig den beste. Og den lages med kjøttdeig og crème fraîche. Jeg lover at du får en nydelig start på uka med denne oppskriften.

Tirsdag: Laks med foriana

Foriana er altså den nydelige blandingen av valnøtter, pinjekjerner, hvitløk, oregano og rosiner. Laksen din blir superb, det er sikkert.

Det er en god idé å servere "tilbehøret som passer til alt" med forianafisken. (Du skal ikke se bort fra at dette blir din nye venn).

Onsdag: Løk og egg

Den aller billigste retten denne uken. Uten tvil. Men, det er altså en suveren og smakfull hverdagsrett. Kok hakket løk, legg løken i ildfaste former, dryss over ost og servér herligheten med posjerte egg. Og om du vil drysser du over hakket persille og litt jålete flaksalt.

Torsdag: Fiskegrateng

Fiskegrateng finnes det mange varianter av. Har du tid og krefter kan du lage min avanserte utgave (som er ment for søndager eller folk med uvanlig god tid). Her har jeg valgt ut en enkel fiskegrateng som alle hverdagshelter klarer å lage.

Fredag: Pai med ost (Dekk på med nybakte rundstykker)

Dekk bordet med nybakte rundstykker, tente lys og kanskje litt musserende vin i glasset? Og så lar du den suverene ostepaien få all den oppmerksomheten den fortjener. Jippi! Det er fredag!

(Det er for øvrig verdt å merke seg at jo bedre ost du får tak i - jo bedre blir ostepaien.)

Lørdag: Beef Wellington

En stolt klassiker av en rett, dette her. Beef Wellington er en sak for de store anledninger. For eksempel denne lørdagen. Ideen her er å svi en hel indrefilet, pakke den i hakket sopp, parmaskinke, litt kastanjepuré og til slutt i butterdeig. Om du får alt til å stemme så ender du opp med en sprø, gyllen beef Wellington og en mør, saftig indrefilet som alle blir lykkelige over å sitte til bords med.

Søndag: Kjøttgryte

Vi avslutter med en diger kjøttgryte. Så fort kjøttet og grønnsakene er i gryta tar du deg en velfortjent hvil på 2-3 timer og lar ovnen (på 130 grader) gjøre resten av jobben.

Ha en smakfull uke!

Les også:

Oppskrift på lapskaus

Billige hverdagsmiddager

Oppskrift på løksuppe

Erik Hannemann

Tomatsuppe med kjøttdeig og crème fraîche

Denne tomatsuppeoppskriften er enkel og super. Kjøttdeigen gjør at den metter litt ekstra.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

3 stk Sjalottløk

2 fedd Hvitløk

200 g Kjøttdeig

2 stk Tomatboks

3 ss Kylling

3 dl Vann

3 dl Makaroni

2 ss Crème fraîche

Smør til steking

Salt og pepper

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning