Ukemeny

Kul ukemeny med handleliste

Her er alt du trenger denne uka.

Publisert Oppdatert

En ny uke truer!

Still godt forberedt med denne ukemenyen. Sett opp handleliste og nøy deg med én handlerunde - så går uka som en lek! Her er handlelista (til å printe ut eller kopiere til mobilen).

Mandag: Pasta med bacon

Vi begynner med en enkel pastaoppskrift. Her er det ikke mye arbeid som skal til før middagen er på bordet: Kok pasta, stek bacon, ha spinat på baconet og sett lokket på i ett minutt. Servér pastaen med bacon, spinat, fetaost og noen tomater. Klem noen valnøtter i hånda og strø det verdensvant over ved servering!

Tirsdag: Laks med foriana

Når du skal lage denne er det kjekt å kunne ristetrikset som gjør at du skreller hvitløkfedd på noen sekunder. Når det er gjort så kjører du hvitløk, pinjekjerner, valnøtter og noen rosiner til et grovt pulver i kjøkkenmaskinen. Når du steker dette lett har du laget foriana.

Det er altså dette du har i rikelig monn over laksen (kjøttet eller kyllingen). Det lar seg godt kombinere med noen bakte potetbåter og grønnsaker.

Onsdag: Thaisuppe

Thaisuppe har kommet for å bli. Om du ikke har laget det før så er det bare å kaste seg ut i det. Stek sjalottløk, rødløk, vårløk, finhakket ingefær, hvitløk og chili før du har i kokosmelk og resten av ingrediensene. Den fiskesausen (nam pla) får du kjøpt i de fleste butikker, faktisk.

Torsdag: Sellerirotremulade

Dette er en av de enkleste, beste og raskeste middagene jeg lager nå om dagen. Jeg bruker ikke mer enn ti minutter på den. Ikke du heller når du får taket på den: Med en stavmikser, kjør sammen sennep, eggeplomme, solsikkeolje og litt sitronsaft (smak til etterhvert) og bland dette med finsnittet sellerirot. Server den med røkt laks eller gravlaks om du liker det bedre.

Du kan servere med ris, couscous eller poteter, men som oftest klarer jeg meg fint uten.

Fredag: Indisk kylling

Fredagen er det tid for å kose seg med godt krydret mat. Denne klassiske, indiske retten blir alle glad for at de har laget. Retten lages i et par omganger ved at du først steker poteter gyllent (setter til side), så lager kyllingen og så er det risen i en annen kjele. Men, det klarer du fint!

Lørdag: Ostepai

Denne paien blir best med osten Comté. Den kan være vrien å få tak i og selv om du finner én type, er det ikke sikkert du blir imponert - det er flere produsenter, så det kan ta litt tid å finne en du digger. Med det forbeholdet: Ostepaien er verdig å serveres en lørdag ettermiddag! Noen vil kanskje tenke at ostepai er best som lunsj - og jeg vil ikke krangle med dem.

Dersom du vil lage denne ostepaien, men ikke synes den forsvarer plassen sin som fullverdig middag kan den også spille rollen som tilbehør, for eksempel til en ovnsbakt kylling.

Husk: Legg klippfisken i vann til i morgen!

Søndag: Baclao

Vi avslutter den fine uka med en skikkelig gryte med bacalao. Dette er en såkalt one-pot-wonder hvor alle ingrediensene havner i en og samme gryte. Ingen heksekunst, altså.

Ha en smakfull uke!

Les også:

Oppskrift på lapskaus

Billige hverdagsmiddager

Oppskrift på løksuppe

Panopticon

Pasta med bacon, spinat og feta

Rask pasta? Du har funnet den...

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

600 g Pasta, fersk

4 ss Fetaost

400 g Spinat, frisk

4 stk Tomater

3 ss Smør

2 stk Sitronbåter

1 fedd Hvitløk

4 skiver Bacon

2 ss Valnøtter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning