pasta

fetaost, i terninger

spinat, frisk

ferske tomater

smør

sitron

hvitløk

bacon

valnøtter

1 dl pinjekjerner

rosiner (mørke eller lyse)

olivenolje

800 g laksefilet

Laksefilet, kylling eller svinekjøtt til tirsdagen

rød chili

sitrongress

sjalottløk

2 bokser kokosmelk, ca 800 ml

Kyllingkraft eller buljong

2 stk rødløk

vårløk

2 stk kyllingfilet

cherrytomater

lime

fiskesaus (nampla)

frisk koriander

sennep, gjerne dijon

egg

solsikkeolje

1 stk sellerirot

oliven

røkelaks

poteter

hvitløk

yoghurt

1 stk kylling

500 g basmatiris

hvetemel

200 g revet ost, helst comté

purreløk

melk

kremfløte

600 g klippfisk, tørket - eller 2 kilo utvannet klippfisk

2 kg potet

3 bokser tomat

sorte oliven

200 g syltet paprika (kjøpes på glass i de fleste butikker)

Krydder:

Oregano, tørket

ingefær

karripulver

chilipulver

gurkemeie

kumin

kanel

nellikspiker

kanel

safran

kardemomme

muskat

tørkede chili (valgfritt)

laurbærblad

om du finner galangal og limeblader kan du også ha i det

Trude Susegg, redaksjonssjef

Vi setter stor pris på kommentarer og innspill i debattene våre. Vær forsiktig med personangrep og sjikane og prøv heller å forklare hva du mener og hvorfor. Takk for at du bidrar i debatten!