Ukemeny

Ukemeny med rask mat

Kjapp mat på enkelt vis? Her er den.

Publisert Oppdatert

Alle våre ukemenyer samles på ett sted så du alltid kan finne tilbake til dem.

På ukens ukemeny finner du fiskesuppe, sellerirotremulade og fiskeburger. Og så lærer du hvordan du lager pasta - en gang for alle.

Mandag: Fiskesuppe

Vi begynner mandagen med en deilig fiskesuppe. Jeg synes den blir bedre, og ser kulere ut, med noen blåskjell. Trikset er som alltid å ikke overkoke fisken. Så skjær fiskekjøttet i terninger og hell over kokvarm kraft - det holder i massevis.

Oppskriften er for to personer - så gang opp om det er flere til bords.

Tirsdag: Pasta med bacon, spinat og feta

Pasta med bacon, spinat og feta er en av disse oppskriftene som er spesialtilpasset hektiske hverdager. Her er det ingenting som tar lang tid å lage.

Og når du først får dilla på spinat og ser hvor fort den tilberedes starter en ny, sunn æra hjemme på kjøkkenet ditt. Den supre, grønne planten er noe av det kjappeste du lager og smaker utmerket sammen med bacon og fetaost. Her kommer alle tre samlet til festen.

Onsdag: Røkt laks med sellerirotremulade

Høres ikke sellerirotremulade godt ut? Jo. Kjør eggeplomme, sennep, solsikkeolje og litt sitronsaft og bland det med fyrstikkstore biter av fersk sellerirot.

Legg dette på tallerken, ha eventuelt på ris og legg skiver med røkelaks på toppen før du drysser over persille eller andre urter.

Torsdag: Fiskeburger

Denne torsdagen ligner svært mye på en fest. Her er det nemlig fiskeburgere til middag!

Og de er saftige og gode. Det er sei som brukes og det er kanskje den aller billigste fisken du får tak i.

Fredag: Empanadas

I Norges land er det slettes ikke uvanlig å ta en kulinarisk reise til Mexico på fredager. Men, vi skal ikke spise taco, vi skal ha empanadas. Empanadas er det riktignok flere land i latinamerika som vil sette på sin liste over nasjonalretter. Vi trenger ikke bry oss om dette i denne omgang.

En snarvei er her lå kjøpe ferdig (fersk) paideig og bruke den til å pakke inn kjøttdeigen med. Dryss rikelig med ost over og la den smelte i ovnen før du serverer.

Hombre!

Lørdag: Fylt pasta med spinat og ricotta

Sett av tid denne lørdagen til å lære deg å lage hjemmelaget pasta. Jeg lover: Du vil ha glede av det resten av livet. Sjekk denne videoen:

</p> <p>Det er selvsagt også en meget god oppskrift, men poenget her er altså å bli fortrolig med pastalaging.</p> <h4>Søndag: Betasuppe på stivnet måte</h4> <p>Dette er etter alle solemerker noe du ikke har spist før. Men, det vil allikevel kjennes svært kjent. Dette er greia:</p> <p>Kok en betasuppe på salt lammekjøtt og grønnsaker. Ha i oppbløtt gelatin, putt i en form og la det stivne.</p> <p>Skjær ut biter og lag en krem av rømme og pepperrot. Server nå suppa på flatbrød (eller hjemmebakt brød) med pepperrotkremen på. Dette må prøves!</p> <p>Ha en smakfull uke!</p> </div>

Erik Hannemann

Fiskesuppe

I denne fiskesuppen kokes ikke fisken.

Se hele oppskriften

Til 2 porsjoner

150 g Laks

150 g Fisk

12 stk Blåskjell

1 stk Kamskjell

1 dl Fløte

1 stk Løk

1 stk Hvitløksfedd

1 stk Gulrot

1 stk Selleristang

1 ts Rosmarin

1 ts Dill, frisk

3 ss Urter

4 dl Fiskekraft

Smør til steking

Les også:

Oppskrift på lapskaus

Billige hverdagsmiddager

Oppskrift på løksuppe

Panopticon

Pasta med bacon, spinat og feta

Rask pasta? Du har funnet den...

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

600 g Pasta, fersk

4 ss Fetaost

400 g Spinat, frisk

4 stk Tomater

3 ss Smør

2 stk Sitronbåter

1 fedd Hvitløk

4 skiver Bacon

2 ss Valnøtter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning