UKEMENY

Ukemeny med god variasjon

Uka blir ikke kjedelig med denne menyen.

Publisert Oppdatert

Det er god og variert kost som ligger i denne ukens ukemeny. Følger du den, får du blide møter med karri, kokos, asparges, fennikel, eple, pære, mozzarella, tomater og spinat. Og mer til!

Her er menyen for denne uka.

Mandag: stuing med kokosnøtt

Vi åpner uka med et av Clotildes mange, gode råd: Bruk kokosmelk! Og bruk det gjerne sammen med gode vintergrønnsaker som gulrøtter, persillerot, poteter, blomkål og brokkoli. Lag en kul og god stuing og kos deg med en varm rett med dampende ris til.

Tirsdag: grønn suppe

Suppa er artig å lage. Det er den australske kokken Bill Granger som sørger for oppskriften. Vi føler dette programmet i høst og samler alle videoene her. Sjekk ut hvor enkel denne suppa er å lage:

</p> <h4>Onsdag: kylling og chevre på ti minutter</h4> <p>En av mine raske favoritter lages med kyllingbryst og chevre. De andre ingrediensene er fennikel og eple. I denne retten lar jeg de være rå, og da krever det ikke mye av den som skal regne ut hvor lang tid det tar å lage.</p> <h4>Torsdag: pasta med kjøttboller</h4> <p>En nyklassiker som så dagens lys i våres. Den er så enkel at den nesten ikke trenger forklaring. Altså: Fyll kjøttbollene med mozzarella, stek dem og server med pasta, grønne bønner og soltørkede tomater.</p> <h4>Fredag: Indisk gryte</h4> <p>På tide med litt krydder! Og det løser vi enkelt gjennom en klassisk og enkel indisk gryte.</p> <p>Den indiske gryta er i utgangspunktet en vegetargryte. Den er god som den er, men dersom du ikke klarer deg uten kan du legge i biter av lam eller gyllen (som du helst svir litt i stekepannen først).</p> <h4>Lørdag: Fårikål</h4> <p>Høsten er lammetid. Og det er vanskelig å tenke seg en høst uten en skikkelig fårikålgryte. Dette er en helt klassisk oppskrift, ikke noe fiksfakseri - kål, kjøtt og pottit.</p> <h4>Søndag: Laks med pære</h4> <p>Laksen avslutter denne ukens meny med en sjarmerende rett. Der får den selskap av spinat og pære.</p> <p>Om du har det i deg - så forsøk å lag noen <a href="http://oppskrift.klikk.no/l%C3%B8kringer/4998/">kule løkringer</a> til. Da blir alle imponert og vil glede seg til starten på en ny matuke!</p> <p>Med det ønsker jeg alle en velsmakende uke.</p> <p> <strong> </strong> </p> <p> <strong>Les også:</strong> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/mat/spise/article843505.ece">Klarer du flere enn åtte matspørsmål er du god</a> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/system/topicRoot/Ti_raske/">De raskeste middagene</a> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/mat/spise/article811271.ece">10 retter med kjøttdeig</a> </p> <p> <a href="http://www.klikk.no/mat/spise/article504927.ece">Gryterettene som redder hverdagen</a> </p> <p> <a href="http://oppskrift.klikk.no/">Her kan du søke blant 4000 oppskrifter!</a> </p> </div>

Clotilde Dusoulier

Stuing med kokosnøtt

Clotilde serverer oss en liten herlighet med kokos.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

1.2 kg Gulrøtter

2 ss Olje

0.5 stk Løk

1 ts Salt

2.5 cm Ingefær

4 stk Nellikspiker

1 knivsodd Kanel

4 dl Kokosmelk

Pepper

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning