Ukemeny

Lag din egen smaksuke

Det er så mye digg på ukens meny.

Publisert Oppdatert

På vinteren liker de fleste varm, smakfull mat som øses ut av gode gryter.

Dette får du gjennom en coq au vin og bestemorsretten over alle bestemorsretter ferskt kjøtt og suppe på denne ukens ukemeny.

Det er også tre fiskemiddager og en herlig, sprø wienersnizel som alle vil elske.

Mandag: Laks med litt ryggrad fra eple

Laksepasta er en sånn middag du nesten ikke trenger oppskrift på. Det som gjør denne litt annerledes er at vi bruker eplesider for å få litt syre. Om du ikke har det, kan du bruke eplesidereddik, sitron eller en skvett hvitvin.

Tirsdag: Verdens beste potetsalat

Denne potetsalaten er et lite eventyr. Med masse grønne bønner og pinjekjerner blir det fest i bollen.

Det holder i og for seg som en middag, men mitt forslag er å steke et stykke fisk og servere ved siden av. Her får du noen tips om hvordan du steker fisk.

Onsdag: Fiskekaker servert som burger

Jeg elsker fiskekaker, men noen synes kanskje det høres litt traust ut. Bare kjenn på det mentale taktskiftet du får når du kaller dette for en fiskeburger.

Server fiskekakene som en burger med salat, dressing og hamburgerbrød (Lage hambrugerbrødene selv? Sjekk her.)

Torsdag: Enkel småmat

Sett fram noen gode oliven, tortillachips og lag en guacamole.

Og så kan dere mekke de gode lakselefsene dere finner i oppskriften nedenfor: Smør lefser med smøreost, ha på røkelaks og gressløk, rull sammen og skjær opp i skiver.

Dette blir en hyggelig middag, det kjenner jeg allerede nå.

Fredag: Fransk innledning

La deg lede inn i helgen av denne franske klassikeren. Retten springer ut av vingårdene i Frankrike. En dag fikk nok være nok, hanen gol for siste gang og havnet i gryta sammen med en flaske vin (sannsynligvis ikke den alle gjeveste).

I dag er det ikke enkelt å få tak i en hane. Eller høne, selv om det lar seg gjøre. Så vi ender fort opp med å bruke kylling. Det passer utmerket.

Lørdag: Snitsel fra Wien

Det er kjekt å ta en titt på denne videoen om du ikke har laget svinesnitsel før (og legg merke til den nydelige remuladen også). Ideen er å panere et stykke svinekjøtt og steke det sprøtt i stekepanna. Og du: Vær raus med oljen.

Søndag: Ferskt kjøtt og suppe

Dette er retten som minner deg om hva som er godt her i livet. Godt, kokt og mørt kjøtt som serveres med verdens deiligste, sursøte løksaus - da er du trygt i havn denne uka.

Ha en smakfull uke!

Til 2 porsjoner

150 g Spagetti

2 dl Matfløte

0.5 dl Sider

1 fedd Hvitløk

150 g Laksefilet

4 stk Basilikum

Salt

Pepper

4 ss Ost

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning