Ukemeny

Topp uken med biff og selvplukket sopp

Ukemenyen som gjør livet enklere.

Sist oppdatert

Endelig en ny, frisk uke!

Denne uken finner du flere kjenningen på menyen, og kanskje noen nye. Kanskje får du tid til å plukke litt sopp i løpet av uken og da kan du glede deg til en herlig soppstuing til lørdagens biff!

Her er ukens ukemeny!

Mandag: Straks spagetti

Den første dagen i uka vil du ha noen enkelt. Prøv denne spagettiretten med kylling, hvitløk og paprika. Den er kjapp, sunn og veldig enkel.

Dropper du kyllingfileten kan du føle deg som en del av verdensfellesskapet #meatlessmonday - alle de som ikke spiser kjøtt på mandager.

Tirsdag: Sellerirotremulade som du lager på 45 sekunder

Denne enkle retten blir du fort glad i. Du begynner med å lage remuladen. Gjør det enkelt! Kjør alle ingrediensene sammen med en stavmikser. (Alle som har oppdaget og liker ansjosen, hiv en oppi!).

Så vender du fyrstikkstore biter av sellerirot inn i remuladen. På toppen av remuladen legger du fine skiver av røkt (eller gravet) laks.

Onsdag: Thaisuppe

Den nydelige thaisuppa fortsetter å vinne terreng her i landet. Alle som har smakt den, vil lage den igjen. Og det kan man jo godt forstå.

Ikke vær redd for å bruke flere grønnsaker i denne suppa. Kutt dem små og tynne (julienne, som størrelsen heter) og la dem koke med i noen minutter. Gulrot, selleri, stangselleri og persillerot er noen forslag - du kommer sikkert på flere.

Torsdag: Rosa og grønn

Om du ikke vil lage sushi (som faktisk ikke er så vrient) er dette en artig og enkel måte å lage asiatiske smaker på. Ris, spinat og god laks med hvitløk, honning, soya og lime.

Fredag: Fransk pizza

Pizza er en fredagsklassiker. Denne franske varianten ligner til forveksling på en vanlig pizza. Men, et trent matøye vet at det er en pissaladière, pizza på fransk. Og det betyr at pizzaen er full av oliven og tomat, samt ansjos - om du tør.

Lørdag: Biff og sopp

Det er sopptid! Og for alle som kommer seg ut i skogen, så vet vi at her er det plenty med piggsopp, kantarell og til og med steinsopp om du er litt heldig.

Vi som ikke finner noe får heller kjøpe i butikken. Og soppstuing er nydelig å spise til biff.

Til biffen foreslår jeg hasselbackpoteter - av ypperste klasse.

Søndag: Den beste snitzelen

Dette er en herlig svinesnitzel, garantert bedre enn noen annen du har smakt.

Jeg sier det fordi jeg har prøvd mange og ingen er som denne. Se hvordan den lages i denne videoen.

Og med denne maten håper jeg du får en smakfull uke!

 

Denne saken ble første gang publisert 24/08 2015, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også