Test av vann med kullsyre

First Price slår Farris!

Billigvariantene kommer godt ut av vår test av vann med kullsyre.

Publisert Oppdatert

Om testen:

Alle produktene er gitt karakter fra en til seks, der seks er best. Testingen ble foretatt blindt (testerne får ikke vite hva som testes) av Robert Lie og Ørjan Lundmark.

Robert Lie er både norsk, nordisk og europeisk mester for vinkelnere. Ørjan Lundmark har en førsteplass og to andreplasser i NM for vinkelnere, og jobber som daglig leder på Bølgen & Moi Tjuvholmen. 

Vann med kullsyre er selvsagt en frisk tørsteslukker, men det bør også ha fast plass på et skikkelig middagsbord med god vin og de herligste retter.

Her skal du få to gode forslag på rappen: En skikkelig bacalao eller verdens beste svinestek.

Kriterier

– Vi er først og fremst har vært ute etter den friske, rene og gjerne mineralske smaken, forklarer Robert Lie, den ene av ekspertene våre.

Vannet må ha passe mye kullsyre slik at det er lett å drikke. Er det fremmede smaker slik som plast eller annet trekker det selvsagt ned.

Skal du ha vann med kullsyre som følge til rødvin, skal det ha passelig mengde bobler som hverken er dominerende eller er for flate.

Utvalg

Vi har tatt med de typene du får kjøpt hos de store kjedene, og vi har kun plukket med oss de uten tilsatt smak. Da har vi endt opp med 9 ulike typer.

Vinneren

Det skal innrømmes, det er ikke de store forskjellene på de ulike typene boblevann, og det slår ut i karaktergivningen: Ingen på topp, og heller ingen på bunnen.

Det er ingen virkelig gode. Vinneren er vannet fra Bonaqua: Et vann som er nøytralt og ren på duft. Vannet har små, markante bobler og smaker mineralsk. Det har samtidig en frisk og ren stil. Det er et vann med kullsyre som er lettdrikkelig.

Ellers er det verdt å merke seg følgende:

Eldorado koster 9 kroner literen og First Price 5 kroner. Begge disse har smakspanelet gitt 4 poeng, samtidig som de ligger under snittet på pris. Det betyr at det er verdt å sjekke prisen før du handler vann med kullsyre.

Få med deg alt! Følg Sjuve på Facebook

Vil du ha gode oppskrifter i innboksen din hver fredag? Klikk her

Les også:

Test av vann uten kullsyre

Her er den hemmelige Coca-Cola-oppskriften

Slik lager du majones på 30 sekunder

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen