Test av turmat

Den beste turmaten

Vi testet 16 typer turmat. De beste overrasker positivt.

FUNKSJONELT: Ingen forventer vel et gourmetmåltid fra disse posene, men de fyller sin funksjon og enkelte av dem smaker slett ikke så verst.
FUNKSJONELT: Ingen forventer vel et gourmetmåltid fra disse posene, men de fyller sin funksjon og enkelte av dem smaker slett ikke så verst.
Publisert Oppdatert

om testen:

Vi har kun testet middagsretter innenfor kategoriene vegetar, kjøtt, fisk, kylling og pasta. Enkelte av rettene inneholder flere av ingrediensene.

Produktene er kjøpt direkte i butikk i mai i år, og samtlige produkter er lett tilgjengelige i hele landet. Selve testen er tredelt, med hovedvekt på smak. Smakingen er gjort som en blindtest med fire testpersoner. Testpersonene har ikke samarbeidet, og de har ulik erfaring med slike matretter.

Én av testpersonene er kokk. Tilberedningen er gjort etter bruksanvisningen. Det er brukt kokende vann fra vannkoker, og etter påfylling rørt med skje før anbefalt hvileperiode. Posene ble ristet lett, og det ble igjen rørt med skje før servering på tallerken.

Testpersonene har smakt og vurdert de ulike rettene og gitt dem karakter. Mrk. Karakterene er omregnet fra 1-10-skala, som brukes i Villmarksliv, til 1-6, som brukes på Klikk.no.

Testkriterier:

Smak/konsistens: Totalopplevelse av smak, konsistens og utseende, hocedvekt på smak. Vektlagt med 50 %.

Brukervennlighet: Hvor lette er posene å åpne og lukke? Hvor lang tid tar det å forberede maten? vektlagt med 30 %.

Kaloriinnhold: Vurdert med utgangspunkt i at en middagsporsjon bør inneholde minimum 600 kalorier. Vi har ikke tatt hensyn til hvilke ingredienser som gir kaloriinnholdet. Vektlagt med 20 %.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning

Tjenester fra Nettavisen