- Dette pinnekjøttet smaker brannskadd

Store kvalitetsforskjeller på årets røkte pinnekjøtt.

RØKT SKUFFELSE: Lavere nivå på røkt enn på urøkt pinnekjøtt, synes ekspertene Frank Johansen og Tore Teigen. FOTO: Tore Fjeld
BLINDSMAKT: Alle pinnekjøttene er smakt uten at ekspertene vet hvilket merke de smaker på. FOTO: Tore Fjeld
PØLSEMESTER: Tore Teigen har lang erfaring fra kjøttbransjen og har flere ganger vært fagdommer i NM i kjøtt. FOTO: Tore Fjeld
VARIABELT NIVÅ: Tore Teigen og Frank Johansen var mer imponert over nivået på urøkt enn røkt pinnekjøtt. FOTO: Tore Fjeld
KLAR VINNER: Og taper. Smedstuen gård skiller seg positivt ut, men Henriettes pinnekjøtt smaker brannskadd, ifølge ekspertisen. FOTO: Tore Fjeld
Publisert Sist oppdatert

Om testen:

Smakstesten av røkt pinnekjøtt 2014 er utført av Tore Teigen og Frank Johansen. Begge er pølsemakermestre med lang erfaring fra kjøttbransjen og som blant annet har vært fagdommere i NM i kjøtt flere ganger.

Produktene er testet blindt og vurdert ut fra smak og utseende, og gitt terningkast ut fra et samlet helhetsinntrykk. Pinnekjøttet er vannet ut i 15 timer, deretter dampkokt på rist i cirka 3 timer. Testpanelet har vurdert smaken på pinnekjøttet ferdig tilberedt, og i tillegg vurdert utseendet på pinnekjøttet før og etter koking.

Testutvalget representerer en stor andel av de ulike typer pinnekjøtt som er til salgs i norske dagligvarekjeder, og som er til salgs over hele landet.

Produktene er handlet inn i uke 48 hos Meny, Rema 1000, Coop Mega og Rimi i Oslo. Prisene som er oppgitt er kilopris i de butikkene varene er innkjøpt, og kan variere.