Test av pesto

Stor test av grønn pesto

Lorentzens pesto var testens dyreste og dårligste. – Ekkel, lyder dommen fra testpanelet.

Klikk har testet 11 pestoer fra dagligvarebutikker.
Klikk har testet 11 pestoer fra dagligvarebutikker. Foto: Petter Berg/HM Foto
Sist oppdatert
JUMBOPLASS: Testens dårligste produkt. Ikke bruk penger på denne.
JUMBOPLASS: Testens dårligste produkt. Ikke bruk penger på denne. Foto: Petter Berg/HM Foto
Om du ikke er tilhenger av å kjøpe pesto i butikk, kan du lage den selv!
Om du ikke er tilhenger av å kjøpe pesto i butikk, kan du lage den selv! Foto: Foto: istockphoto

Er du en av dem som sverger til pesto fra butikk, men ikke vet hvilken du bør velge? Vi ville gjerne finne ut hvilken pesto som er best. Det finnes også rød pesto, men for å avgrense utvalget testet vi kun den populære grønne pestoen.

Den burde være grønn, skjønn og spiselig! Dessverre smakte de fleste pestoene heller dårlig, selv om det var noen få unntak.

Alle pestoene finner du i butikker som er landsdekkende. Prisforskjellen på produktene var enorm. Den varierte fra kr 84 kroner/kilo til 384/kilo.

Aller best i test er Landlords grønn pesto av basilikum. Den har noen nedsider, men hvis vi tar den lave prisen i betraktning er dette testens vinner.

Styr unna denne:

Lorentzen Pesto Alla Genovese, 130 gram, 1 poeng.

Pestoen har lite karakter, er seig og mangler syre. I tillegg lukter den frityr og har ikke et snev av basilikumsmak. Testpanelet syntes rett og slett at hele pestoen er ekkel. Hele 384 kroner for et kilo må du ut med for testens dyreste og dårligste produkt.

Det beste er å lage pestoen selv og det er uhyre enkelt. Les her.

Testmetodikk

Produktene ble smakt blindt. Følgende kriterier ble lagt til grunn: Farge, duft og smak. Vi har ikke vektlagt pris i vurderingen.

Testpanel

I testpanelet satt Christopher Sjuve, Gjertrud Hustad og Evind Seiness. Sjuve er redaksjonssjef på Klikk Mat, Hustad er journalist på Klikk Mat og Seiness er kokk.

Denne saken ble første gang publisert 21/01 2009, og sist oppdatert 28/06 2017.

Les også