Test av gul saft

Den beste gule saften

Vi har testet 10 appelsinsafter fra butikk.

Publisert Oppdatert

Om testen:

Produktene er gitt poeng på en skala fra en til seks, der seks er best. Pris er ikke med  vurderingen. Alle safttypene ble blandet etter anvisningen på flasken. Testingen ble foretatt blindt (testerne får ikke vite hva som testes) av Robert Lie og Ørjan Lundmark.

Robert Lie er både norsk, nordisk og europeisk mester for vinkelnere. Ørjan Lundmark har en førsteplass og to andreplasser i NM for vinkelnere, og jobber som daglig leder på Bølgen & Moi Tjuvholmen.

Lite kan måle seg med hjemmelaget saft, men for oss vanlige dødelige kan kjøpesaft være greit å ty til i hverdagen. De beste smaker godt og du får dem på nærmeste supermarked.

For kort tid siden testet vi rød saft, nå er det tid for å se hvilken av de gule variantene som smaker best.

Utvalg

Vi har testet ti produkter i kategorien gul saft. Alle saftene har appelsinsmak og du finner dem alle i vanlige dagligvarebutikker.

Kriterier

Testerne våre har både luktet og smakt på safttypene. Dette må først og fremst dufte og smake friskt. Saften må også ha god balanse mellom sødme og syre, og selvsagt må det smake som det skal.

Det betyr først og fremst smak av riktig råvare, altså appelsin. Er det andre smaker som ikke skal være der, trekker det ned.

Vinneren

Ingen av produktene oppnådde 6 poeng, men testens vinner fikk 5 poeng. Det var Lerums Lett frå naturen appelsinsaft.

En saft som dufter fint av appelsin og noe sitron. Den er lett på smak med en frisk og fin fruktighet. Saften er leskende og har en velbalansert sødme.

Sjekk prisen

Selv om prisen på en flaske saft varierer fra 16,90 kroner og opp til 51,90 kroner så er det pris per liter man bør regne ut dersom man er opptatt av å spare penger.

Blandingsforholdene på produktene varierer fra 1:4 og opp til 1:9, men innholdet i flaskene varierer også fra 0,9 liter og opp til 2 liter. Vi gir deg oversikt over pris og blandingsforhold under hvert produkt.

Les også:

Stor test av grovbrød

Prøv appelsin i pannekakene

Lag ditt eget sjokoladepålegg

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning