Test av frosne grønnsaker

Vi har funnet det beste i frysedisken for deg!

Testen av 24 typer frosne grønnsaker viser hvilke det er verdt å plukke med seg.

Publisert Oppdatert

Om testen:

I testpanelet satt Morten Leiren og Jan Mårtensson. De er begge kokker og jobber til daglig hos Fjelberg Fisk & Vilt. Leiren har gått i lære på Grand Hotell og har jobbet på flere av restauranter i Oslo. Mårtensson har tidligere vært kjøkkensjef på Stortorvet Gjestgiveri.

Vi har testet alle grønnsakene naturell. Det vil si at vi ikke tilsatte salt eller annet krydder, selv om det sto noe annet på pakken. Da fikk testpanelet smake alle produktene på samme grunnlag. Vi har fulgt anvisningen på alle pakkene med tanke på trekketid og forberedning av grønnsakene. Vi har ikke tatt hensyn til pris, kun smak og konsistens. Produktene er vurdert etter en skala fra en til seks, der seks er best.

Har du noen poser med frosne grønnsaker i fryseren er ikke veien lang til noen ganske gode retter. En kjempegod og rask ertesuppe, for eksempel. Eller hva med å bake grønnsaker sammen med koteletter i ovnen?

I tillegg til at frosne grønnsaker smaker overraskende godt,  finnes enda en grunn til å kjøpe dem om du er ute etter næringsrik mat: Frosne grønnsaker holder godt på næringen, og konkurrerer ut ferske som har blitt lagret en viss tid.  I denne artikkelen kan du lese mer om grønnsaker og næringsinnhold.

Utvalg og kriterier

Vi har testet 23 varianter av frosne grønnsaker, og delt opp i tre kategorier: Brokkoliblanding (brokkoli, gulrot og blomkål), brokkolitopper, spinat og erter. Blandingene får du kjøpt i de store dagligvarekjedene.

I denne testen har vi først og fremst vært ute etter frisk og god smak. Grønnsakene må ha passe tyggemotstand, og de må ikke være slappe og seige. I tillegg skal de ha en frisk og fin farge.

Brokkoliblanding

Vi har smakt de fire kategoriene hver for seg, og kåret en vinner i hver gruppe. Brokkoliblanding, den første gruppen, bestod av gulrot og blomkål i tillegg til brokkolien. Her var det Eldorado Brokkoliblanding som stakk av med seieren.

Dette mener testpanelet om blandingen: "Frisk, fin og delikat farge. Alle de tre grønnsakene i denne blandingen var gode. Fast, fin og bra tyggemotstand. Spesielt brokkolien var sprø og fin. Testens beste brokkoliblanding." 

Frossen spinat

I den neste klassen testet vi frossen spinat. Her var det to produkter som skilte seg ut. Den ene fra Findus med hele spinatblader og den andre fra Matmesteren med hakket spinat. Testpanelet mener de er like gode, så her kommer det an på om foretrekker hele eller opphakkede blader.

Det var også Findus som stakk av med seieren i klassen brokkolitopper. Testpanelet mener disse har en sprø og fin konsistens og er gode og friske på smak.  I tillegg har de god tyggemotstand, spesielt stilkene på brokkolitoppene er faste og fine. 

Frosne erter

Blant produktene i klassen frosne erter var det enda en seier til Eldorado. Ertene hadde bra konsistens,god smak og passe tyggemotstand med fin sødme. 

- Når det gjelder tilberedning, er et viktig tips er å følge anvisningen på pakkene, råder Jan Mårtensson, den ene av kokkene i ekspertpanelet.

Da får du best resultat. I tillegg kan du selvsagt smakstilsette grønnsakene med en klatt med smør, litt salt og krydder.

Matmestern utfases

Produktene fra Matmestern er ICA sitt eget merke. Som følge av at Coop har kjøpt opp ICA Norge vil produktene bli faset ut  og erstattet av tilsvarende Coop-varer utover høsten.

Les også:

Slik lager du majones på 30 sekunder

Dette gjør du med restene etter lammelåret

10 oppskrifter med kjøttdeig

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning