Oppskrifter for hele uka

Syv morsomme retter

Det er på tide å lage en kul matuke.

Sist oppdatert

Denne uken oppdaget jeg at det var tre retter med Nord-Afrikansk opphav. Det er helt tilfeldig. Det er shakshouka, couscous og en fiskegryte fra Marokko som representerer den middelhavskysten.

Håper det faller i smak!

 

 

Mandag: Vår egen smak

Det er flott måte å feire at våren endelig er her! Asparges får vi nå hele året i butikken, men nå er det på tide å titte etter norske varianter.

 

 

Tirsdag: Fisk fra Marokko

Det blir ikke så mye enklere enn denne godt krydrede fiskegryta. Sjekk videoen her!

 

Onsdag: Couscous med spansk pølse

Chorizo en den smakfulle pølsa som opprinnelig kommer fra Spania, men som nå også lages i Norge.

Stek den og vend den inn i couscous og litt grønnsaker så har du Norges kjappeste middag.

 

Torsdag: En gigantisk fiskekake

Om du ikke har en masse tid til overs kan du lage deg en diger fiskekake, i stedet for mange små. Det går mye, mye kjappere.

Det er poteter i denne fiskekaka, så du trenger ikke tenke på det. Om du er i slaget, kan du tråkke til å lage Sandefjordsmør, sausen alle elsker.

 

Fredag: Fra den andre siden...

Shakshouka er det bare å bli kjent med! Det er i bunn og grunn en knallgod tomatsaus som du knekker egg oppi - og lar det stå til.

Om du vil ha kjøtt i er det også greit, men da er det ikke en shakshouka lenger. Men, hvem bryr seg egentlig om det?

 

Lørdag: Den beste kyllingen

Dette er den beste måten å tilberede en kylling på. Basta.

Siden ovnen er opptatt med å bake kyllingen er det en god ide å bruke stekepanna til å lage de nydelige rosmarinpotetene her.

 

 

Søndag: Suppe fra Thailand

Denne søndagen avslutter vi med den nydelige thaisuppa som du kjenner så godt.

Ikke det?

Da er det jammen på tide å hilse på denne herligheten!

 

Ha en smakfull uke!

 

 

 

 

Erik Hannemann

Pasta med asparges

Enkle pastaretter får vi ikke nok av. Her er en kul variant med asparges og bacon.

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

400 g Pasta

12 stk Asparges

1 fedd Hvitløk

4 ss Pinjekjerner

Olivenolje

8 skiver Bacon

3 ss Sitronsaft

Salt og nykvernet pepper

75 g Parmesan, nyrevet

Denne saken ble første gang publisert 22/05 2016, og sist oppdatert 26/06 2017.

Les også