Tips til god salat

Derfor blir salaten din kjip

Denne feilen ødelegger salaten din.

APPELSIN OG AVOKADO: Prøv denne retten og bli blid.
APPELSIN OG AVOKADO: Prøv denne retten og bli blid. Foto: Foto: Panopticon
Publisert Oppdatert

Den ser suveren ut.

Grønn og frisk. Og du har kanskje gjort deg flid med å pynte med spiselige blomster (se nedenfor).

Kanskje har du fulgt alle salatreglene. I bollen er det fine terninger av fersken, mynteblader og fine, tynne skiver av fennikel.

Du tar en solid gaffel. Men, hva skjer?

Jo, det er en trist og blaut affære du helst skulle vært foruten. Det som virket så lovende endte med skikkelig mageplask. Og livet er som en kommode; skuff i skuff.

Hva er det som har skjedd her?

 

Våte grønnsaker.

 

Det var det som skjedde. Vann er salatens verste fiende. Det som skjer om du ikke tørker salatbladene skikkelig, er at dressingen sklir av. Dressingen, og etterhvert vannet, sklir ned til bunnen av bollen. Og salatbladene visner, blir kjipe og blaute veldig fort.

Så, hvordan tørker man salaten best?

Om du har en salatspinner (en trommel) så er det fint å bruke den. Den har det med å enten være i boden eller innerst inne i skapet, bak de kjelene du aldri bruker.

Alternativet til salatspinner er å bruke et kjøkkenhåndkle. Legg salaten midt i håndkle, ta tak i hjørnene og snurr så raskt du kan. Ved hjelp av sentrifugalkraften forsvinner vannet ut av håndkleet. Om det er noen tvil: Dette er en utendørsaktivitet.

Saken er at salatbladene ikke blir helt tørre på denne måten. Bare nesten.

Så, den siste lille finishen gjøres ved å tørke salatbladene i solen. Om solen ikke skinner, kan man bruke litt kjøkkenpapir eller et (annet) kjøkkenhåndkle. Har du god tid, kan du spre salaten utover benken til den tørker av seg selv.

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning