Test av sjokolade

Vi har testet mørk sjokolade

Vi har testet 16 typer mørk sjokolade.

Foto: Foto: Øivind Lie
Publisert Oppdatert

Om testen:

Alle sjokoladene er testet blindt, og de er vurdert eter en skal fra en til seks, der seks er best. I testpanelet satt Eline Gulbrandsen og Annemari Erlbeck. Begge konditorer. Erlbeck har en lang rekke første- og andreplasser i NM i konditorkunst pluss 2. plass i kokke-OL. Annemari jobber som konditor på Restaurant Fabel i Fredrikstad. Elin Guldbrandsen er konditor på kokkelandslaget med sjokolade som spesiale, hun jobber til daglig på Strand Restaurant

Mørk sjokolade bør først og fremst spises fordi det er godt, men det er selvsagt ingen ulempe at det også er sunt, og bruker du det i disse knallgode kakene får du trolig det beste fra alle verdener

Vi har hentet inn de ulike typene hos de store dagligvarekjedene. 16 stykker til sammen. Vi har plukket ut de typene som har fra 70% kakaoinnhold og oppover. De mest ekstreme variantene har 90%kakao.

Kriterier

En skikkelig god, mørk sjokolade balanserer mellom sødme, fuktighet og syre. Særlig på de sjokoladene med høyt kakaoinnhold er kunsten å passe på at alt er i balanse Noen av sjokoladene smaker som om du skulle spise kakao, og da er ikke det i positiv forstand. Da mener vi pulveret som lages av bønnene. Det smaker ikke godteri, heller tørt og bittert.

Ellers er smak av ekte råvarer og hvordan sjokoladen smelter i munnen stikkord når vi har testet disse sjokoladene. Her er det selvsagt kvaliteten på råvarene som er viktig.

Les også:

Vi har testet melkesjokolade

Stor test av filterkaffe

Ni kaker du lager på fem minutter

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning