Spagetti med hvitløk og fetaost

Spagetti med hvitløk og fetaost

Denne supergode middagen lager du på 20 minutter!

Rask middag: spagetti med squash og fetaost
Rask middag: spagetti med squash og fetaost Foto: Foto: Øystein Westlie
Publisert Oppdatert

Dette er virkelig noe av det enkleste og beste som går å lage på et kjøkken. Alle former for pasta passer virkelig som fot i hose sammen med hvitløk og god olivenolje. Og når den da får følge av squash og en het liten chili i tillegg, blir dette den perfekte hverdagsmiddagen. Jeg spiser dette gjerne i helgen også, bare så det er sagt. Det gjør ingenting å bare bruke 20 minutter på en lørdagsmiddag heller.

Akkurat tidsbruken er et stadig tilbakevendende tema når det kommer til hverdagmiddagen. Det hører sjeldenhetene til at man har mange timer til rådighet til kokkelering på en tirsdags ettermiddag. Kunsten da er å ha et godt lite knippe med oppskrifter å ty til. Denne laksemiddagen med pære og spinat lager du på 20 minutter. Det samme bruker du når du setter denne italienske hurtigkyllingen på menyen.

Råvarene du må ha tilgjengelig

For å kunne lage kjappe hverdagsmiddager, er du avhengig av å ha et visst utvalg i både kjøleskapet og kjøkkenskapet. Løk, hvitløk og selleri er bestandig kjekt å ha i kjøleskapet i tillegg til creme fraiche eller gresk yoghurt.

Og har du diverse sorter med pasta, noen bokstomater, mel og en grei krydderhylle, er du på god vei til å løse hverdagsutfordringene. Denne pastaretten med tomatsaus og chorizo bruker du like lang tid på å lage som det tar deg å koke pastaen.

Det er ikke mange flere minuttene du bruker på å lage denne spagettiretten med squash og fetaost heller. Bare duften som brer seg i hele kjøkkenet når jeg lager dette, er nok til å sette det på menyen til stadighet!

Øystein Westlie

Spagetti med squash og fetaost

Så godt, så enkelt!

Se hele oppskriften

Til 4 porsjoner

400 g Spagetti

3 ts Salt

2 fedd Hvitløk

0.5 stk Chili, rød

1 stk Squash

2 ss Olivenolje

0.5 ts Maldonsalt

1 kvast Oregano, frisk

1 ts Pepper, sort og nykvernet

25 g Smør

50 g Fetaost

Nyttige tjenester

FORUM

Underholdning